Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak még olyan családok,...

Vannak még olyan családok, ahol az apa a felsőbbrendű és mindenki alatta van?

Figyelt kérdés
Apám a hagyományos családfelállást preferálja, mindig ő kap először enni az asztalnál, akkor is, ha valakinek szülinapja van, övé az asztalfő, mindenki azt nézi a tévében, amit ő akar, mindenben ő a főnök. Ha valaki nem engedelmeskedik neki, azt elkezdi zsarolni. Anyám partner benne. Ő ezt halálosan komolyan gondolja, mármint ezt a családfelállást. Vannak még más családok így, vagy csak a mi családunk ilyen?

2015. júl. 27. 13:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor sem elfogadható, hogy valaki felsőbbrendű, ha ő az egyetlen kereső. Manapság családokban is ez az elfogadott. Azé a döntés, hatalom, akié a pénz. Pedig normál esetben azért választok valakit társamul, hogy megosszam vele a boldogságom, és támogassuk egymást a bajban. Nem azért, hogy na, ki lenne a legjobb csicska, aki otthon vasalja a szoknyámat, és kiszedi a kaját, mire hazaérek.
2015. júl. 27. 16:45
 22/28 A kérdező kommentje:
21 Ott a pont! Nem akartam közhellyel élni, hogy a szeretetnek kéne az elsőnek lennie, de ez az igazság, csak ezt sokan csak mondani tudják.
2015. júl. 27. 16:53
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne egy kamaszodó lányotok biztos nem így lenne :D
2015. júl. 27. 17:42
 24/28 anonim ***** válasza:
Az áramot nem tudja kikapcsolni. Még illegális lakásfoglalónál sem tudod kikapcsoltatni...
2015. júl. 27. 20:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek egy hasonló családot…náluk csak az étkezésben mutatkozott ez meg. A férj és a feleség is kereső ember, a férj jól bánik a családjával meg minden, szépen élnek.

De a férj sosem szed magának ételt. A feleség szed neki elsőként, utána magának és ezután kapnak a gyerekek. Ha a feleség nincs éppen jelen, akkor valamelyik gyerek szed az apjának ételt.

Nincs ezzel semmi baj, ha ez így megfelel nekik. Csak számomra érthetetlen, hogy egy értelmes, ügyes, szerető férjnek, családapának miért derogál pont ételt szedni a tányérjába, mikor minden mást megcsinál amúgy.

2015. júl. 28. 08:52
 26/28 anonim ***** válasza:
Soha nem láttám ilyet,azért ez durva, pedig én sem vagyok fiatal majd 40. A levesszedés, hogy a nő merít és melegít a férfinak ételet, azt még a nagyszüleimnél láttam,de amúgy másban nem volt, hogy egydül a férfi döntsön a családban. A szüleimnél már ilyan nem volt. Itt a nyugati határnál mondjuk talán kicsit más, minta keleti részen. Itt később házasdonak, nem ciki egydül nevelni gyereket, nem kell a házasság annyira,nem ciki anélkül, férfi segít a mi korosztályunknál a házimunkában aza fura, ha nem.
2015. júl. 28. 10:41
 27/28 anonim ***** válasza:

A kérdés megtévesztő, ugyanis csak a többiek viszonyát említi az apáéhoz képest.

Ugyanis a klasszik családmodellben a többiek számára valóban az Apa volt a felsőbbrendű, de ugyanakkor az Apa számára a család többi tagja a kedvezményezett, azaz a kör bezárult, és ez így helyes.

Ma is helyesnek számít az a hozzáállás, hogy - nemtől függetlenül, és kölcsönösen! - "Ő", a "másik" az első, hiszen fontosabb nekem, mint saját magam. Ennek elcseszett verziója, amikor mindketten ugyanazt a személyt szeretik, azaz az egyik egoista, a másik altruista. Gigarossz verziója pedig a két egoista találkozása, akiknek önmaguk a legfontosabb.

Szóval a "hagyományos családmodellben" (vagy hagyományos férfi-nő kapcsolatot is mondhattam volna) mindenki a másikat tolja előrébb - vagy följebb... ahogy tetszik. Mégegyszer mondom: MINDENKI.

2015. júl. 28. 20:21
 28/28 anonim válasza:
Az én apám ilyen. Nem főz, nem takarít, nem vasal, mert az "női munka". Ő csak szerel és a többi "férfias" munkát csinálja - de ha azt helyette mi megcsináljuk, ordít, hogy azt mi nem tehetjük! És anyám több mindent csinál itthon, mégis ugyanannyit dolgoznak.. Szóval szerintem kissé hímsoviniszta. Bár jó hallani, hogy mások is vannak ilyen helyzetben, nem csak én.
2015. aug. 5. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!