Vannak még olyan családok, ahol az apa a felsőbbrendű és mindenki alatta van?
Én is ismerek egy hasonló családot…náluk csak az étkezésben mutatkozott ez meg. A férj és a feleség is kereső ember, a férj jól bánik a családjával meg minden, szépen élnek.
De a férj sosem szed magának ételt. A feleség szed neki elsőként, utána magának és ezután kapnak a gyerekek. Ha a feleség nincs éppen jelen, akkor valamelyik gyerek szed az apjának ételt.
Nincs ezzel semmi baj, ha ez így megfelel nekik. Csak számomra érthetetlen, hogy egy értelmes, ügyes, szerető férjnek, családapának miért derogál pont ételt szedni a tányérjába, mikor minden mást megcsinál amúgy.
A kérdés megtévesztő, ugyanis csak a többiek viszonyát említi az apáéhoz képest.
Ugyanis a klasszik családmodellben a többiek számára valóban az Apa volt a felsőbbrendű, de ugyanakkor az Apa számára a család többi tagja a kedvezményezett, azaz a kör bezárult, és ez így helyes.
Ma is helyesnek számít az a hozzáállás, hogy - nemtől függetlenül, és kölcsönösen! - "Ő", a "másik" az első, hiszen fontosabb nekem, mint saját magam. Ennek elcseszett verziója, amikor mindketten ugyanazt a személyt szeretik, azaz az egyik egoista, a másik altruista. Gigarossz verziója pedig a két egoista találkozása, akiknek önmaguk a legfontosabb.
Szóval a "hagyományos családmodellben" (vagy hagyományos férfi-nő kapcsolatot is mondhattam volna) mindenki a másikat tolja előrébb - vagy följebb... ahogy tetszik. Mégegyszer mondom: MINDENKI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!