Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyan szegény...

Vannak itt olyan szegény családok, akiknek még ételre is alig van pénzük? Vagy ismertek ilyeneket?

Figyelt kérdés
Mit esznek,vagy mennyit tudnak enni egy nap,hogy életben maradjanak ?
2015. júl. 4. 14:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
Már nem azért, de akik olyan szinten alultápláltak, hogy az életben maradásuk függ az étkezéstől, azok túl szegények ahhoz, hogy az interneten lógjanak.
2015. júl. 4. 15:01
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Ismerek olyan családokat. Határon innen és túl. Enni azért tudnak, mert a villanyon, fűtésen spórolnak: télikabát, gyertya. Főleg zsíros/vajas kenyér a menü, meg olcsó levesek. Vagy vesznek csibéket kinevelni, ha futja rá. A tojást eladják, a tyúkot pedig megeszik.

Az a legszomorúbb, hogy ez egyik ilyen család az egészségügyben dolgozik.

2015. júl. 4. 15:03
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Egyik rokonomnak az unokatetvérénél van így. Mindennap kenyérleves-kenyérleves. Persze nyilván küldenek nekik szalámit, kenyeret, meg ilyesmiket. De nyilván akik olyan szegények, hogy kajára se telik, azok nem itt fogják lógatni a lábuk..
2015. júl. 4. 15:23
 4/20 anonim ***** válasza:
38%

Mi speckó eset vagyunk... Közel minimálbér 2 főre... Most épp a szinte semmi megtakarításunkat éljük föl nagyon lassan, mert máshogy nem megy. Eritritre azért futja, de már igyekszem lejönni róla ;) A makadámdióliszt helyett pedig nem veszek újat. Jó, tudom, ez vadul hangozhat, de ha utánaszámol és utánagondol az ember, igencsak durván takarékosan eszünk.

Rizs, olcsó szezonális zöldségek, gyümölcs a kertből és az erdőből, sok zsír (kókuszzsír, de az ár/kalória aránya elég jó), a drága alkatrészekkel való spórolás (hónapokig kitartott a 20 deka makadámdióliszt, de valami extrém finom :D lelkileg fontos volt, anyagilag pedig nem érezhető a többi mellett, tudtam, mit csinálok).

Igazából én nem tudok sokkal lejjebb menni, akkor végképp nyomorban érezném magam. Már rég nem motorozom, hisz nincs rá pénz, legalább ehessek, igazán takarékosan teszem és keveset is, úgyis fogynom kell.

Egyszer még szegényebb voltam, akkor már csak a legolcsóbb, legalapabb ételt vettem és szerintem a rokonaim miatt nem éheztem.

Egyszer pedig simán koplaltam 11 napig, szinte semmi ételem nem volt. De az nem tartható, ugyebár.

Ha az étrendemből kiveszem a kakaót, kávét, eritritet, akár a mandulát is, akkor NAGYON olcsóvá válik (így is eléggé az már), ami alá csak minőségromlással lehet menni. Ha kellene, behoznám a rizst, a sárgaborsót, az olcsóbb zsírt, építenék arra, hogy szinte lehetetlen fogynom, s megpróbálnék kitörni s pénzt szerezni. Ha nem tudok, úgysincs minek élnem. Én rendesen, bár takarékosan eszem, de nem élet, ha CSAK ételre tudsz költeni valamicskét, meg kifizeted a rezsit, nagyon ritkán bemész a városba autóval, de semmi másra nem jut.

2015. júl. 4. 15:33
 5/20 anonim ***** válasza:
66%
Internet viszont kell. Előbb éhezek, mint hogy lemondjam. Sokat érnék párezer forint plusszal havonta... De elvesztenék minden esélyt. Ha tudok pénzt szerezni, az a Neten keresztül történik...
2015. júl. 4. 15:34
 6/20 anonim ***** válasza:
93%

Mi egy heten ketszer eszunk fott etelt: vasarnap es szerdan. A tobbi napokon olcso felvagottat, ha kapunk valakitol gyumolcsot, zsiros kenyeret eszunk. Keveset eszunk, egeszsegtelenul.

Az okostelefonomat az osztondijambol vettem, internet es szgep mar mindenhol van szinte.

2015. júl. 4. 15:40
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

"ha CSAK ételre tudsz költeni valamicskét, meg kifizeted a rezsit, nagyon ritkán bemész a városba autóval, de semmi másra nem jut."

Ha valakinek már sakkoznia kell a kajával, akkor egy autó fenntartása hatalmas luxus. Ha csak a garázsban áll, még akkor is költséges (adók, szervíz, stb.).

Pénzügyesként nem egy olyan esettel találkoztam, ahol - most csak arányszámokat mondok - az illető keresett 100ezret, ebből 80 e volta kocsi fenntartása. De ennek ellenére se hajlandó megválni tőle, pedig majdhogynem olcsóbban jönne ki, ha otthon ülne.

2015. júl. 4. 15:40
 8/20 anonim ***** válasza:
80%

4-es! Te még messze vagy az olcsó ételektől, és nem eszel normálisan. Az eritrit, makadámóliszt, kókuszzsír drágább és nem egészségesebb, mint a búzaliszt, disznózsír, csak menőbb.

Ismerek ilyen családot. Náluk a rántottleves, krumplileves, paprikáskrumpli, zsíros kenyér a mindennapos. Vasárnap van egy kevés húsos étel, mindenkinek egy szelet.

2015. júl. 4. 15:44
 9/20 anonim ***** válasza:
87%

6-os,az autónak két fix ktg-e van, a kötelező biztosítás és a súlyadó, a kettő együtt évente egy tizenéves kiskocsinál, magas bónusz mellett kb. 30 ezer forint. Kétévente van egy műszaki, ha semmit sem kell csinálni a kocsival, mert nem romlott el semmije, akkor az 20 ezer kb. Ha nem garanciás már az autó, nem muszáj évente 60 ezres szervizekre, olajcserékre vinni.

Ha nem tartja fenn a kocsit, mit spórol? Havi 3 ezer forintot? És ha el kell mennie valahová, mert úgy adódik mit csináljon? A vonat, ha ketten utaznak, már jóval drágább, mint az autó.

2015. júl. 4. 16:07
 10/20 anonim ***** válasza:
92%

"Ha valakinek már sakkoznia kell a kajával, akkor egy autó fenntartása hatalmas luxus. Ha csak a garázsban áll, még akkor is költséges (adók, szervíz, stb.). "

Ez igaz lehet Pesten, de vidéken nem. Ugyanis ott a legtöbb helyen - eltekintve egy-két nagy várostól - NINCS tömegközlekedés, és a munkahelyek sem feltétlen ugyanazon a településen vannak. Ha nincs autó, akkor nem tud munkába járni, azaz nincs jövedelme sem.

De ahol van egy-egy busz vagy vonat a muakhelyre, ott is a bejárás nem olcsóbb, mintha autót használna, csak 2-4-szer annyi idöbe telik.

2015. júl. 4. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!