A szegény családból származó lányok tényleg sokkal pénzéhesebbek?
Sokkal pénzorientáltabbak, főleg ha más pénzéről van szó.
Ez általánosságban mennyire igaz?
Az én esetemben nem igaz. Gyári munkás szülők gyereke vagyok, de nem igazán érdekel a pénz. Másé is csak akkor, ha nem becsületes úton szerzi meg. Mint pl. Orbán és társai. Az nagyon tud zavarni, de nem csak magam miatt, hanem mert értelmesebb dolgokra is lehetne azt fordítani. Pl. kórházak fejlesztése, állatmenhelyek, iskolák, stb.
A gazdagok között több a pénzorientált szerintem, mert sokaknak semmi nem elég. Mint a Dagobert bácsi: minél többet és többet akarnak, akkor is ha már ezt sem tudják elkölteni. Szintén nem egy ilyen , közismert példát tudnék mondani.
Szerintem nem igaz ebben a feltevésben.
Akiket én ismerek, megoszlik.
Általában, akik szegények családban nőttek fel, viszont jól tanultak, ők nem voltak pénzéhesek, alig akarták elfogadni, ha csak pár száz ft-ot is költök rájuk.
Ellenben, akik a szegénység mellett buták, és nem tanulnak, róluk azt vettem észre (saját magamon tapasztaltam), hogy jobban mennek a pénzre, mert ahogy egy volt barátnőm fogalmazott, neki ez az egy esélye van, hogy jól éljen.
Hogy általanosságban igaz-e, nem tudom. Igen sok családot kellene ahhoz ismernem, hogy tudjak általánosítani. Viszont, lehetséges mindkét helyzet. Lehet, hogy a nő 'beleunt' a szegénységbe, és nagyratörő vágyai vannak a jövőre nézve, elhatározza, hogy jobb élete lesz, és ehhez szerezni akar majd egy tehetős férjet. A másik eset viszont, ha valaki szegényebb családból származik, nagy eséllyel megtanul a kevesebb jövedelemből is megélni, tudja, hogyan lehet spórolni (ilyen esetben azért vigyázni kell arra, nehogy túlzásba vigye a takarékoskodást, és egy fillért se akarjon költeni semmire).
Mindenesetre én azt mondanám, hogy (remélem) több nő a második kategóriába tartozik, tehát nem a pénzre mennek. De ne is a pénzedért szeressen egy nő, nem igaz? Ha ilyen... én nem foglalkoznék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!