Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szegény családból származó...

A szegény családból származó lányok tényleg sokkal pénzéhesebbek?

Figyelt kérdés

Sokkal pénzorientáltabbak, főleg ha más pénzéről van szó.

Ez általánosságban mennyire igaz?

2015. ápr. 28. 10:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
33%

"Itt nálunk és ismerőseink között igenis a szülők döntenek hogy ki legyen a párja, miután bemutatta, mert lejjebb lépés a társadalmi ranglétrán elképzelhetetlen."

:D

Hát ezzel léptek hátrébb. Valahova India szintjére vagy a 17.sz-i Európába. De nyugi, lesz majd meglepetés.:D

2015. ápr. 28. 15:59
 32/36 anonim ***** válasza:
24%

"De nyugi, lesz majd meglepetés.:D"

Egy ősrégi magyar család, aki fűt a hazaszeretet és a földnek a szeretete.

Nem ér meglepetés, azokat is az időket is átvészeltük, mikor nem volt szabad hangoztatni ki honnan származik.

2015. ápr. 28. 16:02
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, sok rokon házasodik egymással.
2015. ápr. 28. 16:10
 34/36 anonim ***** válasza:
59%
És mi van, ha nem ismeritek a szülői hátteret? Ha mondjuk egy teljesen idegen valakit visz haza a gyerek? Akkor hogy ellenőrzitek, milyen szülői háttér kell ahhoz, hogy elfogadjátok őt? Nem rosszindulatból, tényleg érdekel amúgy, mert rég nem láttam már ilyet, hogy valaki ennyire őszintén felvállalja azt, amiben hisz annak ellenére, hogy tudja, nem biztos, hogy mindenki egyet fog érteni vele. Az iphoneos kérdést sem sértésnek szántam, csak nekem első blickre úgy jött le, mintha azt néznétek, hogy az embernek mennyire drága ruhája, telefonja, kocsija van. (Ha gondolod, írhatod privátban is, csak hogy ne legyen annyi OFF a kérdésben, meg ha egyáltalán szeretnél válaszolni).
2015. ápr. 28. 18:10
 35/36 anonim ***** válasza:
59%
Jajistenem, fel ne ülj már ennek a kamuszagú fosnak! Csak szórakozni jövünk ide...
2015. ápr. 28. 19:50
 36/36 anonim ***** válasza:

Általánosságban nem tudom, hogy van, de nálunk valahol középütt az igazság.

"Szegény" családból származom- ugyanakkor mindig volt étel, ruha, fűtés stb. Igaz, hogy nem kaptunk meg a tesómmal mindent; de, amit volt módja a szüleimnek előteremteni, azt megkaptuk.

Lehet, hogy nem nekünk volt elsőként mobiltelefonunk az iskolában, illetve, amikor megkaptuk, addig használtuk, ameddig el nem romlott- de ezeket meg is becsültük.

Szegények voltunk, de azt láttuk, hogy a szüleink mennyit dolgoznak azért, hogy mi ilyen "szegények" legyünk.

Mezőgazdaságban dolgoztak, így a tavaszi-nyári hónapokban volt elég jó keresetük, de ekkor kellett gondolni a következő évi vetőmag is pénzbe kerül, illetve a téli hónapok megélhetésére is.

Nyáron nem volt ritka a napi 100-200 ezres bevétel, télen meg volt, hogy hetekig/hónapokig a félretettből éltünk. "Zsíros kenyéren és krumplis tésztán".

Nem mondom, hogy nem szeretem a pénzt, viszont tudom, hogy meg kell érte dolgozni. Amióta saját keresetem van, azóta még inkább figyelek arra, hogy mire költök. Mondhatjuk, hogy spórolós/smucig vagyok.

A másik oldal viszont az, hogy a "nélkülözés" miatt, ha valami nagyon megtetszik ( de tényleg nagyon) akkor megveszem. Igaz, hogy utólag lelkifurdalásom van miatta.

Más pénze engem nem érdekel.

A volt vőlegényem pl. "felső 10 ezer" tagja- és mégis én dobtam ki őt.

A mostani párom szülei pedig egy alföldi tanyán élnek.

2015. ápr. 29. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!