A szegény családból származó lányok tényleg sokkal pénzéhesebbek?
Sokkal pénzorientáltabbak, főleg ha más pénzéről van szó.
Ez általánosságban mennyire igaz?
Igazi magyar emberek kommentelnek itt: mindenki szegénynek vallja magát, de senki nem pénzéhes :D
Én szerencsés vagyok, nagyon jó körülmények között éltem gyerekkoromban és őszintén szólva nekem elég fontos a pénz. Szeretek jó ruhákban járni, jó kajákat enni és jó helyen lakni. Mondjuk ma már meg is keresem magamnak a pénzt.
Minden csak attól függ, hogy neveltek, milyen példa volt előtted. Hála az égnek, én azt láttam, hogy mindenért meg kell dolgozni, így nekem is arra van igényem, hogy megdolgozzak érte, ha akarok valamit. Csak úgy nem kell. De aki azt látja, hogy az emberek megadják neked, amit akarsz, csak dörgölőzni kell, és a bőr is elég vastag a képén, akkor nesze, ott van neked a pénzéhség.
De hogy ne csak lányokról legyen szó, ismerek személyesen multimilliomost, aki két forint(!) árfolyamingadozás miatt be akarta perelni a bankját, ahol a pénzt tartotta, és ismerek nincstelent, aki valahogy mindig megtalálja a módját, hogy segítsen másokon, vagy az állatokon.
Szegények nem voltunk, mert volt étel az asztalon, volt új ruha, ha szükség volt rá, de nem telt olyan dolgokra, amit a többi gyerek lazán megkapott.
Más pénzére viszont nem fájt a fogam, sőt, a mai napig nehezen fogadok el pénzt másoktól.
A saját fizetésemet viszont eleinte "ész nélkül" költöttem. Nem fölösleges dolgokat vettem meg, csak olyat amire vágytam, de a szüleim pénzéből nem volt lehetőségem rá. Aztán ez is alábbhagyott, most pont, hogy ülök a pénzen, és csak a legszükségesebbre költök.
Nem igaz! Sőt, éppen ellenkezőleg van ez!
Első körben esetleg úgy tűnhet, de ha hosszú távon együtt vagy egy gazdagsághoz szokott lánnyal, akkor érezheted, hogy ők sokkal pénzéhesebbek, anyagiasabbak.
A szegényebb családból jövők inkább spórolósabbak, beosztóbbak, bizony-bizony "smutzigabbak" is akár. Mert tudják, hogy a pénz elfogyhat, hogy ha ész nélkül pazarolnának, akkor elfogyna, stb. Általánosságban igaz, hogy a szegényebben felnőtt lányok később sem fognak pazarolni, és más pénzére nem fognak hajtani, ha férjhez mennek, akkor a párjuk pénzét sem fogják eszetlenül magukra költeni. Viszont ha azt látják, hogy a kedves férj pazarol, akkor bizony könnyen szóvá teszik. Ha azt látják, hogy a jól kereső kollegájuk hülyeségekre szórják a pénzt,vagy ha az aktuális lotttónyertes pazarlásáról értesülnek, akkor is képesek rázni a fejüket, és az ésszerű pénzfelhasználásról prédikálni... Ezért, mivel szinte mindig meggondolnak minden pénzköltést, és akár hangot is adnak ennek, ezért tűnhet úgy, anyagiasabbak...
Közben nem így van.
Míg a luxushoz szokott nő ha már nincs neki a gazdag apucija, és nincs zsíros állása, akkor simán képes magának pasit keresni nem szerelemből, hanem hogy eltartsa... Képtelen alább adni, nem hajlandó elviselni alacsonyabb életszínvonalt. És bár tőle nem fogod hallani,hogy termékek árain vacilálljon, akciókat keressen, stb... Azt látod, hogy sosem beszél a pénzről, megvesz mindent ami drága, de szép csöndben szétteszi a lábát és elveteti magát valami gazdag mukival, és játssza a szerelmest...
Erről ennyit. Kivételek persze mindkét oldalon vannak.
Szerintem ez megoszlik.
Nekunk az elejen nagyon jol ment, volt penzunk, belvarosban hatalmas lakas, ket nyaralo, kocsi stb.
Aztan apam lecsuszott az alkohol miatt pedig meg tobbre is vihette volna. Anyum is felmondott a munkahelyen mert nem birta a stresszt ami a vezeto beosztassal jar. Es helyette sokkal rosszabbul fizeto munkat talalt. Pont tini korunkra igy volt hogy honap vegen csak vaj volt es zsomle...
En nem lettem penzehes, nem is kene gazdag ferfi, viszont azert szamomra fontos hogy ne minimalbert keressen mar. Ez most bunkon hangzik de számomra ez azt jelenti, hogy meg van elégedve a semmire se eleg fizetesevel 'oszt csokolom. Azert keresse meg a 120 nettot... Ferjem is annyit keres. Minimalberre egy csaladot nem merek bevallalni es nem 40 evesen akartam anya lenni... Szoval nekem ilyen szempontok jatszottak a szerelem mellett persze.
Hugom viszont nagyon penzehes lett, o senkinek nem segit ha raszorulnak akkor se, gyujtogeti maganak es nagyon irigy. Tok mazlibol talalt egy jol fizető allast pedig csak erettsegije van egyelore, es most ezért nagyra van magaval. Es mikor mondom neki, hogy miert nem segitesz pl anyanak, mindig azt mondja, hogy most meg akarja venni maganak mindazt ami tinikent kimaradt az eletebol. Es ebbe nem fer bele hogy masokon segitsen. Se kutyaja, se macskaja, parja se volt meg sosem. Bar ezzel a mentalitassal nem is csodalkozom... Na mindegy, valamilyen szempontbol persze fontos a penz, azért ne dogoljunk ehen, egy teljesen normalis fizetese legyen mar az illetonek, ehhez nem kell gazdagnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!