Miért nézik le a szegény családokat?
Itt az oldalon meg az életben is.
Mert hogy biztosan mindenki tanulatlan, munkakerülő meg hasonlók.
Mi van, ha egyszerűen csak szerencsétlen?
A szüleimnek érettségijük és szakmájuk van (anyunak 3 szakmája is), mégis ez az első év, hogy mindketten dolgoznak, és végre nem kell azon rágódni, megvehetik-e a negyedik kiflit is a boltban, vagy csak háromra jut.
Én érettségi után kijöttem külföldre, szóval nincs szakmám, csak pincérnő vagyok. Több elképzelésem is van, milyen irányba szeretnék majd elindulni, és elvégezni valamilyen szakképzést.
Átlagos színvonalon élek, nem rágódok azon, vehetek-e egy felsőt magamnak, vagy csokit a boltban, anyagilag megvan mindenem, sokan mégis rám aggtják a csóró jelzőt.
Miért kell lenézni azt, akinek 20-22 évesen nincsenek milliói a bankban, és anya-apa nem vett lakást és kocsit neki?
Én tökéletesen megvagyok, köszönöm.
Csak néha megbotránkoztató itt a sok "magára vessen" komment
Abban nincs semmi lenézendő, hogy valaki szegény.
De abban már igen, ha arra, hogy el kell gondolkodnia megvehet-e egyáltalán 4 kiflit, gyereket szül... na az szégyenteljes, és sajnálatos.
"Miért ne lehetne gyereke, ha vágyik rá? Ha már semmije sincs, legalább az lehessen."
Látod, látod! Itt látszik a különbség, hogy szegény családból jöttél! Ha valaki annyira szegény, hogy számolja a kiflire valót, az bizony ne vágyjon gyerekre, mert nem fogja tudni eltartani! Vagy ha mégis, a gyerek is ugyanolyan senki lesz, mint a szülei, mert az a minta marad meg előtte, és tanulni sem fog tudni, hisz nincs rá pénz! Ezt kellene felfogni, nem a vakvilágba és a semmibe potyogtatni a gyerekeket, utána meg sírni hogy még úgy se élnek meg, mint előtte!
Nem attól lesz valaki, hogy mennyi a megtakarítása, szóval nem lesz a gyerek se "senki".
Nem állok úgy anyagilag, így nekem nincs gyerekem, tehát nem követtem a szüleim példáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!