Vannak még olyan családok, ahol az apa a felsőbbrendű és mindenki alatta van?
Nekem Anya mesélte, hogy a nagypapám volt ilyen.
Elsőnek ő kapott enni, a "jó húst", utána a fiúgyerekek a rosszabbat, végül nagyi és anya leszopogathatták a csontokat, mert lányoknak úgysem kell az erő.
(Hogy mire kellett nekik az erő, azt nem tudom, mert Pesten laktak lakásban.)
Igen, nagyon sok csalad van meg ahol az apa a kenyerkereso, mivel sajnos meg mindig sokszor a ferfi fizetese tobbszorose a felesegenek.
A csaladon beluli befolyas pedig nyilvan aranyos valahol ezzel.
Szerencsere egyre tobb lehetosege van mar a noknek is, de sok dolgot meg mindig nem sikerult meghaladni.
MI az, hogy a férfi a kenyérkereső? Meg mi az, hogy a családon belüli befolyás a keresettel arányos?
És ahol a nő keres többet, ott a férfinak kuss a neve?
Szerencsére nálunk nincs ilyen. Sőt olyan sincs, hogy a férjemé a döntés joga, mert nálunk egyrészt demokrácia van, másrészt ha nem lennének olyan területek, amiben nekem is szabad kezem van, akkor rövid úton borulna a családi idill. (egy hétig se bírnám ezt a fajta stílust)
Egyébként hány éves vagy? És mit jelent az, hogy elkezd zsarolni, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja?
Az ilyen apukák hajlamosak még azt is jobban tudni, hogy kihez kell adni a lányukat, vagy kit vehet el a fiuk.
Akármilyen zsarolással, kitagadással, meg bármivel fog is fenyegetni apukád, abba soha semmilyen körülmények között ne engedj beleszólást, hogy ki lesz majd a párod. És bár gondolom még elég fiatal vagy, de azt javaslom, amint tudsz, próbálj meg a saját lábadra állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!