Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pontosan mi is a baj azzal,...

Pontosan mi is a baj azzal, hogy "vannak családok ahol a kutya előbb kap vacsorát mint az apa"?

Figyelt kérdés
Egy kérdésnél láttam egy felháborodott választ amiben ezt kifogásolta a válaszoló. Én pedig őszintén nem értem, ezzel mi baj? Nálunk MINDIG előbb adok a kutyáknak enni mint hogy szüleimnek terítenék... Mi ebben a rossz? o.O
2015. júl. 26. 19:59
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
36%
Sokan nem értik itt a lényeget,de mit is várhatunk egy egyre inkább színvonalon aluli oldaltól?A lényege a sorrend,amit egy válaszoló tökéletesen le is írt.A kutya,macska nem haszonállat,a rangsorban ők az utolsók.És nem hülyék,meg tudják jegyezni,ha ők az elsők.Attól is függ hogy hány órára van állítva az etetés.Sokan etetnek egyszer,ha hazamennek munka után,gyorsan az eb elé szórják a kaját,és már mennek is befelé.Szerintem ez is hiba,mert így is azt szokják meg,hogy bizony munka után is ők az elsők.Én két részletben adom,és bizony nem egyszer volt már,hogy felkeltem reggel,meghallották,és odaálltak kórusban üvölteni.2 macska,2 kutya.Sosem hatott meg,sosem adtam nekik,míg én nem reggeliztem,nem végeztem el a reggeli teendőket.A kutyák meg is értik,a macskák vinnyognak néha,én meg visszavinnyogok,olyankor csend van.Kérdező,jobb lenne,ha előbb megterítenéd az asztalt,kiraknád a kaját,és mielőtt te leülnél,azelőtt adj nekik,ha szerinted utolsó vagy.De a szüleidet vedd előre!
2015. júl. 27. 07:32
 32/40 anonim ***** válasza:
49%

Ha a kutya a falkavezér, őt illeti először a kaja.

Ha az apának van nagyobb becsülete, akkor őt.

2015. júl. 27. 08:03
 33/40 SzMHZs ***** válasza:
91%
Ebből ekkora problémát csinálni... Nálunk az állatok, egy kutya és két macska fix időpontokban kapnak enni, felkelés után és lefekvés előtt. Mindig. Mi meg akkor eszünk, amikor éppen éhesek vagyunk, nincs összefüggésben az állatok és a mi étkezésünk. És senki nem lesz tőle se alsóbb-, se felsőbbrendű.
2015. júl. 27. 09:04
 34/40 anonim ***** válasza:
75%
Én sem értem, mi ezzel a baj. Nem véletlenül etetjük előbb a kutyát, ugyanis ha éhes, mikor mi eszünk, folyton kunyermál, nem hagy békén minket az asztalnál, meg felteszi a mancsát a lábunkra és idegesít. Ha degeszre ette magát a tápjából, akkor békén hagy. Apámat jobban zavarná, ha ott legyeskedne a kutya míg eszik mint az, hogy a kutya előbb kap. Aki ezen felháborodik, az nagyon buta szerintem, vagy nem volt még kutyája soha..
2015. júl. 27. 12:21
 35/40 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként érdekes ez a hierarchia-kérdés. A kutya, ha előbb is kap enni, nem feltétlenül fogja magát az alfa helyébe képzelni. Ugyanis mástól (az apától) kapja az ételt és aki az ételt szerzi, a falkában is azt tisztelik. Sok állat előre engedi a fiait a húshoz, mert nekik létfontosságú az étel a fejlődésükhöz.

Nálunk, ha egyszerre hívjuk a kutyát, mindig anyámhoz megy, mert következetesen mindig ő adja neki a kaját. Engedelmeskedik mindenkinek, de ha ellent kérünk egymásnak (pl. én azt mondom, ülj, anyám azt, hogy feküdj) mindig anyámra fog hallgatni. Őt tekinti a kutya falkavezérnek, mert "ő szerzi a kaját". Hiába kap előbb belőle.

2015. júl. 27. 12:28
 36/40 anonim ***** válasza:
Most tényleg teljesen komolyan kérdezem, mert tengeri malac volt az egyetlen állatom: a kutyák ennyire tisztában vannak az idő fogalmával? Ha én nassolok valamit 3-kor, de ő csak 5-kor kap enni, felfogja az időt, a főétkezés fogalmát?
2015. júl. 27. 14:46
 37/40 A kérdező kommentje:
Nagyon jó időérzékük van a kutyáknak, mikor minden nap 2-kor jártam haza a foxim olyan háromnegyed kettőkor kiült a kapuba, anya mondta :D És minden nap olyan 7 körül már tűkön ülnek, akkoriban kapnak enni, télen előbb. Mi akkor még egyáltalán nem vagyunk éhesek, 9 körül szoktunk enni. Vacsora után meg már nem mászkálunk ki nagyon.
2015. júl. 27. 14:59
 38/40 anonim ***** válasza:
De ha én eszem valamit 2-kor és 4-kor, és a kutya 3-kor kap enni, hogy dönti el, hogy ez most előtte vagy utána van?
2015. júl. 27. 15:00
 39/40 A kérdező kommentje:
Azt sehogy, hagyjad rájuk :D Nem ezen fog múlni, hogy te vagy-e a főnök.
2015. júl. 27. 15:27
 40/40 anonim ***** válasza:
72%
Azt gondolom hogy aki állatot nevel abban legyen annyi hogy gondoskodik róla.
2015. júl. 28. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!