Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pontosan mi is a baj azzal,...

Pontosan mi is a baj azzal, hogy "vannak családok ahol a kutya előbb kap vacsorát mint az apa"?

Figyelt kérdés
Egy kérdésnél láttam egy felháborodott választ amiben ezt kifogásolta a válaszoló. Én pedig őszintén nem értem, ezzel mi baj? Nálunk MINDIG előbb adok a kutyáknak enni mint hogy szüleimnek terítenék... Mi ebben a rossz? o.O
2015. júl. 26. 19:59
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
34%

Mi a rossz benne?

Nos, ami az embert illeti, őt csak bealázod azzal, hogy az állat mögé teszed - kivéve ha haszonállatról van szó, mert akkor logikusan első a megélhetés, azaz az állat jóléte.

Ami viszont a kutyát-macskát illeti - ha szobajószágokról van szó, akkor bizony az első effekt mellé még odajön az is, hogy a hierarchiát, az úgynevezett "csípési sorrendet" borítod vele, amit ezek az állatok - mint egyik öröklött szabályukat - ismernek és követnek. Azaz náluk is az Alfa eszik elsőként, aztán ha hagy, akkor a Béta, majd a Gamma... satöbbi. Nnomost ezzel a húzásoddal te a kutyát helyezed az Alfa szerepébe, amit aztán vagy ki tudsz korrigálni, vagy ő is elhiszi magáról, hogy alfa és jön a balhé, a harapás, az állatverés... amit úgy hívunk, hogy rangsorvita. Legenyhébb esetben is lesz egy instabil, zavart kutyád.

Nálam is van maradék természetesen, de azt akkor kapja meg az állat, ha én befejeztem.

Következmény: a macska nem mászik az asztalra, nem "horgászik"... a kutya nem szájtát, hanem nyugodtan vár! Megtehetik, mivel nem éhesek és amúgyis pontosan tudják, hogy JUTNI FOG. :)

2015. júl. 26. 21:57
 22/40 anonim ***** válasza:
87%

#21: Nem feltétlenül, főleg, ha a kutya és az ember étkezése időben külön zajlik. Nem fog a kutyus azon agyalni, hogy a fél órával későbbi emberi étkezés az időben az ő kajálása után van. Ennek a sorrendiségnek akkor lenne jelentősége, ha azonos helyről, egyidőben étkezne az apa és a kutya.

Egyébként meg szerintem is átvitt értelemben értették. Most ha a kutya fél 7-kor nyüszít, mert éhes, nehogy már este 10-ig ne kaphasson enni, csak mert az apa akkor vacsorázik.

2015. júl. 26. 22:04
 23/40 Quasar07 ***** válasza:
24%
Azért a kutya a háziállat, nem pedig a szüleid. De ha a kutya felsőbbrendűsége csak ennyiben nyilvánul meg, akkor nincsen olyan nagy gáz.
2015. júl. 26. 22:30
 24/40 Petya Atya ***** válasza:
91%

"az apát nem várja a friss gőzölgő vacsi az asztalon este, és nincs kiszolgálva."

Nem kéne a családtagot a cseléddel összekeverni. De nagy fiú már, ha zavarja, akkor szolgálja ki magát.

2015. júl. 26. 23:06
 25/40 mustafa33 ***** válasza:
75%
Rendes gazda este nem ült le enni (be sem ment a házba) míg a jószágot el nem látta. És reggel is csak akkor "früstökölt" amikor bejött az istálóból, ólból, az állatoktól. A reggelijét nem kísérhette éhes állatbőgés, visítás. Ez volt a REND. És a rendnek ma is meg kéne lenni!
2015. júl. 26. 23:41
 26/40 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó: lehet, hogy erre meg fogják ismételni, hogy a haszonállat más, a kutya meg csak házi kedvenc, de kérdem én, mihez tartsa magát az, akinek munkakutyája van?
2015. júl. 26. 23:51
 27/40 A kérdező kommentje:
21, volt már pár kutyám, egyik se volt engedetlen, és a macskáim is csak egyszer próbáltak meg az asztalra menni, utána mindegyik tudta hogy az ember a főnök. A kutya nem látja hogy mi mikor eszünk. Viszont ők odakint vannak, érdemesebb világosban megetetni őket mint zseblámpával szerencsétlenkedni, mi meg idebent addig kapcsoljuk fel a villant amíg jólesik, ha akarunk hajnali 1-kor is tudunk enni. Még apa is :D
2015. júl. 27. 04:27
 28/40 anonim ***** válasza:
91%

Ez egy mondás...

Tenyleg senki nem hallotta még??

Pontosan arra utal, hogy amikor még nem volt kutyáknak készült étel, addig a alád maradékat ette a kutya..

Tehat arra utal, hogy kutyába sem veszik az apát, nem arra, hogy nem szolgálják ki..

Arra, hogy még a kutya is többre valő, hiszen előbb kap vacsit..

Régen a családi hierarhia szerint szedtek a fazékból.. Tehát a kutya előbb kap, övé a jobb falat..apáéa maradék...

Nem szószerint kell érteni, de régen ez egy hasonlat volt..l

2015. júl. 27. 05:55
 29/40 anonim ***** válasza:
43%
Nincs ezzel nàlatok semmi baj. Azt csak te tudod hogy magatokat kell lejjebb sorolni az àllatoknàl. Nyilván igy következtek sorba, szellemileg.
2015. júl. 27. 06:03
 30/40 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom ez csak egy mondás, de ha szó szerint értjük: Befogadtam egy állatot akkor a legkevesebb, hogy gondoskodok róla. A férjem tud magának kimerni egy vacsorát, az állat nem. Nem azért mert a férjemet nem tartom jobbnak, hanem azért mert engem így tanítottak. Nagyapám minden reggel hajnalban kelt és ment etetni. Mindig azt mondta nekem: "ha van egy állatod akkor neked kell gondoskodni róla. Ha te nem gondozod, az állat szenved, ha figyelsz rá boldog." Kb. 8 éves voltam amikor mondta, de még ma is tisztán emlékszem rá.

Egyébként hallotam már durvább dolgot is: A kutyáról nem mondunk le, de a szülőket simán bedugjuk otthonba.

2015. júl. 27. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!