Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Szerintetek anyum...

Szülők! Szerintetek anyum jogosan nem enged el?

Figyelt kérdés

A Velencei-tóhoz mennénk a barátnőmmel, az apukájával és a barátnőjével 3 napra. Ezt anyum nem engedi, mert fél, hogy bele fulladok a tóba. Hogyan tudnám meggyőzni?

13/L

2015. júl. 21. 16:51
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
41%

Ha a barátnőd apja kérdezte volna meg személyesen anyádat, akkor lehet más lett volna a válasz, mint így, hogy a 13 éves kislányuk, meg a 13 éves kis barátnője fű alatt szervezkednek.

Persze akkor is dönthet úgy, hogy nem enged el, ha mondjuk nem ismeri jól a barátnőd apját, meg a nőjét, (vagy esetleg pont azért, mert ismeri).

Én elengednélek, ha a másik szülővel beszéltem volna, nem te jössz, hogy hé mehetek velük nyaralni? De vannak szülők, akik nem ilyen lazák és tényleg reális félelem lehet az, hogy ki tudja milyen ember és miket enged meg, majd a végén felügyelet nélkül 13 évesen elvizibicajoztok a fenébe, aztán úszkáltok a fenébe és belefulladsz, mert a barátnőd apukája szerint "úgy se lesz semmi bajuk" ne adj isten még ő bíztat ilyenekre míg, ha velük lettél volna, akkor elve nem enged ilyet.

Ő felelős érted, ő dönti el, hogy mi az, amit veszélyesnek tart, mi az amit nem, mit enged és mit nem, még akkor is, ha kellemetlen.

2015. júl. 21. 17:53
 22/41 anonim ***** válasza:
32%

21# vagyok

Amúgy tényleg nagyban függ a szülőtől, pl. nekem nagyanyám a Duna mellett lakik és egyik barátnőm mindig jött velem nyáron nyaralni, de a másikat meg sose engedték el. Valahogy akkor nem éreztük fairnek, de így utólag belegondolva nem csodálom, hogy az anyja úgy volt, hogy gyakorlatilag két gyerek lóg fél napokat a Duna strandján, mert a 70 éves nagyanyám az sose jött velünk. Az egyik szülő vagy laza volt, vagy bele se gondolt, a másik meg úgy volt vele, hogy ő nem akarja, hogy estleg benne legyen a tévében a felügyelet nélkül Dunában strandoló megfulladt gyereke.

Anno nekem természetes volt a Tiszán, Dunán strandolni, imádtuk, de ma már a hideg ráz tőle, és tuti nem engedném a gyerekemet úgy, hogy én nem vagyok ott. Tiszta vízű medencébe is bele lehet fulladni úgy, hogy ott az úszómester, nem hogy ezekbe a zavaros folyókba, tavakba.

Nálunk pl. egy négy éves kislányt kellett újraéleszteni a strandon, mert elmerült a 120(!) centis vízben, úgy mentették ki. Hol volt vajon az anyja? És így engedje el az ember mással a gyerekét, hogy ilyen barom szülők vannak, hogy a négy évese tőle aztán bele fulladhat a 120-140 centis medencébe is?

2015. júl. 21. 17:59
 23/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! Értelek, de én már nem vagyok 4 éves :)
2015. júl. 21. 18:03
 24/41 anonim ***** válasza:
26%
Nem vagyok hülye, de látszik, hogy még nem vagyok elég értelmes ahhoz, hogy megértsd: Itt arról van szó, hogy egyes szülők ilyenek, más szülők meg olyanok. Egyes szülők mellett a gyerek vízbefullad, más szülők mellett meg nem. Anyukád pedig úgy van vele, hogy nem fogja kockáztatni, hogy esetleg egy olyan típusú más emberrel engedjen el, akitől majd 3 naposan felfújódva fognak kihalászni és akkor széttárja a kezét, hogy hát sajnálja, de úgy gondolta van elég eszetek ahhoz, hogy vigyázzatok magatokra, vagy nem veszélyes, amit csináltok.
2015. júl. 21. 18:20
 25/41 anonim ***** válasza:
31%

8-as vagyok.

"A kérdező kommentje:

Jol uszok :)"

Akkor én speciel a Velencei tónál nem látnám akadályát, hogy menj. :)

Felügyelet lenne, úszni tudsz, más mi kellene még?

2015. júl. 21. 18:40
 26/41 anonim ***** válasza:
36%
Mennyire ismerik egymást a szülők? Ha ismerős pár lenne, akikben megbízok és tudom, hogy vigyáznak rátok, akkor elengednélek, DE ismeretlen, vagy alig ismerős emberekkel nem. Egyszerűen azért mert gyerek vagy, tapasztalatlan az életben, aki adott szituációkban nem biztos, hogy jó döntést tud hozni, ha nincs vele felnőtt felügyelet. Márpedig egy ismeretlen párról nem tudhatom, hogy milyen szülők. Olyanok, akik rá se bagóznak a gyerekekre és akár bele is fulladhatnak a vízbe, vagy olyanok, akik felelősséggel vigyáznak a gyerekekre.
2015. júl. 21. 18:56
 27/41 anonim ***** válasza:
55%
Túl van ez az egész ragozva. 13 évesen már nem annyira gyerek valaki, nyilván fel tudják mérni, mi veszélyes, mi nem. Tehát még ha a szülők nem nagyon foglalkoznának velük, akkor se lenne semmi bajuk.
2015. júl. 21. 19:02
 28/41 anonim ***** válasza:
44%
Kedves utolsó. Voltál te 13 éves lány, aki már nem kislány (legalábbis nem akar az lenni), de még nem is nagy? Szerinted a 13 éves lányok nagy része mit csinálna, ha mondjuk nem lenne szülői felügyelet és egy helyes, 18 éves srác odamenne hozzá, hogy menjenek egyet bulizni? A nagy részük elmenne, inna és ki tudja mi történne és ez még csak 1 lehetőség a több ezerből, ami megtörténhet és amilyen helyzetben egy tini rossz döntést hozhat! Arról már nem is beszélve, hogy nem is feltétlen kell rossz döntést hozni, mert mondjuk mit csinál két 13 éves lány, ha megtámadják őket? Engem 23 évesen akart egy srác leteperni az utcán!!! Az volt az egyetlen szerencsém, hogy tanultam önvédelmet. Szóval én igen is amellett vagyok, hogy 13 éves gyerekeknek KELL a szülői felügyelet!
2015. júl. 21. 19:08
 29/41 anonim ***** válasza:
60%
Nekem meggyőződésem, hogy a 13 éves lánynak SOKKAL több esze van, mint némely itt kommentelőnek!
2015. júl. 21. 19:30
 30/41 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, én simán elengednélek, főleg, ha a barátnőd apjával is váltottam előtte pár szót...
2015. júl. 21. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!