Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 éves korban korai a szülőkt...

23 éves korban korai a szülőktől való elköltözés?

Figyelt kérdés

Van stabil munkahely (mindkettőnknek) és társ, akivel összeköltöznék.

Mi a véleményetek?

2015. júl. 20. 22:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem korai. Teljesen normális, ha van miből megélni, van hova menni. Én mondjuk partnertől sem tenném függővé a dolgot, szerintem nem csak akkor felnőtt valaki, ha van pasija/csaja, hanem akkor is, amikor egyedül kell megállnia a lábán. De a lényeg az, hogy a 23 éves már bőven felnőtt, normális, ha külön lakik a szüleitől.
2015. aug. 10. 21:31
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyénfüggő, ha ti korainak érzitek, akkor az. Én 23 éves voltam, amikor otthonról elköltöztem, akkor már nagyon vártam rá, és nem éreztem korainak. A párommal költöztem össze. AKi írja, hogy 23 évesen nem korai, meg hogy már előbb kellett volna... Én pl.: nem is tudtam volna előbb elköltözni (legfeljebb úgy, ha az akkori partnerem nyakára költözöm, vagy a szüleim segítenek.). Én 22 éves koromra végeztem a főiskolával, 23 éves koromra lett annyi megtakarításom (1 millió ft), hogy azt mertem mondani, hogy elmerek költözni otthonról, mert anyagilag független vagyok, a költözésben nem szorulok anyagilag se a párom, se a szüleim segítségére, a lakásba a szükséges bútorokat meg tudom venni (albérletbe mentünk, de kellett ágyat venni, étkező asztalt, hűtőszekrényt, porszívót, kávéfőzőt, lábasokat, ágyneműket, meg még rengeteg mindent) ill. tudatában voltam annak, hogy van annyi félretett pénzem, és olyan szalonképes fizetésem, hogyha véletlen egyedül maradok (nyilván az ember nem erre utazik, de számolni kell vele) akkor is fent tudom tartani magam, és nem a szüleimhez kell visszaköltöznöm. Szóval szerintem ha minden értelemben önálló vagy, akkor nem korai a költözés. Sokan 23 évesen még tanulnak nappali tagozaton, mások 25 évesen is. A hugom 22 és idén kezdi nappali tagozaton a jogi egyetemet, tehát valószínű jóideig nem lesz még önálló. Én azt látom, főleg a nők körében, hogy a legtöbben úgy költöznek, hogy eleve a partnerükkel költöznek össze, akinek külön lakása van, félre tett pénzük meg nincs, aztán amikor vége a kapcsolatnak akkor mennek haza a szüleikhez. Szerintem ilyen esetben mindegy hány éves vagy, akkor is korai az összeköltés. Mi 1,5 éve élünk együtt. Közös megtakarításunk van, mert amióta együtt élünk, az ő fizetéséből élünk, az enyémet pedig félre tesszük. Még a kapcsolat elején megbeszéltük, hogyha szakítanánk, ezt az összeget megfeleznénk, így ha történik is bármi, mindketten tudnánk hová menni (nyilván úgy hogy az önálló lakhatásra gondolok).
2015. aug. 11. 07:23
 23/23 anonim válasza:
0%
korai csak a magömlés 38 évesen még szülökkel élek,menjetek a picába..
2015. aug. 12. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!