Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 éves korban korai a szülőkt...

23 éves korban korai a szülőktől való elköltözés?

Figyelt kérdés

Van stabil munkahely (mindkettőnknek) és társ, akivel összeköltöznék.

Mi a véleményetek?

2015. júl. 20. 22:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Mégis mire vártok? Kezdjetek közös jövőt.
2015. júl. 21. 02:06
 12/23 anonim ***** válasza:
62%

Anyagi biztonság megvan, szóval, fizikai korlátai nem lennének.

Azt viszont, neked kell eldöntened, hogy lelkileg vagy-e annyira erős, hogy különköltözz.

Én 19 évesen elköltöztem (egyetem miatt) 23 évesen családi tragédia miatt hazajöttem.

Most 25 vagyok, hétvégén költözöm el ismét. Imádok itthon lenni, de édesapám is felnőtt ember, én is, sajnos túl hasonló a jellemünk, így ilyen hosszan összezárva kikészítjük egymást.

És minden itthoni nehézség ellenére sokkal rosszabb most lelkileg a költözés, mint fiatalabban. Nem kor függvénye.

2015. júl. 21. 10:56
 13/23 anonim ***** válasza:
58%
23 éves korára semelyik gyerekem nem lakott velünk. Nem azért, mert rossz volt a viszonyunk, hanem azért, mert ez így természetes. Lehet takarózni a rossz gazdasági helyzettel, "ésszerűséggel" stb a tény tény marad.
2015. júl. 21. 11:42
 14/23 anonim ***** válasza:
29%
Én kicsit későinek tartom, de jobb később mint soha :)
2015. júl. 21. 12:40
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszônöm mindenkinek! Mindenkinek ment a zöld kéz! 😀
2015. júl. 22. 18:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha van tényleg stabil párkapcsolatod, és nem 2 hónapja ismered és másik 2 hónap múlva szétmentek és van munkahely, akkor hajrá. Ha nincs párja az embernek, akkor sokkal nehezebb, ha munka miatt nem kéne elköltöznöm és egyedülálló lennék (ja mondjuk az vagyok :D ), akkor én még 23 évesen simán maradnék otthon, semmi okom nem lenne a különköltözésre.
2015. aug. 2. 17:59
 17/23 A kérdező kommentje:
7 éve vagyunk együtt :):P
2015. aug. 3. 08:24
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 22 éves vagyok, fél éve költöztem el.

Szintén stabil munka volt, tartós párkapcsolat mellett, összeköltözés céljából.

Szüleim korainak tartották, nem akartak engedni, de mentem.

Nem lesz jobb, ha 30 éves korodig otthon maradsz, és nem tanulsz semmit a különlétről, a háztartásról vagy bármiről, amit csak önálló felnőtt ember tapasztalhat meg, külön a családi háztól.

Egyébként a szüleim meg 19 évesen költöztek össze, esküvő, gyerek minden jött. Ez még koraibb ilyen formában. Ja persze, az más idő volt mi... szerintem akkor is korai.

Szóval a válaszom: nem korai!

2015. aug. 10. 14:02
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha tehettem volna annyi idősen, már rég elhúztam volna itthonról és élném világomat. De sajnos eddig kellett várnom és tűrnöm :/

26/N

2015. aug. 10. 18:39
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem korai. Én még nem voltam 23, amikor összeköltöztem a párommal. A mi kapcsolatunk viszont sajnos nem úgy alakult és egy év után elváltak útjaink, haza kellett költöznöm.

Később koliba mentem, most pedig nyár elejétől dolgozok és hó végétől fogok saját lábra állni.

Én azt mondanám, hogy más szemszögből nézd ezt egy kicsit. Pl. hogy te is betudsz-e szállni az anyagiakba biztosan, illetve hogy biztos elég erős-e a kapcsolatotok ehhez. Nagyon durva úgy egy szakítás, hogy tudod, hogy ez költözéssel is járni fog és hidd el, egyáltalán nem könnyű a "saját életből" visszamenni a "gyerekszobába".

Én minden jót kívánok nektek, sose tapasztald meg!!

2015. aug. 10. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!