Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyi elkényeztetett...

Miért van ennyi elkényeztetett gyerek?

Figyelt kérdés

Ahogy látom, egyre több az elkapatott, nagypofájú, ényesre nyalt kis tízenéves. A szülők a belüket is kidolgozzák a rezsi, törlesztő miatt és a fiatalság java a drágábbnál drágább dolgokért követelőzik.

Egyszerűen nem fér a fejembe... A volt évfolyamtársam apja a 20 leggazdagabb magyar közé tartozik, de érdekes mód, a 'gyerek' egyáltalán nem ilyen. Előbb problémázott azon, hogy a cipőjéről levált a pipa logó, mint az, hogy milyen dolgok után követelőzzön. Végtelen rendes, normális, meg nem mondaná róla az ember...

2015. júl. 17. 19:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%
ezt ontja a média nézik a sok bugyuta sorozatot és azt hiszik az a norma és harminc évesen még mindeig a mama hotelben dekolnak kilométerekre az anyagi valóságtól
2015. júl. 17. 23:02
 12/23 anonim ***** válasza:
79%
Igen, valóban átestünk a ló túloldalára, de csak azért, mert a kedves szülőket még a ló ezen oldalán található nevelési eszközökkel fegyelmezték. Értsd: jól elverték őket. Van olyan rokonom, akinek a karját a saját apja törte el, mert az nem ért haza időben. Most egy ilyen agyon vert generációnak milyen legyen a morálja? Persze kivételek mindig vannak, de én meg vagyok győződve róla, hogy a 40 évvel ezelőtt folytatott nadrágszíjazás legalább ennyire felháborító, mint ha a gyerek lehülyézi a saját anyját, apját.
2015. júl. 17. 23:36
 13/23 anonim ***** válasza:
66%
Csodálkozol kérdező? A gyerek kap egy pofont, amiért pl. kimaradt éjszaka és még a szülő van leszólva. Sőt, bíztatja a sok idióta, hogy jelentse fel a gyerek őt.
2015. júl. 18. 13:41
 14/23 anonim ***** válasza:
25%

" Apuka kifejtette, hogy anyum egy agresszív barom, majd elcsoszogott. "

es milyen igaza volt.

2015. júl. 18. 14:11
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Mert a szülők félnek a gyerekeiktől. Fontosabb nekik az, hogy haverok legyenek, mint az, hogy neveljék őket. Nem kell gyereket verni, de szerintem is durva a kettes példája, nekem eszembe nem jutott volna így beszélni a szüleimmel, pedig még 30 se vagyok.
2015. júl. 18. 17:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szörnyen nehéz elmagyarázni, hogy mitől változott meg ennyire a világ a gyerekneveléssel együtt. Mindig más-más választ lehet kapni a kérdésedre, pl.: a sok buta paraszt okosabb akar lenni másoknál. Vagy: azt hiszik, hogy ha gátolják a nevelésben a gyereket, akkor depis lesz a gyerek, kimarad mindenből és nem lesz min nosztalgiáznia; stb.

Alig egy hónapja egy hülye kislány a 4-es metróban hintázott a lógó kapaszkodón. Majdnem fejbe verte a vele szemben ülő utast a kalimpáló lábaival. Anyja meg csak mosolygott. Az utasok el voltak képedve. Szívesen rájuk szóltam volna, de tudod, mi lesz ennek a vége: elkezd ordibálni az anyuka, mindenki bámulni fog, senki nem állna mellém...

2015. júl. 18. 21:59
 17/23 Pogány Zsuzsi ***** válasza:
76%
Az ilyen szülők megérdemlik a sorsukat.
2015. júl. 19. 09:38
 18/23 flora08 ***** válasza:
100%
Én ugyan nem kamaszokkal, hanem kisgyerekekkel foglalkozom, de sok a tapasztalatom ezen a téren. Az elkényeztetésnek (hívjuk így) több oka lehet. Leginkább abból, hogy a szülők a legjobbat akarják a gyerekeknek, ezért megengednek/elnéznek nekik olyan dolgokat, amit nem biztos, hogy kellene. Ez nem rossz dolog, egyszerűen csak félnek attól, hogy ha valamire nemet mondanak vagy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan a gyermek szeretné, akkor az valami borzasztó. Pedig a gyerekekkel általában meg lehet beszélni, hogy mit szabad és mit nem. A szülők nem hiszik el, hogy attól, hogy a gyereknek be kell tartani néhány szabályt, attól még nem lesznek gonoszak. Akad olyan is, aki rettenetesen fél attól, hogy konfliktus adódik közte és a gyerek között - ami gyakran éktelen hisztihez vezet - ezért inkább ráhagyja, még akkor is, ha tisztában van vele, hogy ez így nem biztos, hogy jó megoldás. Félteértés ne essék, nem ítélkezem, pontosam tudom, milyen nehéz kompromisszumot kötni egy gyerekkel :)
2015. júl. 19. 18:10
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Pogány Zsuzsi: Ebben igazad van! Megérdemlik azok, akik nem nevelték meg normálisan a gyereküket.

Unokatesómnak van két hülye lánya. Az egész család utálja, mert nagyon neveletlenek. Kisgyerekként, ha vendégségbe mentek, akkor nem köszöntek, hanem egyenesen (cipőstül!!!) a kanapéra ugrottak. Ez volt a szórakozásuk. Nem lehetett rájuk szólni, mert akkor vagy visítozni kezdtek vagy az anyjuk akadt ki, hogy mit képzelünk, minek szólunk bele.

Teltek-múltak az évek és a másik unokatesóm mesélte, hogy egyszer az a hülye anyuka telefonon keresztül panaszolta el mindenkinek, hogy a gyerekek nem tudnak rendesen viselkedni. Mire az unokatesóm: Megérdemelted! Neked kellett volna megnevelni a gyerekeidet!

2015. júl. 20. 17:54
 20/23 anonim ***** válasza:
67%

#14:

Miért? Mert felvázolta, hogy nem tűrné ezt a viselkedést? Elárulom, az öcsém szerintem egész életében egy nyaklevest sem kapott, legalábbis én soha nem láttam, egy családban pedig elég nehéz lehet titkolni, hogy valaki veri a gyereket...

De én sem tűrném, hogy a gyerekem így beszéljen velem, meg mutogasson. Bár érdekes módon egyes gyerekeknél ilyen lehetőségnek kilátásba sem kell kerülnie, mert tudja, hogy mit lehet, és mit nem.

Én kaptam anyumtól annak idején, amikor este hétkor "Nemsokára jövök!" felkiáltással elmentem, és reggel hétkor osontam befelé az ajtón. Na ott meglepetésként ért a pofon, ami az ajtóban fogadott, de nem rokkantam bele érdekes módon. Nem mondom, hogy tökéletes ember lettem, de nem lettem őrült, viszonylag művelt vagyok, jó párkapcsolatban élek, stb. Azt a pofont pedig megérdemeltként könyveltem el, ennyi. Nem tudom, manapság miért az a trend, hogy a szülő sarokba áll, nem mer a saját gyerekére rászólni.

Én sem vagyok a verés híve (a szíjazás, amit egy előző hozzászóló említ pl. szerintem felháborító), a hangsúly azon van, hogy muszáj fogni valahogy a gyereket, mert a szülő tanítja meg, hogy mi a jó és mi a rossz. És ha a rossz fölött szemet hunyunk, akkor az "ezt szabad"-ként könyvelődik el a gyerekben.

2015. júl. 22. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!