Hogyan tudnám megértetni az exemmel, hogy nincs fenntartott helye a régi családjában?
Három évvel ezelőtt szakítottam a férjemmel (papíron még nem váltunk el). Van egy 8 éves lányunk. Exem gyakorlatilag elköltözött, két éve van egy barátnője, akivel tudomásom szerint együtt élnek, a barátnő lakásában (albérletében?) DE:
-A gyermekünket az exem semmilyen formában nem vonja be a jelenlegi életébe, nem viszi el oda, ahol most lakik. A barátnőjével a gyermekünk még csak nem is találkozott. (Nem tudom, hogy a barátnő ellenzi, vagy az exem, nem beszéltünk erről, nem érdekel a párkapcsolata...) A kapcsolatot itt, az én otthonomban tartja a lányunkkal. Én már mondtam, hogy ez nekem kellemetlen, az életem nem átjáróház, de azt mondja, nincs hova vinnie... (gyakorlatilag akkor állít be, amikor úgy gondolja, előzetes megbeszélés nélkül)
-Anyagilag ugyan beszáll a gyermek nevelésével kapcsolatos költségekbe, de ennek fejében olyan, mintha úgy gondolná, hogy neki fenn van tartva itt a helye... például nemrég komoly műtéte volt, és után közölte, hogy ide jön lábadozni, mert a barátnője elutazott és nincs hova mennie... meg sem beszélte velem, kész tények elé állított.
-Akkor és úgy tartja a kapcsolatot a gyermekével, ahogy ő gondolja. Nincs előre megbeszélt időpont. Év közben még csak-csak, de most, a nyári szünetben teljesen ad-hoc módon jön-megy. Múlt héten például bejelentette, hogy most pár napot itt fog tölteni, hogy a lányával lehessen, majd váratlanul elment több mint egy hétre nyaralni (a gyermekét az elmúlt években nem vitte, pedig ő maga évente többször utazgatott).
Nyilván én is tehetek róla, hogy az évek során elfogadtam ezt a helyzetet, és azon kívül, hogy sokszor szóltam, hogy nekem ez így nem jó, nem tettem ellene semmit. Köztünk már semmiféle érzelmi-fizikai kapcsolat nincs, ezért kimondottan zavar, hogy a saját otthonomba gyakorlatilag ki-be járogat, kerülgetnem kell, és neki az a jelenti a láthatást, hogy elszórakozik a gyerekkel, de "dolgozzak a keze alá", tehát legyen kaja, tiszta ruha, meg minden... eredetileg közös felügyeletben állapodtunk meg, de én ezt úgy gondoltam, hogy akkor elviszi magával a gyerekünket a saját otthonába...
Egyébként VAN saját lakása, csak felújítás alatt... évek óta. Fogalmam sincs, hogy miért nincs még kész, gondolom, kényelmesebb neki a barátnőjénél...
Nem szeretném elmérgesíteni a viszonyt, de ez a helyzet tarthatatlan számomra. Azt sem szeretném, ha a gyermekével csökkenne a kapcsolattartás, mert a lányunknak fontos az apja, mindezek ellenére ragaszkodik hozzá.
Mit tudnék tenni, hogy végre legyen SAJÁT életem, és az exem ne érezze úgy, hogy fenntartott helye van a régi családjában?
Ha összeházasodtatok, akkor nem csak úgy gondoltok a házasságra, mint egy papírra. Innen jön, hogy a kedves ex azért kezel a tulajdonaként, mert még nem váltál el.
Szerintem nincs önbecsülésed. Ha én férfiként azt hallanám, hogy férjnél vagy, de ő valami nőcskével él, azt hinném, megütöttem a főnyereményt. Itt egy feleség, aki ellát, gondoskodik rólam, neveli a gyerekem, én meg együtt élek a szeretőmmel? Bingo!
@Crisopher
Nem tudom, mit szólnál, ha az exed a legváratlanabb pillanatokban jelenne meg nálad, és soha semmit nem tudnál tervezni, mert ott lebzsel.
Minimum előzőnap egyeztetni kell. A kérdezőnek is van más dolga, mint az exe kedve szerint ugrálni. Nem is tudom, hogy gondoltad ezt.
Azért lenne érdemes a gyermekelhelyezést és a láthatást jogi úton rendezni, mert az mindig minimumkövetelménynek számít.
Tehát a valóságban eltérhettek tőle, de ha már nagyon a fejedre nő, akkor mondhatod, hogy oké, heti egy napban egyeztünk meg, ha nem veszel vissza, akkor vasárnapig nincs idejárkálás.
Nem tudom, hogy működne-e, de még azzal is próbálkozhatsz, hogy felbukkanásnál örömmel felkiáltasz, hogy "kicsim, itt van apu, mondta, hogy elvisz moziba, tessék itt van a kistáskád, érezzétek jól magatokat!". Aztán mindkettőt kitolod az ajtón. Gondolom lakáson kívül is gondját viselné a gyereknek, legrosszabb esetben tényleg elviszi moziba.
A zárcsere is jó ötlet, akkor fizikailag nem tud bejutni olyankor, amikor neki kedve támad. Vagy menj el te is a felújított lakásába és tölts el egy kis időt, amíg ő nálatok van.
# 28: Örülök, hogy látatlanul minősíted a házasságomat. Biztosíthatlak, hogy az exem a gatyáin kívül semmit nem hozott ide, gyakorlatilag beköltözött a készbe... ezért vagyok most gondban, mert nekem az ő különvagyonához semmi közöm nem volt soha, az enyémet meg közösen használtuk.
És nem csak a tulajdonomat használja, hanem az életemet is.
De persze könnyű általánosítani, hogy minden nő hasznot akar hajtani a házassággal... hát nekem csak károm származott belőle.(Kivéve a gyerekemet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!