Hogyan tudnám megértetni az exemmel, hogy nincs fenntartott helye a régi családjában?
Három évvel ezelőtt szakítottam a férjemmel (papíron még nem váltunk el). Van egy 8 éves lányunk. Exem gyakorlatilag elköltözött, két éve van egy barátnője, akivel tudomásom szerint együtt élnek, a barátnő lakásában (albérletében?) DE:
-A gyermekünket az exem semmilyen formában nem vonja be a jelenlegi életébe, nem viszi el oda, ahol most lakik. A barátnőjével a gyermekünk még csak nem is találkozott. (Nem tudom, hogy a barátnő ellenzi, vagy az exem, nem beszéltünk erről, nem érdekel a párkapcsolata...) A kapcsolatot itt, az én otthonomban tartja a lányunkkal. Én már mondtam, hogy ez nekem kellemetlen, az életem nem átjáróház, de azt mondja, nincs hova vinnie... (gyakorlatilag akkor állít be, amikor úgy gondolja, előzetes megbeszélés nélkül)
-Anyagilag ugyan beszáll a gyermek nevelésével kapcsolatos költségekbe, de ennek fejében olyan, mintha úgy gondolná, hogy neki fenn van tartva itt a helye... például nemrég komoly műtéte volt, és után közölte, hogy ide jön lábadozni, mert a barátnője elutazott és nincs hova mennie... meg sem beszélte velem, kész tények elé állított.
-Akkor és úgy tartja a kapcsolatot a gyermekével, ahogy ő gondolja. Nincs előre megbeszélt időpont. Év közben még csak-csak, de most, a nyári szünetben teljesen ad-hoc módon jön-megy. Múlt héten például bejelentette, hogy most pár napot itt fog tölteni, hogy a lányával lehessen, majd váratlanul elment több mint egy hétre nyaralni (a gyermekét az elmúlt években nem vitte, pedig ő maga évente többször utazgatott).
Nyilván én is tehetek róla, hogy az évek során elfogadtam ezt a helyzetet, és azon kívül, hogy sokszor szóltam, hogy nekem ez így nem jó, nem tettem ellene semmit. Köztünk már semmiféle érzelmi-fizikai kapcsolat nincs, ezért kimondottan zavar, hogy a saját otthonomba gyakorlatilag ki-be járogat, kerülgetnem kell, és neki az a jelenti a láthatást, hogy elszórakozik a gyerekkel, de "dolgozzak a keze alá", tehát legyen kaja, tiszta ruha, meg minden... eredetileg közös felügyeletben állapodtunk meg, de én ezt úgy gondoltam, hogy akkor elviszi magával a gyerekünket a saját otthonába...
Egyébként VAN saját lakása, csak felújítás alatt... évek óta. Fogalmam sincs, hogy miért nincs még kész, gondolom, kényelmesebb neki a barátnőjénél...
Nem szeretném elmérgesíteni a viszonyt, de ez a helyzet tarthatatlan számomra. Azt sem szeretném, ha a gyermekével csökkenne a kapcsolattartás, mert a lányunknak fontos az apja, mindezek ellenére ragaszkodik hozzá.
Mit tudnék tenni, hogy végre legyen SAJÁT életem, és az exem ne érezze úgy, hogy fenntartott helye van a régi családjában?
Többen szóvá tettétek, hogy nem gáz-e ismerkedésnél, hogy papíron házas vagyok... nem érzem hátránynak. Igazából eddig még mindenki, akivel ismerkedtem, értékelte, hogy nem fúriaként kezelem a helyzetet, nem azt nézem, hogy hol tolhatnék ki az exszel, hanem normális emberi viszonyra törekszem és a gyerek érdekeit nézem elsősorban. Ezen a jövőben sem szeretnék változtatni.
Mindenesetre nem akartam beleugrani ész nélkül új kapcsolatba. Az első évben volt egy randizgatós kapcsolatom, de aztán inkább az életemet próbáltam újjáépíteni és hosszú ideig nem ismerkedtem. Mostanában érzem úgy, hogy készen állok új kapcsolatra, ezért IS szeretném rendezni az exszel a helyzetet.
Beadom a válókeresetet, de ismétlem, az ÖNMAGÁBAN semmit nem old meg, ha nem tudjuk egymás közt megbeszélni, mert továbbra is szeretném, ha a közös felügyelet kereteit egymás közt tudnánk kialakítani.
Amíg tulajdonrésze van a házban, addig jöhet-mehet is benne. Ezt is rendezni kéne. nem tudod megvásárolni a részét?
Hogy a pasik mit mondtak arra, hogy nem váltál el, az az egyik dolog. Hogy mit gondoltak, az a másik. Egyikkel sem lett semmi kapcsolat.
Azért érzi, hogy fenntartott helye van, mert úgy viselkedsz.
Hívd át baby sitternek, és menj el randizni :)
#14: "NE korlátozd a láthatás gyakoriságát semmilyen szinten"
Persze, igazítsa az exe szerint az életét és ugráljon úgy, ahogy neki jó?
# 15: Nem tudom kivásárolni, amióta külön élünk, sok minden rám szakadt, sokat romlott az anyagi helyzetem. Minden tartalékom feléltem, és a házrész milliós összeg. Belátható időn belül nem tudom kivásárolni. Azt elfogadom, hogy joga van itt lenni, de például már azt is mondtam, hogy alakítsunk ki neki egy teljesen külön lakrészt - lenne rá lehetőség. Ebbe látszólag belement, de nem változott semmi.
Jellemzően én voltam az, aki nem akart belevágni a kapcsolatba. Azért azok után, hogy egy ilyen személyiségű férfival kötöttem össze az életem, nem sok kedvem volt újra elköteleződni...
Számtalan alkalommal mentem már úgy randizni, hogy ő volt a babysitter. (Szakításunk utáni első évben volt egy fél éves kapcsolatom.) Semmi nem változott ettől.
Az nem lehet hogy olyankor amikor jön, te lelépsz mondjuk a szüleidhez? Akkor a kislányoddal lehet a megszokott környezetében de nem te ugrálod körbe.
Illetve ha rossz az anyagi helyzeted nem tudsz odavenni egy albérlőt (akár egy egyedülálló nőt) és akkor ami pénz bejön az albérleti díjból szép lassan gyűjtögethetnéd hogy ki tudd fizetni a férjed.
Vagy megoldás lehet még hogy eladjátok a házat, mindenki megkapja részarányosan a pénzét és veszel egy kisebb házat vagy lakást, ahova a férjednek meg nem lesz kulcsa.
De elsőként mindenképp elindítanám a válást. Ez lenne a helyes első lépés, először hivatalosan is váljatok el, aztán meg érzelmileg is teljesen.
Minden lehetőséget végigfuttattam már, de egyik sem jelent megoldást, mert amíg a "tulajdonának" tekint,addig a helyzet nem fog érdemben változni. Megoldás simán lenne, ha végre beköltözne a saját lakásába. Láttam róla képeket még tavaly, fullra be volt rendezve a helyiségek többsége. Ezt a helyzetet ő tudná megoldani könnyen, ha akarná. De nem akarja.
Ami pedig a válást illeti: leíram már, közös megegyezéssel, közös felügyelettel terveztünk válást, de szerinte a közös felügyelet ez... Ha így adom be a válókeresetet, a bíróság nem firtatja, hogy mi egymással hogy egyezünk meg. Ezért szeretném, hogy egyezzünk meg! Mert ha nem, akkor abban mindenki sérülni fog, főleg a gyerekünk. Ezt szeretném elkerülni, ezért keresek megoldást. Ha nem megy, akkor beadom felperesként, de amíg van más lehetőség, addig inkább azt keresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!