Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek vele? Elmebeteg?

Mit kezdjek vele? Elmebeteg?

Figyelt kérdés
A férjem már az agyamra megy. Azt mondja mindenre amit mondok neki hogy uralkodni akarok felette. Soha nem tettem és nem is vágyom még csak hasonlóra sem. A hangnem normális,nem értem mi ez. Nem lehet elvárásokat támasztani vele szemben mert rögtön ezt mondja. Pl: Mondom neki hogy ha kivitte a szemetet rakjon már kukászsàkot a kukába. Szerintem ez normális ,szerinte nem. Fél òrát szidja amit éppen szerel, mondom ne csináld már mindenkinek ezt kell hallgatni, a gyereknek is. Erre ő :akkor akinek nem tetszik fogja be a fülét. Már besokaltam ,komolyan ùgy érzem magam mintha egy fogyatékossal élnék együtt. Hiába szépen beszélek vele .Nyugodt körülmények között is ez a beütése. Nem akarok egész életemben egy olyan férfival élni ,akinek csak addig vagyok jò amíg nem várok el tőlw semmit. Másrészt fáj hogy engem állít be olyannak amilyen nem vagyok. Még ha azt mondaná basszus ilyen vagyok, akkor azt is könnyebben eltudnám fogadni. Van valakinek ötlete mit kezdjek vele? Egyáltalán ez normális jelenség egyeseknél , vagy betegség ? Vagy mi ez? Milyen megoldás létezik ilyen helyzetben? Tudom furcsa ide írni ezért, de a kilátástalanság sok olyan megoldásra kényszeríti az embert, amit normális esetben nem tenne meg. Szòval megköszönném az értelmes válaszokat.

2015. júl. 16. 11:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
49%
szerintem sem változik meg egy ember attól, hogy lett valakije. ez naiv elképzelés. én nő vagyok, és nem változom külön a partner miatt.
2015. júl. 16. 14:49
 22/27 anonim ***** válasza:
6%

" Ha ő leviszi a szemetet, te miért nem béleled addig ki a kukát? "

Rátapintottál a lényegre...

2015. júl. 16. 15:07
 23/27 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon durva, hogy mennyire semmibe vesz a férjed...nekem is ilyen volt az exem, de mi nem jutottunk el a házasságig, de még az eljegyzésig se. Úgy viselkedett, mint egy fogyatékos, úgy éreztem magam mellettem, mintha én lennék az anyukája. Egy idő után betelt a pohár, mert ez h.ülye.
2015. júl. 16. 15:12
 24/27 A kérdező kommentje:
22*- A lényeghez köze sincs..de azért köszönöm hogy az értelmetlen választ ùjra kiemelted. Most hogy ìgy gondolkozom lehet hogy le is kellett volna borulnom előtte hogy megköszönjem ezt a nehéz munkáját :)
2015. júl. 16. 15:25
 25/27 A kérdező kommentje:
23* - Köszönöm neked és mindenkinek aki értette miről akartam írni. Sajnos ez van, meglátjuk hogy alakul.
2015. júl. 16. 15:28
 26/27 anonim ***** válasza:
6%
Mindezekből a válaszokból levonhatjuk azt a következtetést, hogy a gyk felhasználóinak a 97%-a nő.
2015. júl. 16. 15:45
 27/27 anonim ***** válasza:
85%

Nem, az emberek nem változnak meg. Én magam sem változtam meg se a házassággal, se a gyerekvállalással.

Például nagyon lusta vagyok. De kreatív lusta, aki tudja, hogy milyen helyzetben mennyi lustaság fér bele.

Munkahelyen nem a minimumot hozom, mert tudom, hogy azzal rosszul járnék.

Viszont régen, amikor még egyedül éltem, volt olyan szintje a lustaságomnak, hogy akár egész nap nem ettem, mert ahhoz oda kellene menni a hűtőhöz és összerakni a kaját. Inkább hagytam a fenébe.

A gyerek esetében sem marad ellátatlanul, minden igénye ki van elégítve. Viszont a tányérnak nem lesz baja, ha nincs elmosogatva, így most ilyen irányba tolódott el. Amikor már nagyon disznóól van, akkor egyszerre megcsinálok mindent, egyébként nyugodtan elnézegetem a "várhat még" típusú dolgokat.

De ha a férjem kezében van a gyerek és közli, hogy éppen betojt, akkor nem rohanok oda átpelenkázni, hanem nagyvonalúan átengedem a feladatot "te találtad" alapon. Ha nálam tojik be, akkor pechem van és én pelenkázok.

Persze a jó tulajdonságaim se változtak, csak azok változására nem is számolnak/reménykednek benne mások.

A férjem sem változott. Amit a megismerkedésünkkor elvárhattam tőle, azt most is elvárhatom. A rossz tulajdonságait ő is megtartotta. A szerencse az, hogy kiegészítjük egymást, ami neki hiányosság, az nekem erősségem és fordítva.

Ő nagyon rosszul (homályosan, zavarosan) kommunikál, én világosan. Ezért a szervezési feladatok nálam vannak. Érzelmileg könnyen befolyásolható, következetlen, így a gyereknevelés kevésbé hálás, fegyelmező része az enyém. Pedig tényleg olyan hangyafacnyi különbség van néha, hogy a konnektort piszkáló gyerekre én határozott (nem kiabáló!) hangsúllyal szólok rá, ő meg inkább kérleli.

Az esetleges sérelmeket én azonnal kikommunikálom és próbálok megoldást találni. Ő tűr, elvisel, raktároz, aztán robban. Ilyenkor enyém a moderátori szerep, hogy ne tányércsapkodással, hanem megbeszéléssel jussunk közös nevezőre.

Házvásárlásnál ő vitte a műszaki részt, én alkudtam, szerződésbe belekötöttem, lakáshitelt intéztem. Ha fordítva csináltuk volna, akkor lenne egy iszonyú műszaki állapotú házunk drágán, rossz feltételeket kínáló hitellel.

Vagy a kocsikhoz a munkája miatt nagyon ért, míg én a pénzügyekhez. Autóvásárlásnál az én részem annyi, hogy "hát, legyen biztonságos, nézz töréstesztet, amúgy tökmindegy, szólj, ha színt kell választani", hitelszerződésnél, befektetéseknél meg ő maximum annyit mond, hogy "X összeget kellene kivenni X időn belül" és én intézem.

A másik oldalon ott van az említett lustaságom. Ezt ő tolerálja. Nem örül neki, de tolerálja, mert korábban is ilyen voltam. Elfogadta, hogy néha vagy b..gatni kell, hogy megcsináljak valamit, vagy megfogja és megcsinálja ő.

Míg ő egy vizsgára (ebben is az ellentétem, ő szorgalmas) elkezd hónapokkal korábban tanulni, én tologatom hetekig, aztán az utolsó egy hétben szénné kávézom magam és teljes vizsgastresszben gyorsan megtanulom. Az eredmény ugyanaz, mindketten átmegyünk, de közben csodálkozunk a másik tanulási stílusán, hogy "nekem ez így biztos nem menne".

2015. júl. 16. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!