Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek vele? Elmebeteg?

Mit kezdjek vele? Elmebeteg?

Figyelt kérdés
A férjem már az agyamra megy. Azt mondja mindenre amit mondok neki hogy uralkodni akarok felette. Soha nem tettem és nem is vágyom még csak hasonlóra sem. A hangnem normális,nem értem mi ez. Nem lehet elvárásokat támasztani vele szemben mert rögtön ezt mondja. Pl: Mondom neki hogy ha kivitte a szemetet rakjon már kukászsàkot a kukába. Szerintem ez normális ,szerinte nem. Fél òrát szidja amit éppen szerel, mondom ne csináld már mindenkinek ezt kell hallgatni, a gyereknek is. Erre ő :akkor akinek nem tetszik fogja be a fülét. Már besokaltam ,komolyan ùgy érzem magam mintha egy fogyatékossal élnék együtt. Hiába szépen beszélek vele .Nyugodt körülmények között is ez a beütése. Nem akarok egész életemben egy olyan férfival élni ,akinek csak addig vagyok jò amíg nem várok el tőlw semmit. Másrészt fáj hogy engem állít be olyannak amilyen nem vagyok. Még ha azt mondaná basszus ilyen vagyok, akkor azt is könnyebben eltudnám fogadni. Van valakinek ötlete mit kezdjek vele? Egyáltalán ez normális jelenség egyeseknél , vagy betegség ? Vagy mi ez? Milyen megoldás létezik ilyen helyzetben? Tudom furcsa ide írni ezért, de a kilátástalanság sok olyan megoldásra kényszeríti az embert, amit normális esetben nem tenne meg. Szòval megköszönném az értelmes válaszokat.

2015. júl. 16. 11:38
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
9*- Nem természetes neki sajnos.Nem szoktam azonnal mondani neki ,tegnap is vártam de ez sem működik.
2015. júl. 16. 12:35
 12/27 anonim ***** válasza:
81%

9-es vagyok. Hát akkor elég anyámasszony katonája lehet a férjed...

Talán próbáld meg azt, hogy te is félbehagyod a dolgokat, mit szól. Pl. Kivasalod az ingje egyik felét, de a másikat nem. Amikor szóvá teszi, akkor megmondod, hogy most te is megsértődhetnél, mert mit irányítgat téged. És akkor felhozod azt, amit tesz, amiért szólsz neki és amin megsértődik. Talán észhez térne.

Sajnos sok pasi (tisztelet a kivételnek) káromkodik, ha valami nem megy. Sajnos az én férjem is káromkodik ilyenkor, pedig egy végtelenül jóindulatú, rendes ember. Most házfelújításban vagyunk, sok mindent Ő csinál, nagyon sokat is dolgozik, de ha nem megy valami (márpedig sűrűn előfordul, ugyanis nem az építőiparban dolgozik, tehát nincs tapasztalata), akkor káromkodik, csapkod. Viszont amikor lehiggadt, akkor beszélünk róla és el is ismeri, hogy ezt nem kellene. Szerintem innen indul a dolog, ha belátja, hibázik, akkor tehet is azért, hogy a későbbiekben ne így legyen. A férjem azt szokta mondani, ilyenkor ne szóljak hozzá emelt hangon, idegesen, mert az olaj a tűzre, hanem inkább simogassam meg a karját és mondjam, hogy "Kicsim, légyszíves, a gyerek is hallja..." Ha higgadt tud maradni az egyik fél ilyenkor, akkor talán észbe kap a másik.

2015. júl. 16. 12:42
 13/27 A kérdező kommentje:
10* Régòta együtt vagyunk, több mint 10 éve. Az a gond hogy náluk otthon csak fiùk voltak, ezért mindent az anyja vállalt magára elég betegesen maximalista is a nő ilyen téren. Amikor összeházasodtunk pròbáltam mindent tökéletesen megtenni ,de hamar rájöttem hogy minden erőfeszítésem csak alsó szinten sùrolja amit ő megszokott. Aztán gyerekeink lettek amit nem bántam meg soha ,hiszen annyira odavoltam érte.Mindig is bizakodóan láttam a közös jövőnket. De azthiszem ìgy utólag hogy tùl naívan is. Nyilván pròbáltam a gyerekek és max családcentrikus szemszögböl elodázni ,inkább megcsinálni minthogy veszekedés legyen. Ma már belefáradtam. Rájöttem hogy nincs benne értékelés azèrt amiket tettem. Inkább egy szolga vagy csenben meghùzòdò de nem feleség az aminek tekint. Hamarabb is rájöhettem volna hogy ilyen, de mindig vártam a csodára. Ma már csak azt várnám hogy felnőttként voselkedjen , de ha az nem megy legalább ne engem hibáztasson ha képtelen elvárásom szerint élni , minimális szinten legalàbb . Elhiszem hogy furcsa így olvasni ,nem is tűnhet nagy dolognak, de nem kívánom senkinek ezt.
2015. júl. 16. 12:51
 14/27 anonim ***** válasza:
73%

Hát akkor rosszul választottál, beleugrottál egy házasságba, gyerekeket szültél, miközben pontosan tudtad, hogy nem oké a dolog. Továbbra is tudod, hogy nem oké.

A férjed nem elmebeteg, egyszerűen így van szocializálva, és te 10 éve várod a csodát, hogy majd HUSS elszáll az eddigi énje, és a helyébe az a pasi költözik, akinek te képzelted. De ez nem fog bekövetkezni.

2015. júl. 16. 12:54
 15/27 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos igaza van az előttem szólónak.
2015. júl. 16. 13:10
 16/27 A kérdező kommentje:
Igaz. Csak tudod a pontosan tudtad" nem egészen így van. Azt hittem megváltozik ha édasapaként él.Tévedtem. Köszönöm.
2015. júl. 16. 13:15
 17/27 anonim ***** válasza:
69%

"Azt hittem megváltozik"

Nem, felnőtt emberek nem változnak meg. Nem hittem, hogy létezik még nagykorú nő, aki ezt elhiszi...

2015. júl. 16. 13:17
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hittem megváltozik ha édasapaként él"

Igen, sok nő itt b*ssza el a dógot.

2015. júl. 16. 13:53
 19/27 A kérdező kommentje:
Igaz. Mert mi nők megváltozunk ilyenkor. Találasz valami igazán értékeset az életben , valakit aki feltétel nélkül önmagadért szeret. Akiért érdemes változni jò irányba, feladni önmagad egy részét egy ùj életért. Megtanulni felelősséggel élni érte. Bár èn melléfogtam, azért hiszem hogy normál esetben léteznek ilyen emberek.
2015. júl. 16. 14:12
 20/27 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a nők se feltétlen változnak, de ez már tök más téma. Egy felnőtt ember alapvető jelleme nem fog átalakulni csak attól, hogy hopp, gyereke lett.
2015. júl. 16. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!