Ebben az esetben kinek adtok igazat?
Kicsit talán furcsa a helyzet: egy házaspár 2 gyerekkel a férj anyjánál lakott. Nagyon jóban voltak.
Aztán elváltak, a férj külföldre költözött a nő a gyerekekkel maradt az anyóssal.
A nagymama már sajnos nincs jól egészségügyileg, túl van 2 gerincműtéten és egy rákon.
A férj újranősült, az új feleséget nagyon zavarja ez a helyzet. Szeretné, ha a nő a gyerekekkel elköltözne. Jogos ez a kérés?
# 56
"Most őszintén, ti Szívesen toltenetek időt egy olyan lakásban, ahol kb mindenhol a parotok előző partnerének dolgai vannak jelen? Engem halálra zavarna."
Szerintem próbálj az lényegre koncentrálni. A valódi kérdés nem az, hogy egy ilyen élethelyzet kit zavarna és kit nem, aki zavarna, azt mennyire, hanem arról, hogy ebben a helyzetben kinek van döntési joga abban, hogy a saját házában él-e, vagy idősek otthonában, és kinek abban, hogy a jelenlegi körülmények között ott alszik-e ebben a házban, a tulajdonosok vendégszeretetét élvezve, vagy gondoskodik más szálláshelyről, ahol nem kell ilyen fokú alkalmazkodást tanúsítania.
"Amúgy meg hogyha a kérdező férjének a tulajdona is az ingatlan, miért kellene nekik máshogy megoldani a szállást?"
Megírnád, hogy ki kérte tőlük, hogy oldják meg máshogy?
"Vagy fizessetek ki az exet, vagy adjatok el neki a ferjed részét és már meg is van oldva."
Mivel a férfi édesanyjának feltehetően haszonélvezeti joga van a házon a tulajdonjogán felül, akkor is azzal élne ott, akivel akar, feltéve, hogy nincsen gyámság alá helyezve.
Ha meg eladnák neki a férj tulajdonrészét, akkor mehetnének panzióba, vagy bárhova máshova, amit most is épp úgy megtehetnek.
Esetleg még azt lehetne megtenni, hogy az új feleség pszichés tűrőképességére való tekintettel megkérik a volt feleséget, hogy túl azon, hogy ilyenkor megértést tanúsít és elköltözik otthonról, minden személyes holmiját egy kulcsra zárt szobában helyezze el arra a néhány napra, beleértve a pipere holmiját is.
Azt is el tudom képzelni, hogy akár még ennyi alkalmazkodóképesség is lenne benne, ha a férj vagy az új feleség nem érezné kínosnak, hogy megkérjék erre.
"Gondolom te is elvált nő vagy aki alig várja hogy az exe megmássza."
Kérdező, te súlyosan beteg vagy. Keress fel orvost.
Az ex helyében én már csak azért sem húznék el havonta, és nem csak a cuccaimat hanem engem is nézegethetnél :D
A házat akkor adják el, ha ők hárman akarják. Neked ehhez semmi közöd.
Szerintem te is hamar ex leszel, mert kibírhatatlan, gyűlölködő egy nő vagy.
A rövid válasz: nem neked.
Hosszabban meg felesleges leírni, rengetegen megtették, és egyiket se fogtad fel. De hidd el, nem véletlen, hogy majdnem minden hozzászóló szerint te vagy az idióta.
Kedves Kérdező!
Engem azért az is érdekelne,a férjed mit szól ehhez az egészhez?Őt is zavarják a volt feleség cuccai?Tudja egyáltalán,hogy gondolkodsz erről?
Rettentő önző vagy,ahogy már az előttem lévők is leírták.
#65: Igen
"Esetleg még azt lehetne megtenni, hogy az új feleség pszichés tűrőképességére való tekintettel megkérik a volt feleséget, hogy túl azon, hogy ilyenkor megértést tanúsít és elköltözik otthonról, minden személyes holmiját egy kulcsra zárt szobában helyezze el arra a néhány napra, beleértve a pipere holmiját is. "
Már bocsánat, de ha tulajdonom van egy házban, és a haszonélvező is szívesen lát ott, had ne kelljen havonta kicuccolnom, mert a az új nej orvosi eset.
AZ én társamnak is van exe, akitől van gyereke (nekünk nincs), de mégis elvagyok vele (az exel) , sőt, lehet rosszul lenni, de beszélgetni is szoktunk, normális, intelligens felnőttek módjára.
AKi erre képtelen, keressen "múlt" nélküli pasit!
azt írod, hogy a párod lakása... már hogy lenne az övő, ha a mamának is és az exnek is van tulajdonjoga? ne meg feltételezem, ha annak idején ők költöztek a mamához, akkor neki haszonélvezeti joga is van. remélem ezt átruházza az unokákra :)
azt is írtad, hogy te is magyar vagy. akkor mi a viharért nem mész a te családodhoz?
nekem nem tiszta, hogy hogy is van ez a vendégeskedés, te a férjed exfeleségének az ágyában alszol? hogyhogy az ő fürdőjét, hűtőjét használod, nyilván ebből kettő van ha átalakították a házat és hozzáépítettek ahogy írtad, akkor miért nem tartózkodsz az anyósod részében?
szerintem te beteg vagy, nagyon sajnálom azt a családot, hogy megnyertek téged :( szörnyű lehet nekik!
remélem a kis tervedet nem terjesztetted még a család elé...
Ugyan hagyjátok már szegény kérdezőt, mindenki hülye, csak ő a helikopter... Remélhetőleg a kedves férj eltéríti lassan valami még távolabbi helyre, az a havi egy alkalom is sok,amivel emeli kicsiny országunk színvonalát.
Akkor se csodálkoznék ha kiderülne, hogy nemcsak a közvetlen környezetére veszélyes, ilyen mentalitással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!