Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ebben az esetben kinek...

Ti ebben az esetben kinek adnátok igazat?

Figyelt kérdés

Adott két tini, a lány terhes lesz (ő a nővérem lánya). A tinik meg akarják tartani a gyereket, a szülők nem de tehetetlenek. Végül belenyugodtak.

A fiú szülei viszont nem akarják, hogy a fiú besegítsen a baba körül. Ők úgy gondolják, hogy fizetnek gyt-t és hétvégente a fiú átmegy babázni.

A nővérem, a lánya és a fiú viszont azt akarják, hogy a fiú hozzájuk költözzön és besegítsen a mindennapokban a baba körül.

Ti mit gondoltok erről?

A lány és a fiú is 16 éves, a baba márciusban fog megszületni.

2013. dec. 18. 13:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ketten akarták ugye, így nagyon helyes, hogy besegít. De a fiút a lány szülei fogják eltartani? Plusz a fiú szüleiként én nem örülnék, hogy elköltözik a gyerekem.

Kíváncsi lennék, meddig tart majd a kezdeti lelkesedés.

2013. dec. 18. 13:47
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a fiú szüleivel is leülnék beszélgetni. A két fiatal, és mindkét részről a szülők, együtt. Teljesen jogos kérés, hogy ha már a fiú is ugyanúgy akarta azt a babát és ugye ő is kellett a fogantatáshoz, és ott is jelen volt, akkor vegyen részt a gyerek mindennapjaiban is, és nőjön fel a feladathoz. Persze a fiú szüleinek kényelmesebb, hogy a fiacskájuk éli tovább suhanc fiatal éveit, helyette fizetik a szülők a gyerektartást, aztán majd hétvégente 1-2 órára átküldik babázni..ez nem így működik. Csak sajnos kell a szülők beleegyezése is, hogy odaköltözzön, mivel 18 év alatti, és nincsen keresete sem. (így pedig több pénzt kell nekik adni mint a gyerektartás, mert valamiből gondolom élnie is kell a srácnak a másik családnál.) A fiú egyébként mit szeretne? Oda akar költözni, hogy kivegye a részét, vagy pedig hárít ő is, és megfelel neki a hébe-hóba babázás, ahogy a kedve tartja? (Mert ez sem mindegy.) És ha már a szülők nyakára vállalnak gyereket, akkor nem fair, hogy egyik részről besegítenek a gyerek körül a nagyszülők mert a fiú nem hajnaldó odaköltözni, másik részről viszont nem. Vagy, ha a fiú szülei ennyire ellenzik, hogy a srác elköltözzön, akkor költözzön oda a lány..
2013. dec. 18. 13:48
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha együtt vállalják a gyereket, akkor együtt kell gondoskodniuk róla. Amíg tanulnak, addig elfogadhatnak persze szülői segítséget, ha van. De a felelősség az övéké és együtt kell vállalniuk. Ebből a szempontból másodlagos, hogy ebben melyik szülő támogatja őket és melyik nem. Mostantól fogva ők a felnőttek és a kisbaba a gyerek. Ők már nem gyerekek, ha ezt a döntést vállalták. Én így látom.
2013. dec. 18. 13:55
 4/16 anonim ***** válasza:

A két tini szülő lett, felnőttek lettek, így elég szomorú, hogy anyucipicifia szituval állunk szemben.

Csak a kisfiamnak ne legyen rossz, a lány meg csináljon a sz@ros gyerekével amit akar.

Úgy viselkednek anyósjelölték, mintha a csecsemő nem az ő vérük is lenne, szomorú, hogy nem lett családtag, csak annak a nőnek a gyereke.

2013. dec. 18. 13:56
 5/16 anonim ***** válasza:
16%
Ha az én fiamról lenne szó, én se engedném hogy odaköltözzön más nyakára. Viszont elvárnám, hogy suli után egyből oda menjen és segítsen amiben kell (hacsak nincs többszáz km távolság). Ezenkívül felajánlanám, hogy néha jöjjenek 3-an hozzánk hétvégére én meg szeretném ismerni az unokámat. Természetesen én is látogatnám a babát, de csak olyan mértékben, ami nem kellemetlen a másik fél számára. A másik nagyszülőpár így is bőven eleget vállalt, nem kell neki még egy kamasz fiú is oda.
 6/16 anonim ***** válasza:
Le kell ülni mindenkivel beszélni! Egy gyerekhez két ember kell, mind a ketten meg akarták tartani, tehát evidens,hogy az apa mindenben segít és az anya mellett áll. Mért fizessen gyt-t? és mért szabják meg,hogy mikor láthatja a babáját? Ennyi erővel ne gyt-t fizessen hanem költözzön a párjához, és a lány szüleinek adják a gyt-re szánt összeget, így nem nekik kell eltartani a vő jelöltet! Ha az én fiam lenne én igenis örülnék neki ha vállalná a felelőséget és odaköltözne,nevelné a saját gyermekét!
 7/16 anonim ***** válasza:
8%

Mindenki üljön le és meg kell beszélni.

A szülők szerintem a fiúkat védik, hogy az ő élete sínen legyen, ez érhető is, de az is, hogy övé is a gyerek, nem csak a lányé. Bár nem értem minek tartják meg...

2013. dec. 18. 14:02
 8/16 Kései Sirató ***** válasza:
27%

Az hogy nem akarják elvetetni a babát, az nagyon pozitív dolog szerintem. Miért kellene megölni 1 ártatlan babát?

Én azt gondolom, hogy jó lenne ha a fiú odaköltözne és rendesen részt venne a családi életben.

Ha szeretik egymást, miért ne élnének együtt?

És a fiatalok mit akarnak?

Jövőre 17 évesek, még egy év, és nagykorúak.

2013. dec. 18. 14:08
 9/16 anonim ***** válasza:
64%
Mindig elképedek mikor ilyesmit olvasok .... Nem is értem hogy a szülő miként lehet partner benne ,hogy a gyermeke kiskorúként gyermeket szüljön ... -.- !! ! Én ehhez biztos nem asszisztálnék a gyermekemnek .. . elképesztő :S !!
2013. dec. 18. 14:09
 10/16 anonim ***** válasza:
27%
A gyereket értelemszerűen abortálni kellene.
2013. dec. 18. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!