Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ebben az esetben kinek...

Ti ebben az esetben kinek adnátok igazat?

Figyelt kérdés

Adott két tini, a lány terhes lesz (ő a nővérem lánya). A tinik meg akarják tartani a gyereket, a szülők nem de tehetetlenek. Végül belenyugodtak.

A fiú szülei viszont nem akarják, hogy a fiú besegítsen a baba körül. Ők úgy gondolják, hogy fizetnek gyt-t és hétvégente a fiú átmegy babázni.

A nővérem, a lánya és a fiú viszont azt akarják, hogy a fiú hozzájuk költözzön és besegítsen a mindennapokban a baba körül.

Ti mit gondoltok erről?

A lány és a fiú is 16 éves, a baba márciusban fog megszületni.

2013. dec. 18. 13:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

*Az hogy nem akarják elvetetni a babát, az nagyon pozitív dolog szerintem. Miért kellene megölni 1 ártatlan babát?

A gyermek tényleg ártatlan, de én azt gondolom (ahogy sajnos az én esetemben is történt), hogy két ennyire fiatal ember (sőt, ők is még gyerekek) nem alkalmasak a szülői feladat ellátására. Én annak idején napokig sírtam, mert nem tudtam eldönteni, hogy mitévő legyek, de tudtam, három ember életét tenném tönkre. Semmilyen anyagi alapot nem tudtunk volna megteremteni a gyereknek, mert mindketten iskolába jártunk. Ezen kívül pedig szerintem egy 16 éves lány vagy fiú nem alkalmas ekkora felelősséggel megküzdeni és felnőtt fejjel nekivágni a családalapításnak. A nagyszülőkre kell támaszkodniuk, akik nyilván nagyon szívesen segítenek, de gyakorlatilag így ők válnak a saját unokájuk szüleivé. Nem gondolnám, hogy ki kell ennek tenni ennyi embert és a kisbaba sem tehető ki két tini botlásának egy életen át. Szinte biztos, hogy az ilyen kapcsolatok idővel szétmennek, én talán még nem is hallottam olyat, hogy valaki 16 évesen megismerte élete párját és vele élte le az életét. Kövezzetek meg érte, de én így látom a dolgokat és az idő engem igazolt, az akkori párom, akitől én 16 évesen teherbe estem és könyörgött, hogy tartsuk meg a gyereket, rá fél évre megcsalt, mert "megunt". Nyilván az idősebb korosztályban is vannak hűtlenek, de 16 évesen nekem senki ne mondja, hogy arra lettünk "beprogramozva", hogy családot alapítsunk.

2013. dec. 18. 14:29
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

az én unokanővéremnek nem engedték meg annak idején, hogy elvetesse, holott az anyukája tudta, hogy szexuális életet él, de amikor azt kérte, hogy gyóógyszert vagy óvszert vegyen neki, az csak pironkodva hümmögött.

Másodikas gimisként terhes lett, el is vette a fiú, nem volt még 17, amikor szült. Összeköltöztek, a srác járt tovább suliba, buliba, élte az életét, gyakorlatilag semmi, de semmi nem változott az életében, míg a lánynak minden...

NEm vagyok abortuszpárti, én a felelősségteljes szex és a védekezés mellett vagyok, de sajnálom ezt a lányt, mert a felnőttek eldöntik helyette, mi legyen, a következményeket viszont neki kell viselnie :(

2013. dec. 18. 15:26
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Döntse el a fiú és a lány, végül is az ő gyerekük.
2013. dec. 18. 19:23
 14/16 Kései Sirató ***** válasza:
39%

Sok válaszoló lusta arra, hogy elolvassa a kérdés kiegészítését.

Nos, abban az áll, hogy a fiatalok már eldöntötték: megtartják a gyereket.

Attól, hogy gyermekük lesz, még nem válnak nagykorúvá. A gyermek törvényes képviselőj nem az ifjú anyuka lesz, a gyámhivatal valaki mást fog kijelőlni, pl. az egyik nagymamát.

Az abortuszpártiaknak írom:

Az abortusznak lehet meddőség is a következménye.

És egy másik "értelmes" válaszolónak:

biológiailag így vagyunk programozva, ha tetszik, ha nem, ilyen fiatlon szülni nem biológiai képtelenség. Ha az lenne, akkor nem jött volna létre a terhesség, nem fejlődne ki a baba. Inkább felelőtlenség volt az, hogy nem védekeztek, de a kérdésnek nem ez a tárgya, és egyébként se célszterű a sok "volna".

Ideális megoldás: neveljék fel a fitaolok együtt ezt a gyermeket, a szülők segítsék őket, amennyire ez módjukban áll.

2013. dec. 19. 14:04
 15/16 anonim ***** válasza:
45%

Tartsák meg a gyereket, vagy én lehet, hogy megróbálnám rábeszélni az anyukát arra, hogy szülje meg a kisbabát és adja örökbe.

Ez által a baba is jól jár, + valaki, akinek nem lehet sajátja, boldog lesz, ha örökbefogadhatja.

2013. dec. 19. 14:17
 16/16 anonim ***** válasza:
48%
Az örökbe adást miért pontozátok le?? EZZEL mi a gond? Kiesik a kislány életéből pár hónap? OK de egy élet megmarad! Bátyámék örökbe fogadtak egy kislányt, úgyhogy ne is gyerte azzal, hogy nem tudom, miről beszélek.
2013. dec. 22. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!