Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok a családban és az...

Nálatok a családban és az ismerőseitek körében mindenki fürdik minden nap?

Figyelt kérdés
Nálunk igen, egy kivétellel, ő nem igazán fektet nagy hangsúlyt a tisztaságra, de felesleges neki mondani. Viszont néha ledöbbenek, hogy egy-két ismerősöm beszámol arról, hogy ők nem mindennap zuhanyoznak ám, nyáron sem. Csak max. 2 naponta, és ha nincs kedvük, akkor csak mosakodnak, elég az. Én eddig azt hittem, az a normális, hogyha mindennap zuhanyzunk rendesen, erre hallom több helyről is, hogy valaki csak hetente egyszer, meg külföldön is csak szerdán és vasárnap fürdenek...
2015. jún. 28. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%
Engem is naponta fürdésre neveltek, a párom hetente egyszer, de ahogy összejöttünk, átszokott a napontára, és most már nem érti, hogy lehetett ez neki természetes. Apósom hetente egyszer-kétszer zuhanyzik, de anyósom van, hogy két hétig se (nyáron se). Többméteres körzetben iszonyat büdös, és nem értem, hogy nem érzi magán. Már az unokáinak is feltűnt, hogy rettenetes.
2015. jún. 28. 14:43
 12/20 anonim ***** válasza:
6%
5-en laktunk és fizettem havi 25ezer Ft vízdíjat! Nem,már nem zuhanyozik mindenki minden nap,csak az aki fizikai munkát végez!
2015. jún. 28. 14:43
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

mosakodást szerintem úgy érti, hogy beáll az ember a csap elé, ás arcot mos, meg mondjuk hónaljat, amin érzi/látszik, hogy koszos.

én megőrülnék, ha úgy kéne lefeküdnöm aludni, hogy nem tudtam tusolni.

szerintem öregeknél lehet ilyen, nekik talán nehéz is mozogni, levetkőzni, belelépni a magas kádba, ráadásul úgy, hogy egész nap csak ültek. részben meg tudom érteni, viszont van az a tipikus öreg-szag, na az nem lenne, ha fürdenének. lehet k nem érzik? vagy annyira hozzászoktak, hogy szerintük ez a természetes szag?

van még az etnikum, azt nem fejteném ki...

ezen kívül azt tudom elképzelni, hogy valakinek nagyon kell spórolnia.

van a vízdíj, egy többtagú családnál nem tudom, mennyi lehet, mi 3 ezer körül fizetünk. de nem csak ennyi, mert a nagy bojlert vagy árammal, vagy gázzal fel kell fűteni, így ez simán lehet havonta mondjuk 20 ezer. vagy több.

2015. jún. 28. 14:52
 14/20 anonim ***** válasza:
81%

Sokan mondják, hogy jajj nem is érződik h nem zuhanyzik naponta, csak abba nem gondol bele, h lehet h ő megszokta és nem érzi, de a többi ember viszont igen!

Mi zárt irodában vagyunk és bizony van 1-2 kolléga aki mellé nem akar ülni senki annyira nem lehet elviselni h ritkán tisztálkodik.

A férjem és az én családomban is illetve baráti körben is zuhanyzik mindenki naponta.

2015. jún. 28. 16:27
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
Mi naponta zuhanyzunk, mert mindenki végez valamilyen többé-kevésbé izzasztó/koszos fizikai munkát, meg egyébként is, megszokás.
2015. jún. 28. 16:57
 16/20 anonim ***** válasza:
57%
Fizikai munkát végzek, utána mindig zuhanyzom, de ha otthon vagyok, többnyire csak 2 naponta tusolok. A családban ez hasonlóképp megy, egyedül a szüleimnél vettem észre, hogy egyre ritkábban fürdenek, sajnos már gyakran érezni is rajtuk. :/ Hiába, öregszenek...
2015. jún. 28. 17:09
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

Nyáron persze, mindenki minden nap, én nem is csak a büdösség miatt szoktam, hanem mert annyira jól tud esni :D Most a munkánk miatt konkrétan kötelező is.

Télen a párom nem szokott minden nap zuhanyozni. Sose volt még büdös. Életemben nem éreztem még rajta izzadságszagot, pedig volt már hogy kertimunkát végeztünk nyáron, látszott hogy ömlik róla a víz, de semmi szaga nem volt. Fura.

Engem saját magamon zavar ha nem tusolok minimum napi egyszer. Sajnos nekem van egy "szagom", a nap végére már én is érzem, gyűlölöm ha nem zuhanyzok naponta. Mindegy hogy mikor (úgyis változik, mert más a napirendem,3 műszakban dolgozok), de minimum napi egyszer kell.

Fürdeni (megengedni a kádat és áztatni magam egy órát) nem igazán szoktam, télen néha-néha, de amúgy unalmas, nem szeretem.

21/L

2015. jún. 28. 17:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Rajtam kívül mindenki fürdik minden nap a csalában. Én gyakran kihagyok egy-két napot. Persze sok mindentől függ, ha fárasztó napom volt, vagy 40 fok van, akkor van, hogy többször is zuhanyzok egy nap. De ha egész nap semmi izzasztót nem csinálok, akkor minek? Nem szoktam büdös lenni(a családom és a barátaim is szólnának ha az lennék, de azért a pár napig nem fürdés normál esetben nem egyenlő a bűzölgéssel). A külfüld meg elég tág, Afrika is külföld meg Szibéria is, nyilván mások mindenhol a tisztálkodási szokások. Mikor barátoméknál Francia cserediákok voltak, ők hetente kétszer fürödtek, és köszöték szépen, nagyon jó illatuk volt. Fel van fújva ez a téma. Ha valaki akar, akkor fürödjön csak minden nap, de szerintem egy nem fizikai munkát végző, amúgy tiszta környezetben lakó embernek nem lesz semmi baja, ha nem naponta fürdik.
2015. jún. 29. 22:58
 19/20 anonim ***** válasza:
57%

Hülye érzékeny bőröm van.

Így 2-3 naponta kádazok ( ilyenkor mosok hajat is) illetve naponta zuhanyzom-de ez többnyire csak ilyen vízátfolyatásos dolog. Tusfürdőt csak a "stratégiai " helyeken használok.

Esetleg, ha hazaesem pénteken melóból vagy szombat este és nem megyek sehova, akkor lelkifurdalás nélkül kimarad az az esti zuhany.

( kivéve persze, ha valami izzasztóbb melót csinálok, menstruálok stb. akkor naponta többször is aár.)

2015. jún. 30. 10:59
 20/20 anonim ***** válasza:
25 ezer ft-os vízdíj?? Mi 4-en vagyunk,minden este zuhanyzunk,a két gyerek(nem kicsik már) kádba fürdenek,a vízdíjunk 5500 ft,a bojler villanyszámlája 3000 ft,tehát ez összesen 8000 ft.Nem hiszem,hogy a fürdéstől lett 25 e a vízszámla.
2015. jún. 30. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!