Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki a rendetlenebb nálatok a...

Ki a rendetlenebb nálatok a családban? Párotok női, férfi tagja, esetleg a gyerek (ek)?

Figyelt kérdés
Például, ha váratlanul egy idegen belépne, mindig többé-kevésbé rend és tisztaság fogadná? Nálunk nő létemre sajna én is rendetlen vagyok és a párom is, még nem lakunk együtt de előre félek mi lesz itt. Tippeket is szívesen fogadok, két rendetlen ember esetében milyen módszerek válnak be, mit hogy érdemes szervezni. :)
2015. máj. 5. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Ha egy idő után zavar a mocsok, menni fog magatoktól. Tapasztalat:DDDD
2015. máj. 5. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyikőnk sem rendetlen takarítás szintjén, esetleg csak úgy, hogy szeretünk néha ruhákat itt-ott széthagyni..:) De nem vészes, ez kb. annyit jelent, hogy néha 1 pulóver a nagyszobában marad vagy egy köntös a hálóban.

Tippeket tudok adni, mert mikor összeköltöztünk ez nálunk sem ment ilyen egyszerűen évekkel ezelőtt... de mára megvan, ki mit csinál mikor hazaér, mit hova rakunk, mit hogyan csinálunk, így gyakorlatilag mindig rend van és tisztaság.

Pl. amikor hazaérünk a ruhákat a helyükre rakjuk, nem csak ledobjuk valahova. Vagy megy rögtön a szennyesbe, vagy van egy kosár a még egyszer felvehető dolgoknak (pl. farmer ugye nem megy egy viselés után a mosásba). Így nem hevernek szanaszéjjel.

A konyhát főzés közben rendbe rakjuk (amíg fő vagy sül az étel), letöröljük utána a pultot, mosogatót. Bár most már mosogatógép van, régebben mindig rögtön elmosogattunk, hogy ne álljon az edényhalom napokig. Az illata és a látványa sem épp kellemes.

Ha valamit otthagy a másik - pl. lusta elrakni a cipőjét vagy hasonlók - akkor a másik automatikusan elrakja, és kész. Nem veszekszünk, hanem mindketten igyekszünk odafigyelni a rendre, és szó nélkül megcsináljuk, ami elmaradt.

A fürdőkádat, mosdókagylót is használat után mindig leöblítjük, így a heti takarítás sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Amit nagyon tudok javasolni az az, hogy tisztázzátok alapvetően ki miért felelős a háztartásban. Így nincs belőle vita, nincs az, hogy nekem most nincs kedvem mosni, csináld te, á, de nekem sincs, akkor senki nem csinálja meg.

Ha mindent automatikusan megcsináltok, a hét végére sokkal kevesebb takarítanivaló marad. Tehát ha folyton rendben van tartva a fürdő, konyha, akkor nem lesz az, hogy péntek 1 órát mosogatsz és még 1 órát sikálod a kádat, hanem 10 perc alatt kész vagy vele.

2015. máj. 5. 20:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez, mint nálatok. Ma pl. egy halom mosatlan, kb. 1 órát mosogattam, pont egyszerre ürültek ki az edények, tányérok, stb. Ruhák pakolatlanul, fel is kéne söpörni, stb. Épp most rakok rendet. Pedig csak 32 nm az egész. Ez van. Tip-top rendet tudunk tenni, de kb. ugyanannyi idő alatt szét is cs.sszük. Nálunk az vált be, hogy amikor rend van, azonnal pakolunk mindent el, ez kb. 2-3 napig kitart :D ha tovább tudnánk fenntartani a dolgot, az lenne az igazi.

Nálunk az igazi megoldás, hogy mindig előre beszélem meg az találkákat, általában tudom, ki mikor jön, sűrűn hívok vendégeket, és sűrűn rendet rakok. Ráadásul kutya van, mindenki tudja, hogy játszós ruhában kell jönni :)

A kupi nálunk elég gyakori, de általában 1 óra alatt összepakolós kupi. Nem vagyok rá büszke, de hát ez van :)

2015. máj. 5. 20:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenki hajlamos a rendetlenségre, én úgy oldottam meg, hogy sok mindent kiselejteztem, nincs sok köcsög, pitli, bútor, ruha, cipő, próbálom minimalizálni az egész lakást. Így heti egy óra elég a takarításra. Mosogatógép az alap, anélkül nem is tudom mi lenne.
2015. máj. 5. 20:48
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

A vőlegenyem arendetlenebb. En tisztasagmanias vagyok. Amikor alberletbol sajat lakasba koltoztunk, akkor ez a maniam fokozodott, mert egy ujepitesu lakast vettunk, amibe uj butorok kerultek, tokeletesen megtervezett osszhang, modern lakas. Olyan, mintha egy 1 csillagos szallodabol (albi) koltoztunk volna egy 5 csillagos hotelbe (lakasunk), ezert itt meg aztan meg inkabb kiakaszt, ha valami nem a helyen van, vagy poros. Meg az erkelyt is felporszivozom folyton... (Igen, ha valamelyik kedves szomszed is ide teved, akkor kezit csókolom, azért zúgok az erkélyen a porszívóval, mert bolond vagyok és hajt a kényszer...)

Szóval nálunk bárki, bármikor betoppanhat, minden a helyén, minden tiszta, makulatlan.

A parom igyekszik hozzam alkalmazkodni, de eleg sokat pakolok utana. Tanacsot nem tudok adni, nincs olyan, ami megvaltja a vilagot es rendetlen emberbol rendeset csinal es igazabol kulonosebben nincs is erre szukseg, mert mig en az idom nagy reszet kenyszeres takaritassal toltom, addig ti az eleteteket elitek. A vallamon a kisordog gyakran buzdit engem is erre, de az a rohadt angyalka eroszakosabb :(

2015. máj. 5. 20:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi igyekszünk mindig rendet tartani, ha bárki jönne, rendet találna :) Minden este elpakolok, illetve el is mosogatunk. A ruhákat minden este berakjuk a szekrénybe, minden reggel be van ágyazva, ha látjuk hogy koszos a padló, fel is porszívózunk.

Szerintem az a titka, hogy nem szabad úgy lefeküdni, hogy minden szanaszét van. Sokkal jobb reggel úgy felkelni, hogy rend van. Ha minden este megcsinálod (kb 15 perc), akkor nem lesz rendetlenség. Főleg ha dolgoztok, nincs is aki rendetlenséget csináljon napközben.

2015. máj. 5. 20:51
 7/12 anonim ***** válasza:
Jaj mindketten. Ritkán van úgy a lakás, hogy akár vendéget is tudunk fogadni, de mostanában hamar sikerül összepakolni. A lényeg, hogy legyen egy kosár a szobában a levetett ruháknak, kevés szőnyeg legyen, azok is gépben moshatóak. Kabátokat mindig rakjátok a fogasra, cipőket az előszobába. Nagyon ajánlom a mosogatógépet, és az lenne a legjobb, ha minél kevesebb dolog lenne a konyhapulton, mert csak letörlöd és kész. Nem ajánlom, hogy olyan asztalotok legyen, amire kell terítő, macerás. Apró-cseprő dolgoknak vegyél műanyag dobozkákat és abban tartsd. Ja, ha a szobában legalább az ágyat letakarjátok, sokkal jobb az összkép.
2015. máj. 5. 21:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten egyformán vonzzuk a magas szintű entrópiát. Ez még nem lenne gond, de szeretjük a rendet, csak éppen azt nehéz megvalósítani. Még formálódik a ház, nincs mindennek helye, tele vagyunk festékesvödrökkel (el vannak dugva, de akkor is), naponta barkácsolok, szétszedett régi bútorok lapjai és gipszkartonok vannak aházban, nincs előszoba... Nem egyszerű. De bízom benne, hogy egy nap egy kicsivel nagyobb rend lesz.

Takarítani nem szeretünk, úgyhogy az alapfokon van.

Ide bejelentés nélkül nem jön vendég, az tuti. Bár bejelentve se szokott.

A mosogató és a konyha elég durva, mert ott folyton termelődik a mosatlan, a kiszóródás és egyebek. Egyszerűen főzünk, de csak saját ételt eszünk, mi nem tudunk kenyeret vagy tejet vagy bolti édességet venni, nem is akarunk, minden saját. Hihetetlen, mennyi mosatlan képes összejönni s most épp 4 szárítónk van, hogy elférjenek az edények (ebből 2 kicsike).

A végén még veszek egy mosogatógépet, pedig sose terveztem. Nincs bajom a mosogatással, de nem mindennap van kedvünk egy órát foglalkozni vele. Pedig a mosogatónál állva szép a kilátás s remekül lehet a nemrég látott filmeken vagy egyeben gondolkodni.

Két rendetlen ember még nem annyira vészes, mert elvannak egy szerényebb szinten. Egy rendetlen és egy tisztaságmániás már erős, főleg, ha az utóbbi nem akar kizárólagosan takarítani, de a másik nem érti, minek takarítani, ha tisztaság van...

2015. máj. 5. 21:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát a nálunk lévő állapotokat az "örök harc"-cal jellemezném. Szerintem el kell pakolni, takarítani kell, esténként ne maradjon mosatlan edény a mosogatóban - a párom mindennek az ellenkezőjét vallja. Ha hétvégén itthon vagyunk és én a szombat délelőttöt takarításra-mosásra-pakolásra szánom, akkor a párom jön azzal, hogy "egész héten alig láttuk egymást, inkább gyere vissza az ágybe/kanapéra/teraszra és dumáljunk meg érezzük jól magunkat".

Sokszor engedek neki, végül is igaza van, pakolászni meg takarítani lehet máskor is, megoldom. Ha váratlan vendégek toppannának be, akkor lehet hogy kupit találnának, de az is lehet, hogy makulátlan lakást. Ahogy épp sikerül :)

2015. máj. 5. 21:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Azért jó olvasni, hogy másnál sincs élére àllítva minden. :) Köszi az ötleteket is, volt olyan amit hasznosítok majd. Nekem nagyon meg kell majd emberelni magam, mert állítom egymagam olyan kupit, annyi mosatlant csinálok, mint egy 4tagú család, a párommal kiegészülve leszünk 8 tagúak is. :) Kosz mondjuk az nincs, arra figyelek, de a dolgokat meg széthagyom.
2015. máj. 5. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!