Egy családban élő nevelt gyermeknek fele akkora értékű ajándék jár, mint az édes gyermeknek, mivel azt a külön élő szülő kipótolja?
Ha logikusan gondolkodunk akkor az apának igaza van. Ilyen esetben bizony a másik apától származó gyermek többet kap, hiszen az ő édesapja is ad ajándékot. Másrészről, én nem tudnék különbséget tenni a gyerekek között. Én úgy oldom meg, hogy a fiamnak bármit veszek, legyen az játék vagy ruha vagy könyv, mindig veszek az öccsének is. Igaz, ő nem az én fiam, de a fiam kistestvére. Nekem nem okoz gondot ha 2 gyerekre kell ajándékot vennem. Anyámnak sem. Ő nemcsak a fiamat tekinti unokájának, hanem a másik kisfiút is.
38/F
Marhaság, nem marhaság, RENGETEG nevelő így gondolkodik.
Én soha nem kaptam annyi szeretetet, ajándékot, törődést apámtől, mint az "öcséim". Erre a mostohaanyám bírta rá, mindig én voltam az ötödik kerék, a "becsöppent" (pedig apa édeslánya)... és nekem már az édesanyám sem élt akkor.
Ha a másik, különélő szülő tartja vele a kapcsolatot, és ajándékot is szokott venni, akkor valahol érthető. A közös gyerek is érezheti igazságtalannak, hogy ő kevesebbet kap, mert neki nincs egy különélő szülője.
Ha közös ünnepről van szó (pl. karácsony), akkor lehet úgy csinálni, hogy a közös gyerek kap ajándékot anyától és apától is (külön-külön akár, hogy egyértelmű legyen), a féltesó pedig anyától, majd másnap (vagy amikor találkoznak az ünnep során) megkapja apától is.
Azt is jó ötletnek tartanám, hogy a két apuka "keresztbe" is ajándékoz valami apróságot: a nevelőapa a nevelt gyereknek, a nevelt gyerek apukája pedig a szülő közös gyerekének.
Ha a gyerek árva, illetve nem látogatja és ajándékozza a különélő szülő, akkor eszembe nem jutna különbséget tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!