Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted ez igy jó, rendben van?

Szerinted ez igy jó, rendben van?

Figyelt kérdés

Férjemmel hosszu evek ota egyutt vagyunk. Minden szuper es van 2 gyerekünk is. Nem panaszkodhatok, bármiben számíthatok ra minden teren. De van egy dolog, amit nem igazan tudok helyretenni.

Van egy barátja középiskola ota, nagyon jo barátok. (nekem mondjuk a nagyon jo barát mashol kezdodik). De se nevnapokat, szulunapokat, karácsonyt, húsvétot nem ünnepelünk, nem köszöntik fel egymást sem ( v nagyon ritkan), engem is nagyon ritkan köszönt fel, 2 gyerekunkrol nem is szólva. Felkertuk anno keresztszulonek, addig húzta vonta az egeszet, h vegul elmaradt az egesz keresztelő, mert aki mé elvállalta volna az vagy visszalépett v oszinten szolva ni szegyeltuk "ha lo nincs jo a szamar " is alapon megkérni. Eskuvonkre eljott, de meg egy üveg bort se vett ajandekba. Időközönként meglátogat minket, akkor jol elvannak, elbeszelgetnek, de szamomra ez fura, nekem egy barátság nem ilyen, h hónapokig pl nem érdeklődik se a gyerekek utan, se a ferjem utan, h mi a helyzet. Nekem amugy vele semmi bajom sincs, számtalanszor biztositottam arrol, h szivesen veszem ha meglátogat minket v ha baj van, segítünk ahogy tudunk. Olyan fura ez az egesz. Nem ertem, h ferjem miert ragaszkodik hozza ilyen huzasok utan is (mint pl at eskuvonk v a keresztelő, v h alapbol pl soha egy játékot nem vett egy db játékot v barmit a gyerekeknek). Szoval meglep, h meg ezekután is fogadja es ugy eldumalgatnak. Hozzateszem, h cs ferjemre valo tekintettel nem teszek említést errol, mert tenyleg ezen kivul egy szavam nem lehet ra semmilyen teren. Valakinek vmi ötlet, h miert lehet ez igy? V pasiknal maskepp megy a barátság dolog, mint noknel?

2015. jún. 15. 22:43
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

30-as, pontosan rátapintottál a lényegre..! Csak te röviden, tömören leírtad a lényeget.. Azt hiszem, te igazán érted akkor, h miről beszélek.. :)

Nem vagyok anyagias... Nem erről szól. Nem azt várom, h akármikor amikor jön, mindig Fisher price játékokat hozzon meg milka csokit vagy belga csokit, a legjobb márkából. Számítani pedig rám nagyon sokszor tudott, előfordult, h nekem jobban megnyilt nőügyekben, mint férjemnek (főleg h ismertem is a legutolsó barátnőjét) aztán mire következő alkalommal találkoztunk volna, (ami nem 1-2 hónap múlva volt) ismét "bezárt". Én nem erőltetem, h oldódjon előttem, mert én sem vagyok egy könnyen oldodó típus. Tényleg nagyon sajnálom, h sokatoknak ez jött le, h én azt hiányolom, h mindig hozzon valamit, h anyagias vagyok. Pl anyukáméknak a 2 legjobb bartai (2 család) náluk/nálunk szokás volt, h nagyobb ünnepekkor összejöttünk és felköszöntöttük a másikat. Ha nem is aranyórát, de legalább egy doboz bonbont vettünk a másiknak. De az én baráti körömben ez ugyanígy működik. 1 barátnőmmel mivel messze lakunk mi sem találkozunk napi szinten, viszont ha én megyek vagy ő jön, alap, h a gyerekeknek hoz valamit.. én pedig az ő gyerkének viszek valamit. És nem arról van szó, h ezt bárki elvárja a másiktól, csak tudjuk, h gyerek az gyerek, ismerjük egymást mi is középsuli óta, rengeteg hülyeséget megéltünk és szeretnénk örömet szerezni, kedveskedni a másiknak. Nem arról van szó, h versenyzünk, h ki tud márkásabb csokit vagy játékot venni a másiknak. Én pl el sem tudnám képzelni, ha megyek egy régi kollegámhoz esetleg látogatóba akár van gyerek, akár nincs, minimum egy csokit vagy valamit valamit ne vigyek, nekem ez irtó kellemetlen lenne, h üres kézzel odamenjek valahova, főleg olyan helyre, ahol így állnak hozzám. ( egyébként a srác barátnője emiatt nagyon sokszor elnézést kért tőlünk, és általában ő saját pánzből hozott valami kis csekélységet a gyerekeknek, pedig ő aztán nem lett volna rákötelezve, mert nem ismertük egymást olyan régen. (pl egy négyszemközti beszélgetés alatt így derült ki, h neki sem vesz semmit az égvilágon még karácsonyra sem, szülinapra sem.) Az utolsó válaszoló nagyon szépen összefoglalta és leírta az egész helyzetet. Nekem mindezek fényében, h nekem milyen a kapcsolatom 15 év barátság után és a szüleimnek, ill. sógoroméknak én csupán ebből indultam ki, de ettől függeténeül én sosem kritizáltam férjemnek ezt vagy nem mondtam, h ezért ő szakítsa meg vele a barátságot. Mondjuk engem az egész nem zavar, mert az a x havonkénti alkalom amit találkoznak az számomra nem oszt, nem szoroz... számomra tényleg nem itt kezdődik az igaz barátság. (félreértés ne essék, nem is ott, h napi szinten egymás nyakára járunk és sosem megyünk üres kézzel.)

2015. jún. 16. 10:03
 32/34 anonim ***** válasza:
41%

Nő vagyok, és az én baráti körömben sem szokás az ajándékozás. Ebből kifolyólag a gyerekeknek sem szoktunk vinni semmit. Én nem bánom, mert nekem pont hogy idegeimre ment gyerekkoromban az, ha jöttek a szüleim barátai, össze-vissza dédelgettek meg gügyögtek nekem, "jajjdemegnőttél" "hoztamnekedegykiscoskit" "jajjdeédibédizabálnivalóvagy" énmeg... csókolom... és a nénit hogy hívják??

Azt sem tudják a gyerekek, hogy ki a bánatok ezek a barátok, hacsak nem jönnek hetente többször, de ez felnőtt, családos embereknél nem túl jellemző.

Szerintem hosszútávú, 20-30 éves barátságoknál normális, hogy az embernek nincs állandó igénye a másik társaságára, és csak időszakosan jelentkezik.

Az egésszel igazából azt akarom mondani, hogy ez szerintem nem furcsa, neked viszont azért az, mert nálatok máshogy szokás. Amit viszont meg kellene értened az az, hogy ő nem a te barátod, nem a gyerekeid barátja, hanem a férjedé, és semmi jogod nincs számonkérni hogy milyen barátja neki, hogy hogyan viselkedik. Semmi sértőt vagy bántót nem tett, főleg nem szándékosan - egyszerűen csak eltérő szokások szerint él, mint te.

Az egészben az a durva számomra, hogy a férjed elfogadja ezt, de te - akinek igazából köze nincs az egészhez, hiszen nem a te ismerősöd - azon lovagolsz, hogy ad-e ajándékot a férjednek meg a gyerekeknek meg elhívja-e valahova. Nem mindegy? A férjednek megfelel így a helyzet, a gyerekeket nem érdekli a fazon, te miért akadsz le rajta? Miért keresed a kákán is a csomót?

Attól jobb ember lenne, ha hozna egy tábla csokit? A fenéket. Akkor meg az lenne a baj, hogy ritkán jön. Ha gyakrabban jönne, meg az. Ha csokit hozna az, hogy milyet hoz. Eléggé egyértelmű, hogy neked az ő személyével van bajod az életetekben, és a piti kis viselkedésbeli különbségeken adod ki ezt.

Nőj fel. Szánalmasnak tartom, ha valaki felnőttként azon lovagol, hogy kap-e csokit vagy sem a férje egyik ismerősétől, aki évi 2x beállít, meg mennyi pénzt rakott a Bélus a menyasszonytáncba. Ennyire kicsinyesnek lenni...

2015. jún. 16. 18:51
 33/34 anonim ***** válasza:
0%
Nekem is rögtön az ugrott be, hogy Jehova. Ha nem, akkor ritka nagy bunkó. A mi családi, illetve haveri körünkben szokás valami piát vinni a másikhoz, ha átmegyünk beszélgetni, inni kicsit. Már ez fura, hogy legalább két sört nem visz magával. De hogy a barátnőjének se adjon semmit alkalmakra...
2015. jún. 16. 23:45
 34/34 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg ha már megy az ember valahova, és teljesen mindegy hogy hányszor, igenis illik valamit vinni. És nem azért mert előírják, hanem alap. Ahol gyerek van ott meg pláne.
2015. jún. 17. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!