Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted ez igy jó, rendben van?

Szerinted ez igy jó, rendben van?

Figyelt kérdés

Férjemmel hosszu evek ota egyutt vagyunk. Minden szuper es van 2 gyerekünk is. Nem panaszkodhatok, bármiben számíthatok ra minden teren. De van egy dolog, amit nem igazan tudok helyretenni.

Van egy barátja középiskola ota, nagyon jo barátok. (nekem mondjuk a nagyon jo barát mashol kezdodik). De se nevnapokat, szulunapokat, karácsonyt, húsvétot nem ünnepelünk, nem köszöntik fel egymást sem ( v nagyon ritkan), engem is nagyon ritkan köszönt fel, 2 gyerekunkrol nem is szólva. Felkertuk anno keresztszulonek, addig húzta vonta az egeszet, h vegul elmaradt az egesz keresztelő, mert aki mé elvállalta volna az vagy visszalépett v oszinten szolva ni szegyeltuk "ha lo nincs jo a szamar " is alapon megkérni. Eskuvonkre eljott, de meg egy üveg bort se vett ajandekba. Időközönként meglátogat minket, akkor jol elvannak, elbeszelgetnek, de szamomra ez fura, nekem egy barátság nem ilyen, h hónapokig pl nem érdeklődik se a gyerekek utan, se a ferjem utan, h mi a helyzet. Nekem amugy vele semmi bajom sincs, számtalanszor biztositottam arrol, h szivesen veszem ha meglátogat minket v ha baj van, segítünk ahogy tudunk. Olyan fura ez az egesz. Nem ertem, h ferjem miert ragaszkodik hozza ilyen huzasok utan is (mint pl at eskuvonk v a keresztelő, v h alapbol pl soha egy játékot nem vett egy db játékot v barmit a gyerekeknek). Szoval meglep, h meg ezekután is fogadja es ugy eldumalgatnak. Hozzateszem, h cs ferjemre valo tekintettel nem teszek említést errol, mert tenyleg ezen kivul egy szavam nem lehet ra semmilyen teren. Valakinek vmi ötlet, h miert lehet ez igy? V pasiknal maskepp megy a barátság dolog, mint noknel?

2015. jún. 15. 22:43
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
0%
hát figyelj, olyan ajándékot vinni mint WC-zés után ki törölni. Nem kötelező, de illik. :)
2015. jún. 15. 23:10
 12/34 anonim ***** válasza:
41%

Valószínű, hogy van egy csomó minden, amit nem tudsz róla, a férjed viszont igen. Nem tudhatod, milyen családból jött, milyen sérelmek, esetleg tragédiák voltak az életében, amitől ilyenné vált. Nem szereti a gyerekeket, nem tartja fontosnak az ünnepeket, nem nagyon érti a párkapcsolatokat...ezer dolog húzódhat meg a háttérben.

Őszintén szólva bennem az is felmerült, hogy vajon ez tényleg "csak" barátság-e, ilyen szinten negligálni a házasságotokat és a gyerekeiteket...felvet bizonyos kérdéseket.

2015. jún. 15. 23:11
 13/34 A kérdező kommentje:
Igen, én ezt megertem. Cs ferjem pl ugy harangozta be ot a legelején, h ok annyira jo barátok, mar mar testvérek. Es mikor szembesültem pl a keresztelő elhuzasaval, stb. Akkor felkerült bennem, h nem lett volna egyszerubb elutasítani, v megmondani, h nem akarja? Ha olyan nagy barátok? Pl az én testverem es egy barátnőm is jelezte, h megtisztelő volna, ha őket kernenk fel. De mindenki el lett tolva miatta, es o meg kb sz@rt értelmesen, egyenesen elenk állni, h "bocs, de nem" . Igen, emiatt talan kicsit megharagudtam ra, de ezek ellenére is ugy fogadtam, mikor jott hozzánk, mintha családtag lenne.
2015. jún. 15. 23:14
 14/34 anonim ***** válasza:
49%

Én sem vettem soha semmit a legjobb barátnőm gyerekének (cirka 25 éve a legjobb barátnőm) - én is egyedül élek, ráadásul nő vagyok:S. Persze meg szoktam kérdezni, hogy van a család, beleértve férjet, gyereket, szülőket, ha tudom, hogy valami történik a gyerek életében, esetleg beteg, külön rákérdezek, de ennyi. A baráti körben egy csomó gyerekes család van, akik úgyis elhalmozzák a kislányt mindenfélével, én úgy gondoltam, inkább a barátnőmre figyelek oda. Mondjuk az ünnepeket tartjuk, de csak az egymáséit (a férjet néha felköszöntöm, de csak szóban, az első években még vettem neki is ajándékot, de mivel gyakorlatilag sosem látom, lassan arról is leszoktam).

Szóval nem tartom furcsának, egyénfüggő - és ahogy írod, a férjed sem köszönti fel őt, tehát akkor egyensúlyban van a dolog, nem úgy megy, hogy az egyik ad, a másik meg kihasznál.

2015. jún. 15. 23:14
 15/34 anonim ***** válasza:
59%

Gonoszan fog hangozni, amit írok - de csak mert elárulom, hogy nő vagyok - de nekem nincs gyerekem, mert nem akarom rákölteni a pénzem. Akkor szerinted a barátnőim gyerekeire fogom? Az, hogy egyedülálló, nem azt jelenti, hogy szét kell osztogatni a pénzét a családosok közt.

Ha te azokat, amiket adsz, nem szívesen teszed, akkor küldd el ebéd előtt, említsd meg, hogy legközelebb hozzon sütit, stb.

Csak olyan dolgot adj meg másnak, amit viszonzás elvárása nélkül is megtennél.

2015. jún. 15. 23:17
 16/34 A kérdező kommentje:
14-es, igen erre én is gondoltam, h a regi idok miatt, csak a ferjemre fókuszál foleg, mi ugymond "obligon kívüliek vagyunk mar" a gyerekekkel. De aztán pont emiatt felmerult bennem az, amit vki iet korabban, h mi van, ha ez az i reszerol pont emiatt kicsit másabb... ? Viccesen erre rákérdeztem ferjemrol, h mi lenne ha kiderülne rola, h a pasikhoz vonzódik? Amire azt válaszolta ferjem, h megszakitana vele a kapcsot. Néha ugy gondolom, én tulzom el, néha meg azert elgondolkodok rajta.
2015. jún. 15. 23:20
 17/34 anonim ***** válasza:
45%
Azért a férjed sem egy aranyember, ha ennyiért eldobna egy általa testvérinek tartott barátságot.
2015. jún. 15. 23:22
 18/34 A kérdező kommentje:
Sajnalom, tenyleg nem ez a lenyeg, h napi szinten hozzon vmit a gyerekeknek, de én pl ha megyek vhova, ahol tudom h örömmel fogadnak es sok dologban szamithattam rajuk, akkor a minimum sztem, h viszek pl 1-1 rudit a gyerekeknek. Mert o jon, neki be van hutve a sors, eluszogat, elvan, aztán hazamegy. Amugy ferjem evvel kapcs egyszer kifejtette, h ot is zavarja, h legalabb Ennyit nem hoz, de ez teljesen anelkul jott, h én felhoztam volna. Tehat ferjem is erzekeli azt amit én, ettol fuggetlenul soha nem mondtam, h ok akkor ne Jöjjön tobbet ide. Sot...
2015. jún. 15. 23:25
 19/34 A kérdező kommentje:
Bocs az elutesekert
2015. jún. 15. 23:26
 20/34 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem sok minden összefügghet. Pl. hogy egyedülálló és hogy még nincs gyereke: lehet, hogy nem is szeretne gyereket. Nem találja meg velük a közös hangot, nem érdeklik őt, stb. Mikor felkértétek keresztszülőnek akkor nem akarta elutasítani, lévén a férjed legjobb barátja és nem akart megbántani benneteket, azonban lehet hogy sokat gyötrődött, s gondolkozott azon, hogy jó ötlet-e: mi van, ha nem jó keresztapának, hisz nem is szereti a gyerekeket? Ez simán okozhatta a húzás-vonást.

Az ünneplés hiánya sok dologból jöhet, pl. neveltetés, vallás (ez megmagyarázhatná azt is, hogy nem vitt ajándékot a házasságotokra: nem is tudta hogy illik), de az is lehet, hogy egyszerűen olyan, mint a férfiak 99%-a és egyáltalán nem tud ünnepnapokat észben tartani, így azt sem várja el, hogy őt felköszöntsék. A saját tapasztalatom az, hogy egy férfi legtöbb esetben maximum a felesége születésnapját, névnapját és az évfordulójukat képes megjegyezni, minden más napra (gyerekek, barátok, szülők) a felesége szokta emlékeztetni/ő vesz a nevében ajándékot. (Erről persze nem készítettem világra szóló felmérést, csak a közeli ismeretségi körömből és magamból indulok ki). A férfiak közül sokan nem veszik komolyan az ünnepnapokat, mert az is csak egy ugyanolyan nap mint a többi. Én pl. a saját névnapomat sem tudom.

2015. jún. 15. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!