Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki osztott meg egy szobát egy...

Ki osztott meg egy szobát egy vagy két testvérével? Mekkora volt a szoba? Ez milyen hatással volt rátok? Ha lenne gyereketek őt is a testvérével egy szobába tennétek?

Figyelt kérdés
kicsit buta a kérdés de nagyon érdekel,hogy milyen hatással van egy gyerekre ha úgy nő fel,hogy pl 20 négyzet méteren 3 gyermek van.pl volt csak.volt külön kis életetek?vagy alig vártátok,hogy elköltözetek.
2010. febr. 25. 20:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%
egészségtelennek tartom igazából. az exem 27 éves létére még mindig a 24 éves húgával lakik egy szobában, mivel nem tudnak elköltözni, vagy nem is akarnak... Hááát... Had ne a mondjam. A csaj egy kicsit fura. Meg se szólal. Nincsenek barátnői, zárkózott, semmi nőiesség nincs benne... Örülök, hogy nem kell már vele naponta találkoznom ... :S Elég gáz volt odajárkálni, úgy már 3-an voltunk egy szobában...
2010. febr. 25. 21:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
alig 20nm-es szobában a nővéremmel együtt laktunk..A húgom apám szobájában amíg kicsi volt.Később ő is többször átjött hozzánk vagy velem vagy a nővéremmel aludt..Jó volt,mert este még alvás előtt amikor apánk ránk csukta az ajtót avval,hogy lámpaoltás,mi még utána jókat nevettünk,szórakoztunk..Amikor már volt lehetőség külön szobába menni,akkor is együtt maradtunk..
2010. febr. 25. 21:29
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
mi is egy szobában vagyunk öcsémmel, ő 14 éves, én 17. jó dolog, elég szoros kapcsolat lett közöttünk, de szerintem ez akkor is meglenne, ha külön szobánk lenne :) de sajna nincsen rá lehetőség..esténként néha beszélgetünk még az ágyból, azt szeretem:D csak néha hiányzik, hogy egyedül legyek pl a barátommal..mert jó kimegy olyankor a szobából, csak mégis jobb lenne, ha külön lennénk..szóval nem tudom :D
2010. febr. 25. 21:34
 14/19 anonim ***** válasza:
62%
Én 12 éves koromig laktam egy szobában a 3 évvel fiatalabb öcsémmel. Mi így gyerekkorban igen jól elvoltunk a közös szobában, igaz, nem volt nagyon kicsi szoba. Emeletes ágyunk volt, így volt helyünk mellette játszani bőven. Húú, mennyit hülyéskedtünk esténként... :) Tök jó volt :) Amikor 12 éves lettem, akkor kaptunk külön szobát, anyuék felszámolták a hálószobát (ami egy félszoba), és kiköltöztek a nappaliba, így lett külön szobánk. Akkor már nagyon örültünk neki, főleg én, de addig nagyon jól éreztük magunkat együtt.
2010. febr. 25. 21:39
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Ja, előző vagyok, még annyi, hogy ugye öcsém van, én meg lány vagyok, szóval mi így voltunk egy szobában.
2010. febr. 25. 21:40
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Mi 3an vagyunk tesók én vagyok a legkisebb. Bátyám és nővérem már nem velünk laknak , de mind a 3oknak külön szobája volt. A szülök ugy gondolták, hogy mind a 3oknak kell a "magánélet".
2010. febr. 25. 21:42
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Gyerekkoromban a szüleim lakása csak 2 szobás volt...

Egyik szobában (kb. 20nm) a szüleim aludtak egy kihúzható kanapén, ez volt a nappali is. A másik szobában (kb. 20nm) a bátyám és én laktunk, amúgy 5 év korkülönbség van köztünk.

Én rettenetesen szerettem volna külön szobát, de nem volt rá lehetőség, mindig arról álmodoztam, hogy ha legalább egy kamrányi kisszobám lehetne, milyen jó lenne... :-[

Amikor nagyobb lettem (15-16 éves), akkor egy szép napon fogtam magam és a szekrényeket keresztbe fordítottam a szoba közepén, ezzel remekül leválasztottam magamnak a szoba egyik felét! Külön kis kuckóm lett, amit én rendeztem be magamnak (benne volt a heverőm, íróasztalom, 3 szék). A kis kuckóm bejáratát egy textil függönnyel zártam le... Polcokat szereltem a heverőm fölé, ide tettem a saját könyveimet, akváriumomat, díszeimet.

Igazából a szüleim többször elcserélhették volna a lakást nagyobbra, de végül mindig meggondolták magukat.

Na, amikor én férjhez mentem és gyerekeink lettek, fontosnak tartottam, hogy biztosítsuk a gyerekeknek a külön szobákat! 4-5 évesek voltak, amikor egy 4 szobás lakást sikerült szerezni.

Mondjuk, még utána hosszú évekig ők ragaszkodtak ahhoz, hogy együtt, közös szobában akarnak lakni, remekül kijönnek egymással, annak ellenére, hogy különneműek.

Kb. 16-17 éves korukban lett igényük rá, hogy külön szobáikba aludjanak, de napközben most is a "közös" szobában (fiam szobája) vannak, ott tanulnak, TV-znek, beszélgetnek, pedig a lányomnak is van külön TV-je, DVD-lejátszója. :D

Szóval, nálunk a gyerekek döntöttek, hogyan szeretnének lakni, mi megteremtettük a lehetőséget, hogy legyen külön szobájuk, ha erre lenne igényük.

Örülök neki, hogy a gyerekeim nem idegenedtek el egymástól, sőt egyikük sem zárkózik soha a szobájába, mindig nyitva vannak az ajtajaik (ők szeretnék ezt így, nem mi követeljük meg).

Éppen most 2 perce együtt keresgéltek DVD-filmet, mit nézzenek meg, mert a TV műsor nem érdekli őket! :DDDD

Most ezt nézik együtt a fiam szobájában...

(18 éves fiú és 19 éves lány)

2010. febr. 25. 21:46
 18/19 anonim ***** válasza:

Mi öten voltunk másfél szobában, a kis szobát függönnyel választották le a szüleim, ott volt a nagymamám. Rémes volt az egész gyerekkorom, gyűlöltem, egy pici magánszférám sem volt.

Most 25 vagyok, van egy másfél éves lányom, külön szobája van.

Igen, én alig vártam, hogy elköltözzek. A mai napig bennem van az, hogy szeretnék külön szobát. Pedig már nem lesz, hiszen a párommal van közös hálószobánk.

Mindezektől eltekintve nagyon jó a kapcsolatom a családommal, nem ők tehetnek róla.

2010. febr. 26. 10:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Én kb. 12 éves koromig voltam az öcsémmel egy szobában (lányként), aki 1,5 évvel fiatalabb. Nekem természetes volt, se rossz, se jó, olyan "ez az élet rendje".
2010. febr. 26. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!