Ki osztott meg egy szobát egy vagy két testvérével? Mekkora volt a szoba? Ez milyen hatással volt rátok? Ha lenne gyereketek őt is a testvérével egy szobába tennétek?
Szia!
Én mind a mai napig egy szobában vagyok a most 17 éves öcsémmel (jelenleg 16 nm-en). Most fogok elköltözni otthonról, de nem azért, hogy külön legyek tőle :) Szerintem jó dolog, hogy egy szobában "nőttünk fel" egyrészt mert elég szoros kötelék alakult ki köztünk, másodszor megtanultunk alkalmazkodni. Nem rossz dolog, nekem hiányozni fog :( 23/L
Én a bátyámmal osztoztam a szobán ami kisebb volt mint 20 négyzet méter. Milyen hatással volt rám, jó :)
Ő az idősebb ő volt néha kényelmetlen helyzetben :) De így is felnőttünk. És meg is sirattam amikor elköltözött otthonról pedig már akkor 17 éves voltam, sokáig furcsa volt hogy nem alszik ott
Szia!
Bár én egyke vagyok és nem lakom együtt a testvéreimmel, de most kerültem el albérletbe egyetem miatt és tudom milyen együtt lakni egy szobába hárman. Elég nagy a szobánk így elférünk benne, nem ezzel van a gond. Hanem pl egyikünk aludni szeretne másik tanulni harmadik filmet nézni elég nehéz összeegyeztetni. Azzal is gond szokott lenni ha felhozok valakit, nem azért mert a többieket zavarja, hanem mert pl nem tudnunk kettesben lenni a barátnőimmel, barátommal. Nekem ha lesznek gyerekeim biztos arra fogok törekedni, hogy tudjak külön szobát biztosítani nekik, még ha kicsi szobába is lesznek de külön inkább legyen az, minthogy nagyba de többen.
Mi kb. 20-23m2-en osztoztunk a bátyámmal, ez elég nagy ahhoz, hogy saját sarkod legyen, de más egyébre kicsi :)
Konkrétan nem is emlékszem olyanra, hogy bonyodalom lett volna ez miatt. Kapcsolat normális.
Ez a minden gyereknek külön szoba,csak újabban lett divat,már ahol akkora a lakás,hogy ez megoldható.
Még ma is sok család él panelban,vagy csak 2-3 szobás házban.És itt nem lehet minden gyereknek külön szobája.Mint előttem is írják,sokkal jobb a viszony a testvérek között,megtanulják,hogy alkalmazkodjanak egymáshoz stb.,mintha külön szobában lennének.Ez később is csak hasznukra válik.Pl.ha koleszba vagy albérletbe költöznek.A lányaim is egyszobában laktak,de ez nem zavarta őket abban sem,hogy felhívják a barátaikat.Jól elvoltak közösen.
Húgommal 3 év van köztünk, 14 éves koromig egy szobában voltunk (panel). Néha kicsit sok volt belőle, alig volt hely és tökre örültem az új szobának. Nem kellett kompromisszumokat kötni, kibontakozhatott a személyiségem.
És ez nem jelenti azt, hogy nem állunk közel egymáshoz, mert már elköltöztünk otthonról, és együtt lakunk.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!