Szóba került, hogy a párom nagykorú lánya hozzánk költözne. Az anyjának milyen jogai vannak ebben az esetben?
A lány már nem igazán bírja otthon az anyja balhézásait, szóba került, hogy hozzánk költözne (18-at betöltötte).
A kérdésem az, hogy ha ez megtörténik és az anyja megjelenne verni a tamtamot, akkor akarata ellenére nem viheti el a lányt, ugye?
Illetve a saját lakásomból kitessékelhetem, vagy ha ő nem akar menni, akkor jogosan fenyegetőzhetek rendőrséggel?
A lány felnőtt, oda megy, ahova akar (és ahol befogadják.) Az anyjának ebbe jogilag beleszólása nincs. (De esetleg a szűlőtartást megítélhetik neki, ha a lány már keres.)
Kitessékelheted. Fenyegetheted rendőrséggel, jogilag megteheted. De ha befogadod a párod gyermekét, erkölcsileg már kérdéses, vajon szép dolog-e kitenni, hiszen nem biztos, hogy az anyja visszafogadja.
semmilyen jogai nincsenek, sem a lányát visszavinni, sem a lakásodba belépni
a kiscsaj kérje a csp-t saját jogán
a gyerektartást meg bírósági úton kell rendezni
14:42 vagyok. Bocsi félreértettem a kérdést, a lányról írtam az utolsó mondatokat.
Természetesen az anyját simán kirakhatod.
14:46
Ez jogilag a szabadság megfosztása, sőt emberrablás. ezért még le is csukhatják. Én a helyetekbe előre figyelmeztetném az anyukát, ha valóban kinézitek belőle, hogy ilyet tenne, hogy ha megpróbálja, rendőr lesz hívva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!