Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szóba került, hogy a párom...

Szóba került, hogy a párom nagykorú lánya hozzánk költözne. Az anyjának milyen jogai vannak ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A lány már nem igazán bírja otthon az anyja balhézásait, szóba került, hogy hozzánk költözne (18-at betöltötte).

A kérdésem az, hogy ha ez megtörténik és az anyja megjelenne verni a tamtamot, akkor akarata ellenére nem viheti el a lányt, ugye?

Illetve a saját lakásomból kitessékelhetem, vagy ha ő nem akar menni, akkor jogosan fenyegetőzhetek rendőrséggel?

2011. júl. 29. 14:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Már évek óta ez megy, hogy anyukának ha elgurul a gyógyszere, akkor olyan balhékat levág, hogy én már abban sem vagyok biztos, hogy nem orvosi eset.

A férjem nem elfogult a lányával, ha olyan szitu van, amiben a lánya sáros (pl azért veszekednek, mert nem akarja kitakarítani a szobáját), akkor nem védi meg a lányát.

De pl a kedves anyuka a 18. születésnapjára közölte, hogy nem vesz semmit, mert nincs pénze. Majd a lakásból kizavart mindenkit a buli előtt, mondván összekoszoljuk, mert sokan vagyunk, no meg ő indul bulizni (erre mégis volt pénz?).

Ez most a legfrissebb, de olyan is volt, hogy sütött húst (nagyon ritkán főz), a lánya meglátta, evett belőle, majd iszonyatos balhét csapott anyuka, hogy azt a pasijának csinálta, hogy mert enni belőle.

Az ilyen sztorikat sorolhatnám napestig. Néha normális, de amikor bekattan, akkor se embert, se istent...

Sokszor van nálunk a lány, mert hétvégente kirakja az anyja, hogy kettesben lehessen a barátjával.

Gyerektartás nem lényeges, anyuka megtarthatja magának, max. a férjem kérvényezné, hogy neki ne kelljen utalnia, mivel már vele lakik a lánya, de anyukától szerintem nem kérnénk.

2011. júl. 29. 14:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Azért nézem ki belőle, mert néha amikor rájött az öt perc, megkereste a lányát (ha 50 km-re volt, akkor kocsiba vágta magát és ment), majd betuszkolta a kocsiba erőszakkal és elhajtott vele. Nyomós oka soha nem volt rá, pillanatnyi hepp. Ha a férjem itthon van, biztos erővel leszedi róla. A lány fizikailag nem mer szembe menni vele, én meg kb egy súlycsoport vagyok anyukával, de ha egy mód van rá, nem keverednék verekedésbe, inkább legálisan intézném.
2011. júl. 29. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:
Szóval, ha jól értem, 18 év felettinél már nem számít a szülőség, ha ő nem akar menni, akkor senkinek sincs joga magával vinni, ugye? Se szülőnek, se másnak?
2011. júl. 29. 14:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A nagykorú gyermek-aki a 18. életévét betöltötte- oda megy, ahova akar, senkinek nincs beleszólása.
2011. júl. 29. 15:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagykorú ember ott él, ahol akar (feltéve, hogy ahol akar, ott befogadják), és senki nem szólhat bele, se az anyja, se az apja.

Ha valamelyik is megpróbálja eröszakkal kényszeriteni, akkor az ugyanolyan elbirálás alá esik, mintha egy idegennek szemben eröszakoskodna.

2011. júl. 29. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!