Szerintetek komolyan én vagyok a gonosz? Normális lenne, hogy egy pár hetes babát napi szinten elvigyen a dédnagyanyja órákra?
Első babánkat várjuk a férjemmel, július közepe táján érkezik. Mindenki nagyon várja már, mindkettőnk családjában első unoka/dédunoka. Én nagyon örülök, hogy ennyire szeretettel várják a kislányunkat, de szerintem amit az anyai nagymamám (tehát a lányom dédnagymamája) művel, az sok.
Most, hogy már közeleg a szülés, egyre gyakrabban mondogatja, hogy majd ő elviszi magához a kislányt, én pihenjek csak, majd nála lehet egész délután stb. Sokáig nem foglalkoztam az ilyen megjegyzéseivel, de már minden alkalommal elsüti, mikor találkozunk. Mivel tudok itthonról dolgozni minimális szinten, úgy van megbeszélve a munkahelyemen, hogy a szülés után pár héttel már kicsit dolgozgatok majd (kb. fél-egy óra naponta), addig természetesen az apja foglalkozna a gyerekkel.
A nagymamám ma rákérdezett, hogy mikortól dolgozok majd, mert ő elviszi ám egész délutánra a gyereket, hogy én tudjak melózni. Mondtam neki, hogy nem szükséges, mert egyrészt napi max. egy óráról van szó, másrészt, itt az apukája (heti 2x 24 órában dolgozik, tehát 5 napot itthon van, ezeken a napokon ő is csak 1-2 órát foglalkozik mellékes munkával). Erre nekem ugrott, hogy ne vegyem el a kedvét, mert ő már évek óta a dédunokát várja. Mondtam neki, hogy én ezt értem, jöhet felőlem bármikor dédunokázni (10 percre lakik kb.), de nem kell elvinni. Erre az volt a válasz, hogy de ő dicsekedni akar vele... ezt inkább nem is méltattam válaszra.
Megmondtam neki egy az egyben, hogy nem, pár hetes gyereket nem kell cincálni sehová, amúgy is szopik még 3 óránként körülbelül (erre jött azzal, hogy nem is biztos, hogy tudok majd szoptatni...), és nem neki szülök, hanem magunknak. Jöhet dédunokázni, el is viheti sétálni a környéken akár, én nem vagyok ellene, de semmi szükség rá, hogy fél napokra nála legyen a baba, főleg nem addig, amíg még ilyen picike. Nem mondott már erre semmit, de láttam rajta, hogy iszonyúan megsértődött.
Én tényleg nem tiltani akarom, tőlem jöhet naponta, tologathatja majd a babakocsiban itt a környéken, hogy tudjon "dicsekedni", de ne akarjon már elvinni magához több órára egy ekkora babát. Szerintetek én lihegem túl és hagynom kéne, hogy fél napokra elvigye a pár hetes gyerekemet, vagy tényleg ő akar túl sokat?
Nem fog térden csúszkálni. Írta, hogy sorbanállnak a jelentkezők, az apa is sokszor ráér... S tudtommal a világtörténelemben elég sok nő akár egyedül is ellátta a saját gyermekét s még ki sem készült miatta. Tudom, hogy komoly dolog ez, fárasztó meg minden, de ez a sok "majd 2 hét múlva könyörögsz, hogy vigyék el" stílusú hozzáállás azért nem annyira reális, azt hiszem.
Hallottam már hármasikrek anyjától is, hogy nem volt semmi különösebb gond, nem mindenkinek akkora trauma ez s persze nem minden gyerek sír sokat vagy igényli a szülőket éjjel-nappal folyton.
"Honnan veszed hogy több órára vinné nem pedig csak egy, másfélre??"
Onnan, hogy közölte, hogy egész délutánra viszi el, pontosabban ebéd után érte jön, este visszahozza. Akárhogy nézem, ez nem másfél óra. És ahogy írják, nem, nem segíteni akar, ő babázni AKAR (így kijelentette szó szerint), és idézem: "én büszkélkedni akarok a dédunokámmal, nem a négy fal között, meg itt az udvarban nézni őt". Hát, marha nagy segítség, tényleg.
Látom a többségnek azért sikerült megértenie, mi a gondom. Nem az, hogy vinné magához, vigye, de ne 3-4 hetesen, hanem ha nagyobb. Nem is az, hogy látni szeretné, jöjjön tőlem minden nap. De ne képzelje azt, hogy megszülöm a gyereket, aztán majd az ő akaratának behódolva nekem semmi közöm nem lesz semmihez, és az ő kedvéhez igazítjuk a napirendet, hogy elvihesse a babát, és mutogassa mint egy bazári majmot.
huha, nagyon fiatal még. 68 éves az édesanyám, a nagyanyám meg 85..a fiam pedig egy éves. :) én az anyukámnak simán odaadtam, persze nem ugy, hogy elvitte.
majd meglátjátok, hogy alakulnak a dolgok, egyelore felesleges ezen agyalni.
60F vagyok, négy gyerekkel... nagyinak nincsenek otthon, ebben biztos vagyok.
Hogy öreg korukra miért hülyülnek meg az emberek?
A gyereknek az anyjánál a helye.
Pár hetes csecsemőt nem hurcolunk sehova.
Akkor segítsen, ha kérsz segítsége.
Szüljön magának, ha annyira AKAR babázni... mindennek megvan a maga ideje. Annak is megvolt, hogy "babázzon" (milyen hülye kifejezés, homokozzon inkább)
Most annak van meg az ideje, hogy a kisbabád első heteiben rábízza magát az édesanyjára. Ismerkedjetek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!