Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek komolyan én...

Szerintetek komolyan én vagyok a gonosz? Normális lenne, hogy egy pár hetes babát napi szinten elvigyen a dédnagyanyja órákra?

Figyelt kérdés

Első babánkat várjuk a férjemmel, július közepe táján érkezik. Mindenki nagyon várja már, mindkettőnk családjában első unoka/dédunoka. Én nagyon örülök, hogy ennyire szeretettel várják a kislányunkat, de szerintem amit az anyai nagymamám (tehát a lányom dédnagymamája) művel, az sok.

Most, hogy már közeleg a szülés, egyre gyakrabban mondogatja, hogy majd ő elviszi magához a kislányt, én pihenjek csak, majd nála lehet egész délután stb. Sokáig nem foglalkoztam az ilyen megjegyzéseivel, de már minden alkalommal elsüti, mikor találkozunk. Mivel tudok itthonról dolgozni minimális szinten, úgy van megbeszélve a munkahelyemen, hogy a szülés után pár héttel már kicsit dolgozgatok majd (kb. fél-egy óra naponta), addig természetesen az apja foglalkozna a gyerekkel.

A nagymamám ma rákérdezett, hogy mikortól dolgozok majd, mert ő elviszi ám egész délutánra a gyereket, hogy én tudjak melózni. Mondtam neki, hogy nem szükséges, mert egyrészt napi max. egy óráról van szó, másrészt, itt az apukája (heti 2x 24 órában dolgozik, tehát 5 napot itthon van, ezeken a napokon ő is csak 1-2 órát foglalkozik mellékes munkával). Erre nekem ugrott, hogy ne vegyem el a kedvét, mert ő már évek óta a dédunokát várja. Mondtam neki, hogy én ezt értem, jöhet felőlem bármikor dédunokázni (10 percre lakik kb.), de nem kell elvinni. Erre az volt a válasz, hogy de ő dicsekedni akar vele... ezt inkább nem is méltattam válaszra.

Megmondtam neki egy az egyben, hogy nem, pár hetes gyereket nem kell cincálni sehová, amúgy is szopik még 3 óránként körülbelül (erre jött azzal, hogy nem is biztos, hogy tudok majd szoptatni...), és nem neki szülök, hanem magunknak. Jöhet dédunokázni, el is viheti sétálni a környéken akár, én nem vagyok ellene, de semmi szükség rá, hogy fél napokra nála legyen a baba, főleg nem addig, amíg még ilyen picike. Nem mondott már erre semmit, de láttam rajta, hogy iszonyúan megsértődött.

Én tényleg nem tiltani akarom, tőlem jöhet naponta, tologathatja majd a babakocsiban itt a környéken, hogy tudjon "dicsekedni", de ne akarjon már elvinni magához több órára egy ekkora babát. Szerintetek én lihegem túl és hagynom kéne, hogy fél napokra elvigye a pár hetes gyerekemet, vagy tényleg ő akar túl sokat?

2015. máj. 22. 20:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell előre témázni ezen, valóban, de ha jól értem, a dédnagymama kezdte felhozni a témát, és ha ilyen erőteljesen teszi, akkor valóban jobb rögtön reagálni rá, mert ellenkező esetben úgy értelmezheti, hogy a kérdezőnek nincs ellenvetése. Ebből később komolyabb bonyodalmak lehetnek, mint most.
2015. máj. 22. 20:56
 12/27 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom hány éves a nagymamád, de az enyémek meg se merték fognia lányomat, majd csak amikor már viszonylag ült. Arról meg szó sem volt, hogy elvigyék, eszükbe sem jutott. Bár az én nagyijaim 75-80 fele vannak már, nem hiányzott nekik a babakocsitologatás.

A helyedben biztos hogy nem engedném, hogy elvigye egyáltalán. Most ne feltételezzük a legrosszabbat, de bármi történhet vele az utcán (rosszul lehet stb.), akkor mi lesz a gyerekkel? Eltolja valaki? Vagy kitolja véletlen egy autó elé? Jó, tudom ez egy fiatal emberrel is megtörténhet, de lássuk be egy 75-80 éves embernek már nem olyan élesek a reflexei.

Anyukád nem tudna hatni rá?

Egyébként meg könnyen lehet, hogy a távoli élmények megszépültek neki és egy sìró, "élő" csecsemő már nem lesz olyan izgi neki.

2015. máj. 22. 20:57
 13/27 anonim ***** válasza:
96%

A terhesseged vege fele jarsz. Szerintem ne idegeskedj, ne stresszelj most ilyen hulyesegek miatt. Kerd meg anyukadat, hogy allitsa le az anyjat.

Az en anyum biztos mar csirajaban elfojtotta volna a dolgot, ha a mamam ilyen otletekkel allt volna elo.

Te most csak a babaddal foglalkozz.

27 hkm

2015. máj. 22. 20:57
 14/27 A kérdező kommentje:

Fiatal még, 68 éves, korán szült anno, úgyhogy a korával nincs gond, ebből a szempontból nem aggódom. Ő bizony meg meri fogni a babákat, ismerősökkel is hihetetlen erőszakos, kapná ki a babakocsiból az összes gyereket...

Gondoltam egyébként rá, hogy szólok anyunak, hogy állítsa le ő, de már mikor említettem neki a nagymamám agymenését, akkor is kiakadt teljesen, szerintem nagyon leosztaná, nem éppen szép stílusban, úgyhogy inkább igyekszem én megoldani, az úgy békésebb.

2015. máj. 22. 21:03
 15/27 anonim ***** válasza:

Akkor nem lehetne a lelkére hatni? Valahogy így: Nézd nagyi, tudom mennyire szeretsz és a lányomat is, én is szeretlek, de pont ezért kérlek tartsd tiszteletben amit kérek és értsd meg,mert ez nekem fontos. Köszönöm.

Ilyesmi.

2015. máj. 22. 21:17
 16/27 anonim ***** válasza:
57%
Nos, szerintem az ertheto, hogy a nagymama szeretne buszkelkedni a babaval. Ez teljesen rendben van, jo, hogy buszke ra, hiszen ez a pici emberke nem lenne, ha a dedi se letezne. a dedimama szeretne megmutatni a vilagnak, hogy o milyen nyomot hagyott maga utan az eleteben. Ez eddig oke. Ott van az, hogy dedi mama mar gondolom, hogy idos es most valahogy ujra aterzi az anyai oromeket, legalabbis feldereng benne az, amikor o volt olyan fiatal, mint te es o tartotta a kezeben az anyukadat. Szeretne kicsit ujra fiatalnak, anyukanak erezni magat. Ettol fuggetlenul neked ovatosan es finoman meg kell vedened azt az allaspontot, hogy egy par hetes/honapos babat igen is az anyukajamellett kell tudni. Kesobb majd tenyleg orulni fogsz neki, hogy ha par orara valaki besegit es kipihenheted magad.
2015. máj. 22. 21:19
 17/27 anonim ***** válasza:
28%

Ez a dicsekedés... kinek dicsekszik? Ha látnék egy vénasszonyt meg egy babakocsis gyereket, nem azt gondolom "ej, milyen szép nyomot hagy a világban", hanem hogy hogy megy a baba haza, ha a nagyi meghal útközben.

És ez ha látnék, mert még az életben nem láttam babakocsit toló nagyikat - hacsak nem fiatalos 30-asnak néz ki az összes.

2015. máj. 23. 00:06
 18/27 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, én tökéletesen megértelek, de még a nem neki szülsz kikétellel sincs bajom, ő kezdte az erőszakoskodást. S ha valaki olyan aranyos, hogy elkezdi mondani, hogy nem is biztos, hogy lesz tejem, akkor tőlem kapna olyanabbat is, én nem vagyok kedves ember :) De komolyan, bármennyire is szeretne dédunokázni, azt nem így kell elkezdeni, hogy már a születése előtt délutánokat foglalgat le, amire a világon semmi szükség és ekkora gyereknek otthon a helye, a szüleivel.

S ha megmondod rendesen, hogy nem, felesleges és a Te gyermeked, azt akarod, hogy veletek legyen és ne vigye el, akkor legyen már annyira érett, hogy elfogadja s nem vitatkozik. Akármennyire dédunokázna, akármennyire tapasztalt vagy segítőkész, nem hurcibáljuk el a bébit a saját anyja mellől, ha ott az apa is és senkinek nem hiányzik az efféle dolog. Illene, hogy ezt ő is tudja.

2015. máj. 23. 02:24
 19/27 anonim ***** válasza:
*kitétellel
2015. máj. 23. 02:25
 20/27 anonim ***** válasza:
15%
Bazz segíteni akar Te meg leoltod? Térden fogsz csúszkálni hogy vigye már el kicsit mikor már második hete nem alszol éjjel a gyerek miatt. A másik. Honnan veszed hogy több órára vinné nem pedig csak egy, másfélre??Kicsit túlparázod.
2015. máj. 23. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!