Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a sértődésem és a...

Jogos a sértődésem és a felháborodásom? Én úgy érzem igen, de nem muszáj velem egyetértenetek, de azért érdekelne a véleményetek.

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet,hogy a menyasszonyom öccse hétvégente jön haza,nem mindig,de van,hogy hetente hétvégén.Ilyenkor többnyire arról szól vagy a szombat vagy a vasárnap,hogy a drágalátós uriembernek,főz anyuci és a menyasszonyom,de van hogy hárman főznek rá,mert néha becsatlakozik a csaja is.Erre a mutatványra elmegy egy fél nap,mert az uriemberre vagy egy hétre kell főzni,ilyenkor ők főzésre készen állnak,tehát a rendszeres hétvégi programok között van ez a kis főzőcske.Van hogy délelött 10 től,akár este 6ig,volt ilyen nem egyszer.

Most betelt a pohár,ma pl dolgozom,reggel 8 tól 13 ig,hazatelefonálok,hogy mire haza érek,rendeljen nekem pizzát vagy valamit legyenszives,vagy valami hanburgert,vagy csináljon nekem valami kaját legyen kedves,ő nem rendel pizzát,mert a könyökén jön ki,ő nem hoz hamburgert,mert esik az eső,és különben is,most megy főzni a kis öcsinek.én meg itt dolgozom kint a szakadó esőben és olyan nagykérés,hogy mire hazaérek,rendeljen nekem valamit,ha csinálni nem csinál.Erre a válasz,vegyél majd magadnak valamit hazafele.Ez kedves ugye?

2015. máj. 2. 12:00
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Kicsit ellentmondásos a dolog.Most akkor igazat adtok nekem,abban,hogy nem az ő dolga megetetni a "kisfiút".Ez eddig tiszta,de akkor miért is vagyok féltékeny?Engem nem az zavar,hogy főz rá,hanem az,hogy ez hétvégi rendszeres program már.Ez nem féltékenység hanem zavaró,ahelyett hogy együtt tőltenénk az időt,mivel egész héten dolgozunk,csak hétvégente jut idő egymásra,így amikor együtt lehetnénk,főzéssel megy el egy nap.Ez nem féltékenység,hanem zavaró tényező.Én megcsinálom alapban magamnak a kaját,de amikor hazaérek munkából fáradtan,akkor jólesne ha nem nekem kell még kajáért éhessen,koszossan,fáradtan futkároznom.Miközben rajta kivűl,ott van a csaja,az anyja is,aki ezt megtudja neki csinálni.Mivel az én szüleim távolélnek tőlünk,így nekem csak ő van,akire ilyen téren számíthatok.De szerintem ez így normális,hogy nem anyám főztje után rimánkodom,hanem a páromtól kérem,hogy főzzön nekem,vagy ha nem akkor ugyan már ne essen nehezzére rendelni nekem valamit mire hazaérek.Ha ez nektek féltékenység,akkor baj van a fejetekben.
2015. máj. 2. 14:10
 22/37 anonim ***** válasza:
82%

Én is a kérdezőnek adtam igazat, pedig nem gondolom úgy, hogy a nő dolga lenne megetetni a férfit. Itt csak egy egyszerű pár perces szívességről lett volna szó, amit egy jó kapcsolatban senkinek nem kéne, hogy nehezére essen megtenni, akár férfi, akár nő az illető.

Amúgy, ha nem írta volna a kérdező, hogy a csaj hetente a fél hétvégét az öcsike kiszolgálásával tölti, valószínűleg egészen más kommentek születtek volna.

2015. máj. 2. 14:13
 23/37 anonim ***** válasza:
32%
Persze kérdező, az is fontos, hogy te megteszed-e szó nélkül, ha ő kér valami hasonló volumenű dolgot. Ha igen, akkor teljesen jogos a megbántottság, ha nem, akkor amilyen au adjon isten, olyan a fogadjisten.
2015. máj. 2. 14:16
 24/37 anonim ***** válasza:
44%
En nem ertem, szidod a menyasszonyod occset, hogy mindenki korbeugralja; erre mit teszel? Felhivod a menyasszonyod, es mindegy hol van, mit csinal, fozzon vagy rendeljen kajat. Ennyi erovel miert nem egy pizzeriat hivsz, hogy pl. hazaersz du. 3-kor, addigra hozzanak ki egy pizzat? Nem is ertem, mi ebben serto, hogy vegyel magadnak valamit hazafele, mert neki dolga van.
2015. máj. 2. 14:24
 25/37 anonim ***** válasza:
32%

Te ennyire nem tudsz értelmezni?

Azt írtam hogy VANNAK OLYAN TESTVÉREK, akiknek fontos hogy a lehető legtöbbet találkozzanak - tehát NEM MINDEN tetvérpár ilyen. TE nem ilyen vagy, és szereted a tesódat, de "nem zavar" hogy csak 3-4 havonta találkoztok. A mennyasszonyod pedig olyan, hogy NEKI FONTOS ez. Ha nem tudod elfogadni, akkor minek vagy vele?

Mi az hogy felrúgja a programotokat? Nincs is programotok, mert TE DOLGOZOL. Akkor inkább egész nap üljön otthon, mert te dolgozol és majd ha hazaérsz tegyen eléd kaját? Hát ne legyél már ennyire hülye! Minden hétvégén üljön otthon és várjon haza mint a messiást hogy a szádba tegye a kaját? Vagy mégis hogy képzeled? Ahhoz fáradt vagy, hogy vegyél egy hamburgert/rendelj kaját, de ahhoz nem hogy utána még együtt szórakozzatok/elmenjetek valahova PROGRAMKÉNT? Ha van szabadideje amit nem tölthet veled hadd menjen már el, főleg ha NEKI FONTOS hogy a testvérével lehessen. Ha van rá lehetősége, hadd használja már ki.

Mi az hogy az öccse FELRÚGJA a programotokat????? Te normális vagy???? Nem azért megy haza az öcsi hogy Neked keresztbe tegyen és felrúgja a programotokat, hanem mert hiányzik a családja, és velük szeretne lenni. Teljesen normális, hogy hétvégénte hazamegy. Az meg egy másik dolog hogy feltankolják kajával, mert főzni még mindig olcsóbb mint drágán venni az ételt.

Szerintem is az a bajod, hogy nem neked pattog a mennyasszonyod, hanem az öccésenk.

Egyébként leírtam, hogy szerintem hogy oldhatnád meg a dolgot: BESZÉLJ a mennyasszonyoddal, hogy vagy menjen csak 2 hetente, vagy ha megy akkor mondjuk 1 órára érjen haza (azt írtad hogy ekkorra érsz haza), mert neked fontos hogy töltsetek együtt időt a hétköznapokon kívül is. Itt nem az öcsivel van a baj és ne is őt hibáztasd, jó hogy nem az a bajod hogy egyáltalán létezik. A mennyasszonyoddal kellene megbeszélned, hogy neked ez nem esik jól, nem pedig itt tépni a szád hogy nem etet meg, mert dolga van.

2015. máj. 2. 14:28
 26/37 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj, de nem tudlak megérteni. Ha a menyasszonyod amúgy sincs otthon, és rendel neked kaját, nyilván az anyjához fogja rendelni, amit szintén nem kapsz meg addig, amíg haza nem ér, és gondolom ez a problémád azzal a kajával is, amit az öcsire főznek. Akkor miért jobb, ha ő rendel neked? Vagy úgy gondolod, hogy ő majd főz az anyjánál, hazamegy és főz neked/várja a te kajádat, és visszamegy főzni?

Mennyivel egyszerűbb, ha te rendelsz kaját, megmondod, hogy fél 2-re legyen ott és kész, te jobban tudod, mikor érsz haza. Vagy berendeled a munkahelyedre, és csak hazaviszed, máris ehetsz. Vagy megkéred, hogy mindig főzzenek valami olyat is, ami hamar kész lesz (öcsinek a főzési idő úgyis mindegy gondolom, csak kaja legyen), és meló után nem haza mész, hanem az anyjához, voilá, ott az ebéd.

Egyébként az, hogy fél napig főznek, nem normális, mit főznek, tyúkhúslevest? Azt szintén nem tartom normálisnak, hogy az öccsére főz ennyit, de gondolom úgy érzi, segítenie kell az anyjának. Viszont téged se tartalak túl életképesnek, én egyedül élek, és még suli és éjszakai meló mellett is mindig jutott időm a kajámról gondoskodni, te meg 5 óra munka után, délután 1-kor nem tudsz elugrani egy pizzáért? Az a te bajod, amit már meglátott egy másik válaszoló is, hogy nem téged ugrál körül ilyenkor.

2015. máj. 2. 16:30
 27/37 anonim ***** válasza:
37%
Azért megnéznék itt pár válaszadót fordított esetben, hogy reagálná le a férje ilyen volumenű hozzáállását...
2015. máj. 2. 16:43
 28/37 anonim ***** válasza:
49%
bocs de heti 1 napról van szó és akor is délután 1 re már otthon vagy nem a háborút jártad meg csak eláztál kicsit...
2015. máj. 2. 20:52
 29/37 acelsziv ***** válasza:
51%
Én csak azt nem értem, hogy mi a ráknak kell három nő, hogy egy faszira főzzenek. Vagy ha a párodnak ennyire előbbre való az öcsike valagának nyelvvel való tisztogatása annál, hogy a már közvetlennek számító családja -esetünkben te, mert elvileg téged akar férjének és a leendő gyerekek apjának - el legyen látva, akkor minek van veled? Mi lesz, ha gyerek lesz? Otthon fogja rágni a küszöböt, mert anyucinak rohanni kell főzni az öcsikének? És igen. Ha a pár egyik tagja dolgozik a másikban legyen már annyi, hogy kajával várja függetlenül attól, hogy a feleség vagy a férj van otthon éppen.
2015. máj. 2. 23:59
 30/37 anonim ***** válasza:
0%
Hát nekem totál lesülne a képemről a bőr,ha régenlátottöcsike étkeztetése előrébb való lenne,mint azé az emberé,aki jóesetben életem végéig a társam lesz. Félreértés ne essék, fontos a család, de ugye egy életút áll a báziscsaládból és a választott családból. És nem öcsike lesz velünk idősen,betegen,gyermekágyasan.. Nem látom helyesnek a prioritást. És itt most nem az a lényeg sztem,h adott esetben hamburger,pizza vagy teveszar,és az hogy és milyen serpák vagy hoppanálás útján jut el a célba,hanem hogy asszonyka leghátsóbb gondolatában sincs benne,h tegnap este összebaszhatott volna 40 dkg húsból vmi pörköltet meg vett volna egy doboz zacskós krumplipürét,hogy Drágám,öntsd össze a tejet a vizzel meg a zacskóval és szedjél hozzá húst is,majd jövök,puszi...
2015. máj. 6. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!