Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik sokan, hogyha...

Miért hiszik sokan, hogyha egy párkapcsolatba becsúszik egy gyerek, a szülők ezért összeházasodnak?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 30. 11:26
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Utolsó! De igen... és egy másik kérdés is az oldalon és még sok régebbi fórumos téma. :D meg ismeretségi körömben 1 pletyka miszerint valakinél ezt történt.
2015. máj. 1. 13:40
 22/31 anonim ***** válasza:

19,

az égvilágon semmi gond nincs a szövegértésemmel és még csak frusztrált sem vagyok. :)

Az oka egyszerű, világéletemben magasról tettem az olyan emberek véleményére, akikkel csak "ismeretségi" szinten vagyunk. Aki pedig elég közel áll hozzám, hogy számítson, mit gondol, abban fel se merül, hogy gyerek nélkül nem szántuk volna rá magunkat erre a lépésre.

A kommentem pedig nagyon is illik a poszthoz, főleg azért a közkeletű (és téves) vélekedés miatt, miszerint ha egy párnál házasság előtt jön a baba, s a szülők nem sokkal a hír után összekötik az életüket jogilag is, akkor a magzat biztos csak "becsúszott" gyerek lehet.

2015. máj. 1. 13:59
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Nővéremék is így házasodtak, akkor sem értettem. Mikor kiderült, hogy várandós nővérem, akkor gyorsan összeházasodtak. (Azóta is együtt vannak, valószínűleg egyébként is összeházasodtak volna). A gond az volt, hogy semmi pénzük nem volt, anyumék vettek fel rá 1 millió forint hitelt és több, mint 50 fős esküvőt szerveztek... (a hitelt is anyuék fizették ki, mert hát "azt úgy illik, hogy a szülők fizetik az esküvőt")

Nem sajnálom tőlük, de ha jön a gyerek és semmi pénzük, akkor miért az volt a legfontosabb, hogy lagzi is legyen. :/

2015. máj. 1. 17:38
 24/31 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, #22 vagyok. Értem amit írsz, de náluk tényleg csak becsúszott a gyerek, tervben sem volt még az esküvő (főleg, hogy tesóm akkor még középsulis volt).

Egy barátnőm most 6 hónapos kismama, de náluk tudom, hogy előbb volt az eljegyzés meg időpont csak közben várandós lett. Most 2 hét múlva lesz az esküvőjük. Szóval náluk is becsúszott a gyerek, de az esküvő terve előbb megvolt már.

2015. máj. 1. 17:42
 25/31 anonim ***** válasza:
Elírtam, #23-as voltam, és 22-esnek akartam írni :)
2015. máj. 1. 17:42
 26/31 anonim válasza:

Én nem értem miért kéne a babának házasságba születnie... Az én szüleim se házasok (pedig jegyesek) mégis már huszonéve együtt vannak.

Ilyenkor szerintem csak azért sürgetik az esküvőt, hogy nehezebben tudjon az egyik fél lelépni, ha mégsem kell neki a baba.

2015. máj. 2. 09:10
 27/31 anonim ***** válasza:
Huszonéves jegyesség? Hát annak meg mi értelme van?
2015. máj. 2. 09:42
 28/31 anonim ***** válasza:
mert sokan ezt teszik,és remélik,hogy működni fog mint a filmekben...(felkoppintva)
2015. máj. 3. 13:35
 29/31 A kérdező kommentje:
#27 te sem voltál még szerelmes... :D
2015. máj. 3. 15:48
 30/31 anonim ***** válasza:

"#27 te sem voltál még szerelmes... :D"

Mellé, de még mennyire, hogy mellé!:D

Ettől függetlenül semmi értelmét nem látom annak, ha valaki valós házassági szándék nélkül eljegyzi a másikat.

Ha valaki nem akarja meglépni a házasságot, mégis minek az eljegyzés?

2015. máj. 3. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!