Ha a szülők elválnak és az édesanya kapja meg a gyermeket jog szerint, akkor a gyermeknek a vezetékneve az édesanyjáé lesz, vagy az apjáé?
Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 21:33
1/10 anonim válasza:
En apam nevet hordom. Szoba se kerult, hogy megvaltoztassuk.
2/10 A kérdező kommentje:
De édesanyád jelenleg a leánykori nevét használja?
2015. febr. 17. 21:39
3/10 anonim válasza:
Kár variálni. Az apa hozzájárulása nélkül nem lehet a gyerek nevét megváltoztatni.
4/10 anonim válasza:
Egy válással az apa személye még nem változik meg. Nem a gyerektől, az anyától válik el. A gyereknek ugyanaz marad a neve, amit születésekor kapott. Ha meg akarják változtatni a nevét, annak ugyanaz a módja, mint bármely más esetben.
6/10 anonim válasza:
Ha apad elismer teged, nem valtoztathato meg a neved. Gondolom ha edesanyad elvalik, mar nem akarja apad nevet hordani, igy ujra a leanykori nevet fogja hasznalni.
7/10 anonim válasza:
A gyerek neve nem változik meg akkor sem, ha az anyja újra férjhez megy.
8/10 anonim válasza:
Az apa attól még apa lesz. Miért változna a gyerek neve?
9/10 anonim válasza:
A gyereknek az apja attól még ugyanúgy az apja marad! Én ezt a felvetést komolyan nem is értem!
10/10 anonim válasza:
Ezt nem értem...Tőled válik, nem a gyerekétől...az hogy Te hogy módosítod a nevedet, az a Te dolgod...de a gyerekét minek??
Hogy pontosabban válaszoljak: ha eddig az apáé volt, akkor marad az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!