Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszik sokan, hogyha...

Miért hiszik sokan, hogyha egy párkapcsolatba becsúszik egy gyerek, a szülők ezért összeházasodnak?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 30. 11:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem ez is régről jött dolog... Mert ugye annak idején cink volt, ha a gyerek házasságon kívül születik... meg, lehet, hogy vannak akik csak azért, hogy ne szólják meg a lányt, nőt.... hát kinek mi..
2015. ápr. 30. 12:00
 12/31 anonim ***** válasza:

5-ös voltam.

Szerintem a lényeg, hogy először gyerekben gondolkodnak, aztán vagy akarnak esküvőt vagy nem. Nekem az ismerősi körömben tervezettek voltak a gyerekek.

2015. ápr. 30. 12:01
 13/31 anonim ***** válasza:
61%
ezt sosem értettem, hogy miért kell hipp-hopp összehozni egy esküvőt, mert becsúszott a baba. nem a nagyanyáink idejében élünk, h ezért bárkit megszóljanak (sőt, inkább azon szoktak pletykálni, h biztos terhes, azért veszi el..), meg így is megkaphatja az apja nevét. esküvőt meg lehet tartani, gyerekkel is, és megtartani egy remek napot kapkodás meg pletykálkodás nélkül, csak azért mert szeretik egymást. de biztos én vagyok túl naív :D
2015. ápr. 30. 12:16
 14/31 anonim ***** válasza:
37%

Egyik szomszédunk egyik lánya fiatalon fűvel-fával összefeküdt, egyiknél (nem tudjuk, melyikkel sikerült, mindegy) becsúszott gyerek is, meg is tartotta. Tudod, mit mondott a csaj? Hogy neki csak gyerek kell, pasi nem. Csak aztán jöttek a nehézségek, mert nem volt olyan leányálom a babázás, ahogy ő azt elképzelte, nyomozgatták, melyik pasi lehetett az apa. Ráadásul a munkával is hadilábon állt. A gyerekkel szemben se volt ez tisztességes hozzáállás, meg a pasikkal szemben se.

Nem kell egyből házasságosdi, de így se kellene hozzáállni, ahogy az én ismerősömmel történt.

2015. ápr. 30. 12:22
 15/31 anonim ***** válasza:
79%

Így van 13-as,

nem élünk nagymamáink korában, amikor még szégyen volt házasság nélkül gyereket szülni...

de látod, azért még sokan így gondolkodnak...

nekem bannak barátaim, akik együttélnek több mint 10 éve, gyerekeik vannak, és eszük ágában nincs összeházasodni, mert nem tartják fontosnak...

én már évek óta ismertem őket, mikor egy beszélgetéskor kiderült, hogy nem házasok...pont úgy családként élnek, mintha lenne papírjuk róla...:)

2015. ápr. 30. 12:44
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Mi is így tennénk. Gyereket még nem szeretnénk, és esküvőt is csak majd előtte, hogy ne kelljen papírokkal vacakolni, hanem hivatalosan is család legyünk.

Ha véletlen becsúszna, megtartanánk a babát is meg az esküvőt is. Mivel amúgy is csak szűk családi körben tartanánk, egyikünk se az a nagy hét országra szóló lakodalom-párti, ezért sokat nem változtatna az egészen, hogy mikor van. A szervezéssel se óhajtok éveket tölteni. Egy egyszerű éttermi vacsora, valami elegáns ruha és ennyi. Gyakorlatilag egy hónap alatt összehoznánk, ha kéne.

2015. ápr. 30. 13:47
 17/31 anonim ***** válasza:
62%

"ezt sosem értettem, hogy miért kell hipp-hopp összehozni egy esküvőt, mert becsúszott a baba. nem a nagyanyáink idejében élünk"

Én meg azt nem értem, hogy miért kell még mindig azt gondolni, hogy azért házasodnak hamarabb össze, mert jön a gyerek? Hisz nem a nagyanyáink idejében élünk, hogy ezt gondoljuk!

"esküvőt meg lehet tartani, gyerekkel is, és megtartani egy remek napot kapkodás meg pletykálkodás nélkül, csak azért mert szeretik egymást. de biztos én vagyok túl naív"

Persze, meg lehet tartani gyerekkel is, de miért várnának addig, amíg a kicsi gyerek mellett ismét lesz annyi idejük, hogy az esküvőre gondoljanak?

Arról nem is beszélve, hogy azért az esküvője napján talán mindenki ki akar nézni valahogy, gyerek után pedig nem két perc újra összeszedni magad. Ezzel szemben pedig az első 12. hétben azért nagy változás még nem történik egy nő testével, bőven belefér még egy esküvő.

Természetesen, ha a pár egyébként is vágyik rá.

Mi egyébként terveztük az esküvőt, áprilisi dátumban egyeztünk meg, de már előtte decemberben belevágtunk a babaprojektbe azzal, hogy minimum egy fél évbe úgyis bele telik, hisz nem vagyunk tinik...stb. Erre meg: elsőre összejött.

Most vártunk volna áprilisig, hogy ne férjek bele a ruhába, vagy halasztottuk volna el, hogy nehogy "rosszat" gondoljanak rólunk?

Nem, megtartottuk inkább adott év februárjában.

Biztos, volt aki azt gondolta, hogy "csak azért...". Pláne, hogy eleve szűkkörű esküvőt akartunk. Csak a család, semmi lagzi. :)

2015. ápr. 30. 14:21
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Több ismerősöm is azért házasodott, mert becsúszott a gyerek. Csak a gyerek miatt. Aztán szinte mind elváltak, volt, aki pár hónap után, volt, aki 2-3 évig húzta, közben oda-vissza csalták egymást.

A legjobb barátnőm is úgy született, hogy a nagyapja nem engedte az abortuszt az akkor 17 éves anyjának, így abortusz helyett esküvő lett, és megszületett a barátnőm. A szülei utálták egymást, utálták a gyereket, mert tönkrement az életük.

2015. ápr. 30. 20:52
 19/31 anonim ***** válasza:
33%
Kedves 17es, szovegertessel hogy allsz?? alapbol a kerdes lenyege, hogy ha becsuszik a gyerek, akkor miert kell osszehazasodni.. te meg ebbe kotsz bele. Ertem, hogy serti a hiusagodat, mert rolad is ezt hiszik, de ezt a flusztraciodat ne itt eld ki..
2015. ápr. 30. 21:10
 20/31 anonim ***** válasza:

Tippelhetek?

Nem ez a kérdés volt a kérdésed apropója véletlenül? :-)

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2015. ápr. 30. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!