Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A pokolban a helyem emiatt?

A pokolban a helyem emiatt?

Figyelt kérdés

Az van, hogy gyermekkoromban négyen egy kis fizetésből éltünk, kb egyik napról a masikra; akármit kértem, sose lehetett, "nem volt rá pénz ", egy csomag rágóra se. Öcsém akkoriban született, kicsi volt, meg anyám kedvence, ő több mindent megkapott. Apám emiatt az ország másik végébe ment dolgozni, hogy legyen pénz, és szépen lassan lett is. Úgy kb 6 év alatt helyrejöttünk olyannyira, hogy kimondhassam, nincsenek gondjaink. Csakhogy apám alig volt otthon ez idő alatt, anyám pedig a családjával (nővére, annak férje, nagyanyám) folyton terrorizált lelkileg,kövérkés voltam, emiatt is rendkívül bántó dolgokat mondtak, plusz folyton éreztették velem, hogy én "apám lánya vagyok", meg "a másik családból (apáé) való ". Apám családja különben le se tojt minket soha.

Szóval nemrég egy kisebb pályázaton nyertem egy szép összeget, ami egy az egyben az enyém, és motivál is a folytatásra, mert végülis csak azt kellett tennem érte, amivel hivatásszerűen akarok is foglalkozni.

És akkor a konkrét kérdés, a háttér ismeretében:

A pokolban lenne a helyem akkor, ha -ha minden jól alakul, és "bejön az élet "- sok itteni válaszolóval ellentétben a családom egyetlen tagjának sem adnék pénzt? Nem rendezném az adósságaikat, nem adnék se kölcsön pénzt se örökbe, stb?

(Apámat kivéve, ő ha távolról is, de mindig mellettem állt, neki mindent megadnék, ahogy anno ő tette)

2015. ápr. 27. 19:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az elttem szolokhoz es megkerdeznem, elmondtad nekik, hogy van penzed vagy nem? Mert ha nem, nem is tedd ezzel elkerulheted, hogy most meg amiatt zaklassanak, hogy nem adsz nekik.
2015. ápr. 27. 20:36
 12/16 anonim ***** válasza:
43%

nem olvastam el az előző válaszokat...

nem vagyok túl vallásos. de ha tényleg van pokol (én hiszem, hogy van) valószínűleg oda kerülsz. mert nem bocsátottad meg az ellened elkövetett bűnöket.

én már rég elfogadtam, hogy oda kerülök (feltéve, hogy van pokol). és én nem adnék belőle a "családomnak". én mindenkinek azt adom vissza amit kapok. ez egy nagyon rossz tulajdonság, neked sem tanácsolom, mert közben emészt a bűntudat, de én ilyen vagyok.

nem tudom számodra mi lenne a helyes. csak azt tudtam leírni mit tennék én.

2015. ápr. 27. 21:10
 13/16 anonim ***** válasza:
mindenki a mennyországba jut
2015. ápr. 27. 21:44
 14/16 anonim ***** válasza:
Tedd, amit jónak látsz.
2015. ápr. 27. 21:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Építsd a saját jövődet, ne legyen lelkiismeretfurdalásod ez miatt.

Milyen pokol, bakker?!

2015. ápr. 28. 08:15
 16/16 legion ***** válasza:
Egy pontig adj nekik,ha van olyan,hogy valamelyikuknek jossz penzzel,add meg,hogy egalban legyetek.En is odaadom a gonosz lelku anyamnak,amivel tartozom neki,pedig tudom,a baratjara kolti.Legy veluk egalban,de ha tenyleg olyanok,amilyennek irtad,onnantol kezdve tojjal rajuk.Aki latta a poklot eleteben,halala utan miert kellene felnie tole?Nincs pokol,ne higyj semmilyen hokuszpokuszban.
2015. máj. 26. 04:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!