Hogyan döntsek? Vállaljak gyermeket ebbe a kapcsolatba?
kérdezd meg magadtól, hogy egy gyereknek megfelelő-e az a szülő példa, amit tőletek látna?
de mivel feltetted itt ezt a kérdést, az azt jelenti hogy nem vagy biztos benne, tehát először a saját magaddal és a pároddal kéne kiegyensúlyozott életet élni, majd utána gyermeket vállani.
egy gyerek nagyon sok mindent tanul a szüleitől (érzelmi szempontra gonolok) és bizony azért lenne fontos hogy ti is békés életet éljetek.
Az én véleményem az hogy nem jó egy lapos kapcsolat.
Illetve valaki elégedett egy semleges életben is. Én személy szerint nem vagyok az.
Ez most kicsit nekem úgy tűnik, hogy gyerek akarsz, de lassan kifogysz az időből, ezért inkább élsz egy kevésbé boldog párkapcsolatban, és szülsz egy gyereket
ÉN inkább nem vállalnék gyerek, vagy inkább később, de akkor olyan társsal, akivel valójában boldog vagy.
De ismétlem magam, ezt neked kell eldöntened.
Én hiszek benne hogy ha valaki elhatározza hogy boldog szeretne lenni akkor az sikerülhet. nem szabályszerű hogy 2-3-4 évig együtt kell lenni valakivel ahhoz, hogy gyereket vállaljunk. Ha valaki megtalálja a társát, szerintem pár hónap alatt is rá lehet jönni hogy ő az igazi.
"Hogyan döntsek? Vállaljak gyermeket ebbe a kapcsolatba?"
Ha csak te vállalnál gyereket, akkor nem!
Jó esetben egy kapcsolatban mindkét fél vállal gyereket, nem csak az egyik...
"az azt jelenti hogy nem vagy biztos benne26"
Az igazság az, hogy mindenki tele kétségekkel indul neki a gyerek vállalásnak. Jó szülő leszek-e? minden rendben lesz? marad a kis család? Minél intellektuálisabbak a szülők, annál inkább elborítják a kétségek. De senki sem lehet "biztos" mert az egész dolog nagyobb, mint amit "biztosnak" mondhatunk, még ha a mai racionális abroncsba szorított elménkkel nem is akarjuk bevallani. De működik a kegyelem - és szelíden hagyni kell életünkben hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!