Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan döntsek? Vállaljak...

Hogyan döntsek? Vállaljak gyermeket ebbe a kapcsolatba?

Figyelt kérdés
Párkapcsolat: 8 éve vagyok együtt a parommal. 33 és fél éves Vagyok. Nem vagyunk házasok és gyermektelenek vagyunk. Nem hagynám ki az életembôl a babát. Átestünk egy- két válságon. Töténetesen beleszerettem masba. De megsem lett belole kapcsolat. A más elment. Megmaradtunk mi egymasnak, viszont sokszor az a gond h nem tudjuk egyutt jol eltolteni a szabdidônket. Nekem tulsagosan esemenymentes az otthonülés. Szeretem ôt de nem langolok, tudom a langok alabb hagynak és marad a parazs biztos melege. vajon érdemes e ebbe a kapcsolatba gyermeket szülni?
2015. ápr. 1. 20:35
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Nem lógattam a labam mellette, hiszen építettük a közös életünk, de menet közben változtam, s nem egyforma ütemben haladtunk tovább...igen lehet hibaztam...h nem hamarabb...
2015. ápr. 1. 21:09
 22/38 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, önnek gondolkodni kell, higy milyen lenne az élet egy gyerekkel. Esti ébrenlét, állandó odafigyelés. Kevesebb idő az apára...gondolom jól ismeri már a férfit tehát el tudja képzelni hogy hogyan viselkedne ilyenkor.
2015. ápr. 1. 21:12
 23/38 A kérdező kommentje:
Aalya, igen jol ismerem, tudom mire szamithatok, es az Ön elôtt kommentelôvel is egyetértek, mely szerint a kovetkezô lehetôségem, ha egyaltalan megadatik, 37-38 éves koromra lenne.
2015. ápr. 1. 21:14
 24/38 anonim ***** válasza:
4%
Igen, az évek sokat tesznek. 38 évesen már kockázatos a szülés Tudomásom szerint. Ha szeretné, legyen gyermek. Mert van példám 50 éves nőre akinek nincs gyermeke és depressziós, bűntudatot érez mert 38 évesen abortált.
2015. ápr. 1. 21:18
 25/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírták/ leírtátok a gondolataikat/ tokat.
2015. ápr. 1. 21:21
 26/38 anonim ***** válasza:

kérdezd meg magadtól, hogy egy gyereknek megfelelő-e az a szülő példa, amit tőletek látna?

de mivel feltetted itt ezt a kérdést, az azt jelenti hogy nem vagy biztos benne, tehát először a saját magaddal és a pároddal kéne kiegyensúlyozott életet élni, majd utána gyermeket vállani.

egy gyerek nagyon sok mindent tanul a szüleitől (érzelmi szempontra gonolok) és bizony azért lenne fontos hogy ti is békés életet éljetek.

Az én véleményem az hogy nem jó egy lapos kapcsolat.

Illetve valaki elégedett egy semleges életben is. Én személy szerint nem vagyok az.

Ez most kicsit nekem úgy tűnik, hogy gyerek akarsz, de lassan kifogysz az időből, ezért inkább élsz egy kevésbé boldog párkapcsolatban, és szülsz egy gyereket

ÉN inkább nem vállalnék gyerek, vagy inkább később, de akkor olyan társsal, akivel valójában boldog vagy.

De ismétlem magam, ezt neked kell eldöntened.

Én hiszek benne hogy ha valaki elhatározza hogy boldog szeretne lenni akkor az sikerülhet. nem szabályszerű hogy 2-3-4 évig együtt kell lenni valakivel ahhoz, hogy gyereket vállaljunk. Ha valaki megtalálja a társát, szerintem pár hónap alatt is rá lehet jönni hogy ő az igazi.

2015. ápr. 1. 22:19
 27/38 anonim ***** válasza:
Szerintem mond el először is a párodnak, hogy hogy érzel, mi az ami nem tetszik! Ha látod hogy változik, és tesz az ügy érdekében, akkor vállald! Viszont! Az én exem is hasonló típusú volt gyerek előtt, mikor megszuletett a kisfiunk, egy darabig jó volt, de aztán odáig jutottunk, hogy szinte nem tudtunk miről beszélgetni.. :( Sokszor próbáltuk helyre hozni, de végül mindketten beláttuk,hogy nem működik, elmúltak az érzelmek, ezért mi váltun,megjegyzem nem haraggal, és ma is jó a viszonyunk! Szóval számolj ezzel is, hogy lehet neked nem lesz elég az, amit neked tud nyújtani, és nem könnyű egyedül nevelni egy gyereket, pedig ő sokat segített anyagilag míg vissza tudtam menni dolgozni, viszont érzelmileg sem mindegy! Sok sikert!
2015. ápr. 1. 22:55
 28/38 anonim ***** válasza:

"Hogyan döntsek? Vállaljak gyermeket ebbe a kapcsolatba?"

Ha csak te vállalnál gyereket, akkor nem!

Jó esetben egy kapcsolatban mindkét fél vállal gyereket, nem csak az egyik...

2015. ápr. 2. 06:46
 29/38 anonim ***** válasza:

"az azt jelenti hogy nem vagy biztos benne26"

Az igazság az, hogy mindenki tele kétségekkel indul neki a gyerek vállalásnak. Jó szülő leszek-e? minden rendben lesz? marad a kis család? Minél intellektuálisabbak a szülők, annál inkább elborítják a kétségek. De senki sem lehet "biztos" mert az egész dolog nagyobb, mint amit "biztosnak" mondhatunk, még ha a mai racionális abroncsba szorított elménkkel nem is akarjuk bevallani. De működik a kegyelem - és szelíden hagyni kell életünkben hatni.

2015. ápr. 2. 07:49
 30/38 anonim ***** válasza:
Ez a kapcsolat amúgy is tönkre megy, csak idő kérdése... ne szülj gyereket csonka családba!
2015. ápr. 2. 10:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!