Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes a mai világba gyereket...

Érdemes a mai világba gyereket szülni?

Figyelt kérdés
...ahol minden a pénzrôl szól

2015. márc. 25. 17:26
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
:D hehehe vicces vagy elôzô. Most vesztette el több ezer ember a befektetését, 2-en öngyilkosok lettek (Questor), meg zuhant le gép többek közt majdnem húsz 16 éves gyerekkel. De 'szép' az élet, igazad van.. ôk is biztos azt csinálnak amit akarnak. Tönkre akartak menni anyagilag meg le akartak zuhanni, mi? A mai világban vannak akik csak beültek egy kávézóba és nem jöttek ki élve (terrortámadás, Ausztrália). Bárkivel megtörténhet. Most komolyan mi értelme az egésznek? Van egy társadalom ezen a Földön amely éli a kis világát, úgyis meghal mindenki, igazán nagyot nem tudsz alkotni, mert lehetetlen. Ami ennek a társadalomnak nagy dolog az az univerzum szempontjából sz#r se. Csak egymás közt monopolizunk, ember ember közt. Közben meg szétcs#sszük a környezetünk, szennyezzük a vizeink, azért kell gyerek hogy majd az ô unokáinak meg kelljen élni azt a szörnyûséget hogy az emberek egymást gyilkolják mert nincs elég ivóvíz..? Pfff
2015. márc. 25. 23:45
 22/40 anonim ***** válasza:
értem mire célzol ,csak miért úgy teszed fel a kérdést ,hogy a mai világban?a világ semmit sem változott .esetleg jobb irányba.gondolj bele ,hogy egy világháború idején érdemes volt e szülni ?vagy hogy 40 évvel ezelött mennyire voltál a társadalom rabszolgája?multkor is feltette valaki ezt a kérdést szintén hogy a "mai világba" ,mert szemtanuja volt ,hogy Bp-n combino elé löktek egy idös nöt és meghalt.gyilkosok és perverzek is voltak régen ,csak nem hallottak róla napi szinten!az élet sokszor igazságtalan.
2015. márc. 26. 07:42
 23/40 A kérdező kommentje:
Értelmetlennek tűnik az egész létezés.
2015. márc. 26. 07:49
 24/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért szerintem nem ennyire fekete vagy fehér minden ahogyan te látod. Kiragadsz egy-egy példát ami a napokban történt éppen. De akkor nézzük azt, hogy a Titanic is elsüllyedt anno, ugyanúgy történtek a múltban is repülő/vonat/busz balesetek, csak talán sokról nem is tudtak az emberek, mert le voltak tiltva a külföldi csatornák, maga a híráramlás, cenzúra volt kőkeményen, és a magyarok még azt sem tudták akkoriban, hogy a szomszéd ország fűje zöldebb. Terrortámadásokról, meg h beülünk egy kávéra és nem jövünk ki élve, anno a háború idején hányan vesztették életüket szerinted? Hogy elmentek a piacra vásárolni, és akár a fél város meghalt aznap délelőtt egy ledobott bomba miatt. Ilyen szempontból nekünk magyaroknak azért kevésbé kell félnünk a terrortámadások miatt, mert ha úgy vesszük nincs semmink ami támadási felület lehet, vagy amiért a terroristák ide jönnének robbantgatni. Nem vagyunk mi akkor hatalom, hogy ilyenektől félnünk kelljen..legalábbis most nem, az biztos. Nagyobb az esélye annak, hogy ma délután elüt egy autó a zebrán, akár véletlen balesetből, minthogy terrortámadás érjen a kis városomban ahol élek. Éhezés, szomjúság mindig is volt és lesz is, nézd meg a 3. országokat, ez nem újkeletű dolog, csak szintén nem hirdették akkoriban az embereknek, hogy ameddig mi megveszünk 1 kg kenyeret, vannak olyan országok ahol egy morzsára sem tellik. Ettől függetlenül a mai világban is, akármennyire szörnyűnek látod, sok ember van, kutatócsoportok, orvosok akik próbálnak segíteni ezeknek az orszégoknak, próbálják megadni a minimum életszínvonalat, mint pl, víz, alapvető orvosi gyógyszerek. Anno szerinted hány ilyen csoport, önkéntes volt? És igen, ma már mi is, és majd a gyerekeink is, bármikor átugorhatunk/átugorhatnak az osztrákokhoz, elmehetnek nyaralni külföldre, láthatnak világot, tanulhatnak külföldön és nincs az, hogy nem engedik őket, vagy úgy kell átcsempészni őket a határon mint régen. Vagy, hogy 10 évente 1x 1 napra nyitva van a határ, és aki tud akkor gyorsan elmenekül. Nyilván most is sokan "menekülnek" külföldre dolgozni, a jobb megélhetésért, de szabadon tehetik ezt, saját döntésük, akaratuk szerint. Régen ha földműves családba születtél, akkor nem volt sok választásod, volt aki iskolába sem járhatott mert a földművelésre rendeltetett, nem volt más lehetősége/választása. És még lehetne sorolni másnap reggelig a dolgokat. Akármennyi borzasztó dolog történik a világban, régen is történtek ilyen dolgok, tragédiák, de még mindig úgy ítélem meg, hogy jobb most élni, mint anno akár 30-40-50-100 évvel ezelőtt. Lehet, hogy sz*r az egészségügy, de ha úgy vesszük ma már nem kell attól tartani, hogy elvisz a tüdőgyulladás, mert mégis annyit fejlődött a világ, hogy 98%-ban túl fogod élni, és más nem 2 hétig fekszel. Régen azért ez nem így volt. Tehát nézz kicsit körül jobban mielőtt valamit ennyire támadsz, esetleg járj utána milyen volt a világ régen, olvasgass a témában, és utána mérlegelj alkoss véleményt. Egyénként a gazdaság nem csak pár évvel ezelőtt omlott össze először, vagy mostanában, de ha utánajárnál, ezt is tudnád.
2015. márc. 26. 07:56
 25/40 A kérdező kommentje:

Nem csak kiragadok. A körülöttem élőknek is az egész élete a melózásról, anyagiak megteremtéséről szól. Ehhez képest elenyésző a szabadnapok/szabadság aránya. Pénz házra/lakásra/autóra/lagzira/babára/gyerek taníttatására..

Plusz ezek a szörnyűségek, amiket említettem.

2015. márc. 26. 08:11
 26/40 A kérdező kommentje:
Ja, régen is sz#r volt. Az egész emberi élet úgy ahogy van, f#s.
2015. márc. 26. 08:11
 27/40 anonim ***** válasza:
Mindenkinek erről szól az élete kérdező. Nagy eséllyel nem sok embernek adatik meg, hogy munka nélkül pénzhez jusson, vagy lábat lógatva nagy összegeket vigyen haza. Régen is így volt ez. Ugyanúgy volt aki megtehette, hogy nagy lagzit csináljon, míg mások 2 tanúval házasodtak pénzhiány miatt. Ugyanúgy volt aki családi házban élhetett, míg másnak panel jutott. Mindig is erről szólt az élet. De úgy gondolom, hogy nem kellene, hogy még a gyerekvállalást is ez befolyásolja, ahogyan pl. te látod. Mert aki így gondolkozik, annak szól csak a pénzről még a gyerekvállalás kérdése is, pedig nem ennek kellene lennie a meghatározó tényzőnek. Nyilván kell etetni, ruházni, és pénzt keresni, félrerakni ugyanúgy, de nem olyan szélsőséges ez, ahogyan te látod.
2015. márc. 26. 08:24
 28/40 anonim ***** válasza:
A pénzért megvehető dolgokat sok ezer éve pénzért adják. Ennyi.
2015. márc. 26. 10:09
 29/40 anonim ***** válasza:

Én nem érzem úgy, hogy minden a pénzről szólna. Tény, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy amit igazán szeretnék arra jut.

El tudunk menni nyaralni, lehet nem Bora-Borára, de jól érezzük magunkat. Szép lakásunk van, azaz még nincs kész, de április végén költözünk, azt majd szép lassan meglesz mindenünk. Mindig van mit ennünk, tiszta ruhánk, férjemnek és nekem is olyan állásunk, amit szeretünk és tény, hogy nem hozunk haza milliókat, de elég.

Mi nagyon szeretnénk gyerekeket. Próbálkozunk és bízom benne, hogy hamarosan velünk is megtörténik a csoda.

2015. márc. 26. 10:35
 30/40 anonim ***** válasza:

"nem kellene szenvedtetni mai pénzorientált, hazug társadalmunkban, ahol majd ő is először kitanulja a belét, majd kidolgozza a belét"

Én szívesen tanultam, tény, hogy sokat, de olyan végzettségem van, amivel foglalkozni akartam. Így élvezem a munkám is, szívesen vagyok itt.

2015. márc. 26. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!