Érdemes a mai világba gyereket szülni?
Ha nem akarsz, akkor nem kell.
Az életed és a dolgok sokfelé változhatnak: kerülhetsz sokkal jobb helyzetbe is, mint ahol most vagy, de lejjebb is csúszhatsz. Nem tudhatod előre.
Lehet, hogy akkor fogod sajnálni, amikor már késő lesz.
Miért ne lenne érdemes?
A pénz dolog pedig nagyon egyszerű, vállaljon mindenki annyi gyereket, amennyit a képessége, illetve az anyagiak megengednek és ne többet. Ha az 1 gyerek, akkor 1 gyerek, akit mind érzelmi, mind pedig anyagi biztonsággal fel tud nevelni.
Nekünk is 1 gyerekünk van, 1 is lesz, nem tervezünk többet, de borzasztóan bántam volna egy életen át, ha nem lett volna gyerekem.
Érdemes, sőt szerintem jobban jár az aki most él. Pár száz éve még sokkal kevesebb volt a várható élettartam, és jobban korlátok között éltek az emberek.
Ma már pl nem a család,és az anyagiak határozzák meg kivel kell összeházasodnod.
Mindenről szabadon dönthetünk, a nők egyenjogúsága is már megvan, sőt legtöbb esetben már jobban járnak mint a férfiak.
Vannak elektronikus eszközök, (amik lehet sokszor károsak pl az emberi kapcsolatokra.)
De már nem kell napokat várni egy hírre az ország másik végéből.
Sokkal egyszerűbb kapcsolatban maradni az ismerősökkel.
Jobb rálátásunk lehet a világra,és aki utazni akar megteheti.
Sok az ismeret minden téren. Ha érdekel a biológia pl, akkor akár egy életen át tanulmányozhatod, mindig lesz még újdonság, amit épp felfedeznek.
És most nagyon visszamentem az időben, ezért mondok egy másik példát.
A nagyszüleim 1940ben születtek. Akkoriban, a 2. vh idején is mondhatták volna a dédnagyszüleim, hogy nem okos dolog abba a világba gyereket szülni. Utána ugye ott volt a szovjet megszállás stb.
Sok minden volt, ami miatt ma lemondanánk a gyerek vállalásról.
Ma is lehetne, de szerintem egy nagyon érdekes világot élünk. Én örülök hogy akkor születtem, amikor.
Én úgy gondolom, hogyha a nő és a férfi szeretik egymást, és egymással képzelik a jövőt, és azért megélnek, tehát nem éheznek, és az utcán laknak..stb
akkor érdemes gondolkodni a gyereken.
persze, ma Magyarországon elég siralmas a helyzet.. nézzük csak meg az óvodákat. tele van mekeülttel és kisebbséggel. ki szeretné ilyen helyen hogy szocializálódjon a gyereke???
én az ilyenek miatt aggódok. meg a sok mihaszna tanártól, akik tényleg csak azért mentek tanárnak, mert máshova nem vették fel őket.
ide is elhivatottság kéne. de persze semmi motiváció nincsen, egyedül annyi, hogy nyáron van 1 hónap szabadság ..
én még meggondolom, hogy Magyarországra akarom -e majd a gyerekemet szülni.
de szerintem amit te írtál a kérdésedbe, hogy minden a pénzről szól.. az még nem elég ok arra, hogy ne szüljön senki gyereket. ráadásul ez egy régóta fent álló dolog, nem újkeletű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!