Bírjátok még a válságos időszakot?
Az is egy megoldás, hogy végignézed a lehetőségeket, hogy mivel lehet spórolni. Pl. elképzelhető, hogy létezik olcsóbb internet-előfizetés annál, amit most használsz. Én most váltottam olcsóbbra. Kábelnetet rendeltem és megszüntettem a vezetékes telefont, mivel úgy se használtam nagyon, csak a havi díjat fizetgettem szorgalmasan. Vagy a kötelező biztosítás a kocsin. Minden évben megnézem a neten, hogy melyik biztosító a legolcsóbb és váltok. A tavalyi év végén az jött ki, hogy az a legolcsóbb, ha megszüntetem a biztosítást és ugyanannál a társaságnál újrakötöm. Ezekkel tizenezret spóroltam éves szinten, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy. Érdemes a mobiltársaságokat is végignézni, nem biztos, hogy a legolcsóbb cégnél vagytok, vagy a legkedvezőbb csomagot használjátok. Használd ki az internetet, ha már fizeted, ott utána tudsz nézni ezeknek.
Még véletlenül se ugorj bele kétségbeesésedben egy hitel-összevonós, felvállalós hitelbe, akármilyen jól hangzik, a bank fog jól járni, nem te. A múltkor felhívott az a bank, aminél a hitelem van, hogy egy másik, kedvezőbb hitellel letudhatom ezt a hitelemet, plusz még 40 ezret is kapok a számlámra. Nagyon jól hangzott, de egy kis osztás-szorzás után az jött ki, hogy 120 ezret fogok visszafizetni ezért a 40-ért. 300 %-os uzsorakamat!
Még egy lehetőség: az interneten utána tudtok nézni külföldi melónak. Én is külföldön melózok, most itt is válság van, de ez nem ugyanaz mint nálunk. Nehezebb munkát találni, mint két éve, de lehet. Utánaérdeklődhettek fórumokon, hogy abban a munkakörben, amiben a férjed el tudna helyezkedni, milyen lehetőségek vannak stb.
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!