Bírjátok még a válságos időszakot?
énis most soztok-szorzok,hogy márc 10-ig van 30 ezrem,amiből 25 a reszi,azt muszáj,maradék 5ezerből hogy fogok ,mobilszámla(4ezer),netszámla(3ezer),bérleteket megvenni(6ezer),gyogyszertváltani(8ezer),és még nem ettem,üres a hűtő...
emmellé apeh 2 milliot akar anyámtól behajtani,igy még ő sem tud segiteni
kezd sok lenni
(lennék annak a helyében,aki nem érti miért van elege a kérdezőnek)
Kedves 11:51-es!
Amiatt nehezebb fizetni a számlákat, hogy folyamatos nőnek az árak. Eddig egy vacsora négy személyre, két fogással 1500 Ft-ból megoldottam. Ma ugyanez 2000 Ft/nap. Ez csak 500 Ft eltérés, egy héten azonban 3500 Ft plusz kiadás, egy hónapban, 28 nappal számolva +14 000 Ft, ugyanazért! És ez csak étel. Nincs benne a különböző számlák, ahol szintúgy emelkedtek az árak. Telefonszámla, villany, egyebek: min. +6000 Ft. Ez eddig +20 000 Ft, ami többletet fizetünk! Hála Istennek, mi még bírjuk, úgy ahogy, de van akinek ez a 20 000 Ft-os többletkiadás kész anyagi csőd! És még ha van autója az embernek, akkor nem számoltuk a tankolás, gyerekeknek egyebeket, ruhát!
Egy három fős család ugyanazért, amiért tavaly fizetett pl. 100 000 Ft-ot, azért ma fizet 130 000Ft-ot, egy hónapban. Így nagyban már remélem, megérted miért lehetetlenednek el az emberek napról napra!
Hát én is megtudtam, milyen a spórolás! :(( De nincs okom elkeseredni, mert ez nemcsak a válság miatt van, hanem azért, mert gyerekünk született, és a gyed+cs.pótlék pontosan a FELE az én eddigi havi jövedelmemnek. A férjem keresete ugyanannyi maradt, az árak viszont nőnek, nőttek a közüzemi számlák, és minden körülöttünk, mi viszont 100 e Ft-tal kevesebből gazdálkodunk, úgy hogy itt van plusz egy gyermek! :)
De egyszer csak majd lesz ez jobb is!!!
Baromi nehezen, már több,mint 1 éve nem találok munkát (és elhihetitek, nem azért, mert válogatós vagyok).
Igyekszem mindenen spórolni, ha lehet, akkor nem fűtök, inkább ülök 3 pulcsiban.
Kajálást is próbálom kevésból kihozni, pár zsömi, némi felvágott.
Nem mászkálok el itthonról, ha nem muszáj, mert az utazás és minden egyéb pénzbe kerül, az egyetlen szórakozásom az a net, de már ebből is elegem van.
Sz.r az egész, úgy ahogy van!!!
És igen, "baromi jó", a hónap végén 100 ft-tal a zsebedben.
Nem tudok megoldást, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!