Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Albérlet vagy gyűjtés?

Albérlet vagy gyűjtés?

Figyelt kérdés

A párom vidéki én Pesti vagyok. 1-2 hónap múlva felköltözik társalbérletbe (egyenlőre),de természetes, h szeretne velem élni, szóval ő azt akarja, h ketten menjünk albiba. Na most, Én ugye pesten lakok, van külön szobám a kaja mindig kész ha hazaérek a rezsire sincs gondom és nem tudom h érdemes lenne ilyen helyzetben albérletre kidobni 50ezret v annál többet...mikor ugye minden nap talizhatunk így is.

Egyébbként nagyon szeretem a párom, de a jövőm 'kényelmére' is szeretnék gondolni, tehát kocsira vagy 1 lakásra elkezdeni gyűjteni és inkább a saját lakásom részleteit fizetni..mint 1 albérletét

Ti mit gondoltok? Szerintetek ez önzés részemről?

20/L

2010. febr. 16. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
22%
szerintem nem önzés :) én is otthon laktam, a férjemmel mikor összeköltöztünk, kész volt a saját háza. így én is be tudtam anyagilag szállni, mert otthon volt lehetőségem spórolni. így lettem 1/2-ben tulajdonos. ez nem ment volna, ha albérletre dobálom ki a pénzt az ablakon (mert azért ez valljuk be, kidobott pénz). meg apum is azt mondta, hogy annyit tud adni az életem kezdéséhez amennyit, és ezt kiegészíti azzal, hogy addig lakok otthon, ameddig akarok, addig nincs gondom rezsire, hogy magamnak is tudjak gyűjtögetni.
2010. febr. 16. 23:00
 12/14 anonim ***** válasza:
42%
Az albérlet nem kidobott pénz. Az albérlet = függetlenség. :) Egyáltalán nem ciki. Sokkal inkább anyucival együttélni huszonévesen.
2010. febr. 17. 07:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Igazából én úgy vagyok vele,hogy amíg ezen rágódsz,addig tényleg nincs értelme összeköltöznötök albérletbe,addig valóban kidobott pénz...

A saját példámból kiindulva mondom,bár nálunk más volt a szitu,mindketten koleszban laktuk,aztán megismerkedtünk,és 3-4hónap után nem volt kérdés,hogy összeköltözünk(ami,tudtuk nagyobb kiadásokkal jár,és dolgoznunk is kell a suli mellett,mert nem várhattuk el a szüleinktől,hogy fedezzék a plusz költségeket)de mi így is akartuk.Azóta is nagyon jól megvagyunk,bár az egyetemnek vége és mi még mindig egy albérletben lakunk(amit nem bánok,jó a függetlenség)

Viszont tudom, hogyha bármelyikünkben is felmerült volna ez a kétely,én nem mentem volna bele,az tuti. Akkor maradt volna a randizgatás,stb,és ha majd valóban felkészülünk a közös életre,akkor jöhetett volna a függetlenég..

Szóval szerintem majd érezni fogod, hogy mikor kell elengedned anyudat és jöhet a saját élet...

Hogy a kérdésedre válaszoljak,szerintem nem önzés...bizonytalanság,nem ugyanaz...

2010. febr. 18. 14:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem probaljatok meg kulon es egyutt elni is! Majd meglatod, hogy igazan lakva ismeri meg az ember a masikat. Ugyhogy nem kell csak a penzre es a sporolasra gondolnod, hiszen ha igazan szereted a baratodat, akkor ossze is koltozhetsz vele. Aztan majd eldol, hogy tenyleg igazan szeretitek-e egymast. Vagy nem. Szoval ha idoben egyutt elnetek, idoben kiderulne, hogy egymashoz passzoltok-e, vagy sem. Egyutt elni valakivel nem konnyu dolog!
2010. febr. 18. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!