Félnem kellene? (albérlet)
Figyelt kérdés
Van egy érdekes történetem, amin elgondolkoztam...... félnem kellene? Albérletben élek, mert Pestre költöztem vidékről, ahol megvolt/megvan a saját házam, csak munkahelyem nem volt. Itt van munkahelyem, csak saját házam/lakásom nincs, ezért albérletben lakom. Nem volt eddig semmi gondom, normálisan fizetem a bérleti díjat, mindig pontosan, sőt, általában 1 héttel a megbeszélt idő előtt. Az, hogy a tulaj mit kezd vele, úgy értem, hogy adózik-e belőle, vagy sem,vagy mire költi, már nem rám tartozik, ez az ő dolga, nem is izgat. De!!!! Pár napja betegek a gyerekek,(2 picikém van, akik tartós betegek, tehát bármikor rosszul lehetnek, ettől függetlenül normálisan élünk, úgy viselkednek, és úgy is próbálom nevelni őket, hogy ne külömbözzenek az egészséges társaiktól, csak hajlamosak megijedni, és akkor rosszul lesznek), szóval éppen itthon voltam a gyerkőcökkel, mikor jöttek kikötni a villanyt. n rendesen, mint mindig, odaadom a tulajnak a számlára valót, és ő állitólag befizeti, nem is gondoltam arra, hogy ellenőrizzem a dolgot (tudom, itt hibáztam), és kicsit megijjedtem. Mi van, ha mással is igy járt el? Rákérdeztem ugyan, és persze azt mondta, hogy minden mást kifizetett,de nem bizom már benne. Ennyi erővel hazudhatott is. Szóval, úgy döntöttem, hogy el fogunk költözni, keresek más albérletet, mert nyugodtan szeretnék elmenni itthonról, és nem attól félni, hogy mikor mit kötnek ki. Viszont a villanyosok meséltek vad dolgokat, hogy beköltözött valaki, kifizette a kaukciót, meg ilyeneket, amiket ki kell kizetni, és másnap mentek, és kikötötték a villanyt. Félnem kellene? Kiben lehet igy bizni? Tudom, hogy sok albérlő meg otthagyja a számlákkal a tulajt, és akkor a tulaj, meg sütheti, de nem lehetne ezt kikerülni? Nem versengve szeretném szidni a tulajt, hiszen ezen kivül nem volt vele gondom, csak igy már nem bizok meg benne. Volt még valaki, aki igy járt?2011. febr. 14. 16:56
1/8 anonim válasza:
De miért a tulaj fizeti a számlát? Azt kéne elintézni, hogy a te postaládádba dobják be, és te fizesd be. Az nem baj, hogy nem a te nevedre megy.
2/8 anonim válasza:
Engem mindig atbasz.nak az alberloim! Erdekes.. mas meg mindig mindent fizet idobe. na persze...
3/8 A kérdező kommentje:
Mikor kivettem az albérletet, megkérdeztem, hogy a számlák hogyan legyenek fizetve. Ő mondta, hogy legyen igy. Amúgy a mi cimünkre jön a számla. Odaadom neki,mikor fizetem a bérleti dijjat, ő felbontja, összeszámolja, hogy mennyi az annyi, és mond egy végösszeget. Ezt ki is fizettem neki mindig.
2011. febr. 14. 17:10
4/8 A kérdező kommentje:
Kedves második. Nekem kicsi gyerekeim vannak. Nem fogom a talajt kirántani a lábuk alól. Amúgy engem is vágtak már át a palánkon a vidéki bérlőim.
2011. febr. 14. 17:11
5/8 anonim válasza:
Hát igen, oda-vissza kiszolgáltatottság.
Én sem adnám ki a kezemből a számlabefizetést az albérlőmnek. Azt gondolom, a fair az lenne, ha minden befizetett csekkről kapnál egy másolatot. És akkor nem érhet ilyen újabb meglepi.
De mint mondtam, tulajként én nem íratnék órát albérlőre, se a befizetést nem bíznám rá, mert ha nem fizet és lelép, úgyis az én házamban kapcsolnak ki mindent és úgyis nekem kell a hátralékot rendezni. Ráadásul ha még az órát is átíratom, hogy követem, hogy fizeti-e.
De abba belemennék, hogy másolatot kapjon a befizetésekről.
6/8 A kérdező kommentje:
Erre gondolhattam volna én is. Ez nem is rossz ötlet. Köszönöm. Én még annyit csináltam (a sajátomban), hogy felszereltettem egy előre fizetős mérőórát, igy nem lehet tartozást csinálni nekem az árammal, de sajnos ilyen, vagy hasonló megoldást nem találtam a vizre. Azt a bérlőim fizetik ki csekken, én meg megkapom a csekkszelvényt. De nem rossz gondolat a fénymásolás az általam bérelt lakásban. Mégegyszer köszönöm.
2011. febr. 14. 18:06
7/8 anonim válasza:
Piszok egyszerű: beköltözéskor a mérőórákat a nevedre kell íratni, és akkor a bérbeadó (ami nem főbérlő melékesen) csak a bérleti díjat kapja, a rezsit te intézed, persze ez csak hosszabb távon élhető terv.
8/8 A kérdező kommentje:
Ez hosszadalmas, és a legtöbb tulaj nem megy bele.
2011. febr. 15. 09:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!