Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hazassag/szules utan, elhagyta...

Hazassag/szules utan, elhagytatok magatokat? Vagy tobbet foglalkoztok a kulsotokkel? A ferfiakra csak a hazassag vonatkozik ertelemszeruen.

Figyelt kérdés
Mennyire szamit a kulso, ha megtalaltad a nagy ot, gondolok itt sportra, kozmetika, fodrasz, pedikur, manikur, masszazs, szolarium... divatos ruhak. Termeszetesen ahhoz viszonyitva hogy elotte jartal-e, es utana volt/van igenyed ugyanugy a szep megjelenesre.

2015. márc. 13. 17:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Pont ugyanannyit törődök magammal, mint a házasság, sőt pont ugyanannyit, mint a megismerkedésünk előtt.

Nem a párkapcsolaton múlik.

Viszont: a "magammal való törődés" SOHA nem jelentett otthon kisestélyit és full sminket, egy kényelmes, de tiszta mackóalsó is lehet csinos.

A párom már látott nem tökéletes frizurával (sőt terhesség alatt lehányt hajjal is), két szőrtelenítés között pedig szőrös lábbal, de ezek momentumok, nem az állandó állapot.

Mondjuk vele vagy nélküle sincs szükségem kozmetikusra (törődök ahhoz eléggé én a bőrömmel, hogy másnak ne kelljen), pedikűrösre (elérem a lábam), manikűrösre (szép a körmöm, reszelni, vágni én is tudok), szoláriumra (kösz, de a bőröregedésért elsődleges napsugárzást is kihagyom, éljen a fényvédelem).

Masszázs.. páromtól bármikor elfogadom.

Divatos ruhák... nem az idénydivat a lényeg, hanem hogy a stílusa passzoljon, a fazonja pedig előnyös legyen nekem.

2015. márc. 13. 17:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerek után (a kicsi egy éves) most nagyon jó formában érzem magam.Ismét 57 kiló vagyok, vettem pár új cuccot, rendszeresen járok fodrászhoz, és figyelek az étkezésre.

De hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez mindig így volt. Képmutatás lenne azt mondani, és igazságtalan lenne mástól is elvárni, hogy szülés után pár hónappal bomba formában legyen az anyuka. Az ember teste igenis átalakul (Pl. hiába vagyok ugyanannyi kiló, szélesebb lett a csípőm, és mellben is erősödtem), a plusz kilók nem tűnnek el egyik hétről a másikra, és pár hónapos gyerek mellett az ember örül, ha egyáltalán hajat mosni van ideje, nemhogy szépségszalonba járni. Ez valamint az új ruha pedig nemcsak igényesség, hanem inkább pénz kérdése is.

Szóval igen, volt olyan periódusom, amikor elhagytam magam, mert nem volt időm, energiám törődni magammal, a pénzt meg inkább a gyerekekre költöttem. Ennek ellenére nem ment tönkre a házasságom, a férjem ugyanúgy szeretett. Kétségtelen, hogy most jobban érzem magam, de mint írtam, ez nagyrészt pénzkérdés is.

Masszázsra, pedikűrre és kozmetikushoz továbbra sem járok. Nem mintha nem tartanám jó ötletnek, csak hát...

2015. márc. 13. 19:31
 13/23 Költőnő? ***** válasza:
95%

nem csak a másik miatt kell törődnöd magaddal, hanem saját magadért is... Sőt sztem elsősorban magunk miatt kell. Én, ha egyedül vagyok itthon, de bűzlök, fetrengek, stb.

Minden nap tirnázom, de nem csak azért, h esetleg jobban nézzeki, hanem mert egyszerűen jobban is érzem magam így. S nekem alap, h ha belenézek véletlen egy tükörbe, ne kapjak hányingert magmatól.

2015. márc. 13. 19:38
 14/23 Költőnő? ***** válasza:
de nem* sry, a nem kimaradt.
2015. márc. 13. 19:45
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

A szerelem,szeretet nem a testsulyon mulik!

Igen legyünk ápoltak,de legyen belsõ értékünk is, akivel megosztjuk a mindennapjainkat találjunk örömöt egymásban.Hiába teszek én meg mindent,ha a másik tojik a fejemre, mert nyavalygok,problémázok,nem értjük meg egymás szavait,viták,veszekedések vannak Es ez miért,mert eleve elégedetlenek vagyunk önmagunkkal pl..Mindig tetszeni akarunk és ez egy idõ után bajba sodorhat bennünket.Egy házasságnak az egyetértés,tisztelet,szeretet stb. az alapja,utána jöhet a sport,kozmetikum,fodrász,müköröm, stb.

2015. márc. 13. 22:30
 16/23 A kérdező kommentje:
15-os Kedves ez nem a mindig tetszesrol szol, hanem az apoltsag, a jo megjelenes igenyerol. De szerintem a szerelem is megvaltozhat, ha elveszek egy apolt csinos not, es par ev multan,mellettem van egy zsiroshaju malac. Ami a ferfiakra is ertendo. Biztos hogy nem fogok arra vagyni, hogy szeretkezzek vele.. es akkor jonnek a problemak, hogy lesem a hamvasboru pipiket a neten meg az utcan, es arra indulok be, nem a felesegemre, aki ugyan jol foz, es kedves, de csak a zabalas, es a gyerek erdekli. Ha en 6-7 ev mulva felre kacsintgatok, akkor a nagytobbseg azt fogja mondani, hogy milyen szemet ez a Bela, felre jar az asszony mellett. Igen, de miert?
2015. márc. 14. 08:35
 17/23 Költőnő? ***** válasza:
100%
15-ös, amiket leírtál az egy normális kapcsolatban alap dolgok :)
2015. márc. 14. 08:42
 18/23 anonim ***** válasza:
52%

"mellettem van egy zsiros haju malac"

OH Istenem micsoda kifejezések arra,akibe régen szerelmes lettél.Vajon a kedves feleséged miért lett ilyen, nem lehet,hogy a te hibád?Valami az életébõl hiányozhat és annak te is lehetsz az oka,kedves kérdezõ.

Nem érdekli sem önmaga, sem az,hogy neked megfeleljen.Talán valami miatt elfáradt.

Segits neki,hogy ujra nõnek nézzen ki, de nem ilyen megjegyzésekkel,amiket leirtál.

Lehet azok a pipik,akikért odáig vagy meg vissza, néhány év mulva,ugyanilyen malacok lesznek.

Te megmaradtál a 20 éves bõrödben?

Mielõtt még azt hinnéd,hogy egy zsiros haju malac ir neked, akkor közlöm veled,hogy egy sportos, ápolt és tul vagyok a szüléseken.

2015. márc. 14. 09:18
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok, dicséretes ja, látom sokakat fel is idegesített :D

A "kiváltó ok" a férjem jelentősebb túlsúlya (120 kg fölött volt már) volt, é s az, hogy egy fiatal, egészséges barátunk meghalt...Akkor először bennem erősödött fel az érzés, hogy egészségesebben, aktívabban kellene élnünk, aztán egy idő után a férjemben is, is megkért, hogy segítsek neki lefogyni. Elkezdtünk olvasgatni a témában, és szép fokozatosan átalakultak a szokásaink.

2015. márc. 14. 09:40
 20/23 anonim ***** válasza:
78%

"De szerintem a szerelem is megvaltozhat, ha elveszek egy apolt csinos not, es par ev multan,mellettem van egy zsiroshaju malac."

A kérdésben még pedikűrről, manikűrről, meg szoláriumról volt szó. Most meg már arról vitatkozunk, hogy fürdünk-e egyáltalán?

Válasszuk külön a dolgokat. Szerintem aki gyereket szül vagy megházasodik, továbbra is fürdik, mos fogat, meg megmossa a haját. Ez alap, bár mint korábban írtam, újszülött mellett örülhetsz, ha van időd hajat mosni.

Az általad felsorolt dolgok többsége pedig legtöbbször nem igényesség, hanem pénz kérdése.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok anyuka eljárna masszázsra, úgyis kivan a gerince az emelgetésről, meg szívesen eljárna manikűröshöz (bár a baba pihe-puha bőrén csúnya nyomot tud hagyni az éles köröm), de azért a lehetőségek korlátozottak. Egyrészt kell hozzá minimum egy nagymama vagy bébiszitter, aki vigyáz a gyerekre, másrészt elég sok pénz. Feltételezem, hogy még nincs gyereked, de ha egyszer körbenézel egy bababoltban, és szembesülsz az árakkal, rájössz, hogy van mire költeni pedikűrön kívül is. A sport fontos, de ha a férj elvárja, hogy a feleség fogyjon, meg aerobikra járjon, akkor minimum lássa el ezidő alatt a gyereket (értsd: érjen haza időben, hogy a feleségnek is jusson ideje magára).

Visszatérve az eredeti kérdésedre, volt időszak a szülés után, amikor jóval kevesebbet foglalkoztam a külsőmmel, hordtam a férjem otthoni melegítőit, mert nem jött fel rám más, és örültem, ha alvásidőben sikerült hajat mosnom. De ez nem azt jelenti, hogy nem fürödtem, büdös lett volna a szám, és mangalica alakúra híztam volna, csak kicsit dundibb voltam, mint előtte.

Ez egy házasságba bele kell, hogy férjen. Ha nem, és egy pasit csak a külsőségek érdekelnek, akkor megette a fene az egészet. Egyébként pedig szörnyűnek tartom, hogy manapság igényesség címen ekkora elvárásokat támasztanak a nőkkel szemben, ezt pedig nem a mindennapi higiéniára értem. További azért azt se várja el senki, hogy egy nőnek x számú szülés után ugyanolyan tip-top alakja, meg feszes melle legyen mint húszévesen. Mert nem!! Mondom ezt 57 kilósan, férjem szerint csinosan és igényesen, de pedikűr, szoli meg egyebek nélkül.

2015. márc. 14. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!