Foglalkoztok azzal, hogy a családban ki mennyit keres? Mennyi pénze van félretéve?
Figyelt kérdés
Már unom, hogy ha párom családjához átmegyünk, akkor mindig szóba kerülnek az anyagiak. Szerintem ez a saját dolgunk.2014. febr. 23. 01:27
1/17 anonim válasza:
Nálunk ez nem téma. Együtt vagyunk,együtt költjük úgyis.
2/17 anonim válasza:
Nem nagyon foglalkozom vele, de nem is rám tartozik, hogy kinek mennyi pénze van. És éppúgy az sem tartozik senkire, hogy nekem mennyi van.
3/17 anonim válasza:
1: ha együtt vagytok, miért kéne együtt költeni? Ez akkora baromság. Mindenkinek legyen egy pénztárcája.
4/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, félreértettetek. Nem a párom és köztem van kérdés, egy bankszámlánk van, együtt élünk, külön a családjától és ha átmegyünk, akkor a mi pénzünkről faggatnak. Ami már idegesít, mert ez számomra magánügy.
2014. febr. 23. 01:51
5/17 anonim válasza:
Ha ilyesmiről kérdeznek én általában finoman, de azért érezhetően el szoktam terelni a beszélgetést. Nem az, hogy ismerős előtt titkoljam, de ahhoz nincs kedvem, hogy véletlen továbbadja, utána meg xy-embertől hallom vissza, hogy nzd már mennyit keres stb.
6/17 anonim válasza:
Nálunk a saját szüleimmel megy ez, de - most csúnya leszek - ők élősködők. Szóval csak óvatosan, mert a sajátjuknak fogják érezni a vagyonotokat. De lehet, h összesen a tieitek csak aggódnak és ez a motiváció, de sajna az én tapasztalatom nem ez.
7/17 A kérdező kommentje:
Finoman mi is eltereljük a témát ahogy lehet és kitérő választ adunk. Nincs miért aggódniuk, mert jól keresünk, ezt tudják, de konkrét összeget nem tudnak. Lakásra gyűjtünk és mindig számolgatni akarják a pénzünk, hogy mennyink van. Nincsenek rossz anyagi helyzetben, de soha nem kérdezzük, hogy mennyi pénz van a számláján valakinek.
2014. febr. 23. 02:12
8/17 anonim válasza:
Vagyis a párod szüleit érdekli, hogy mikor sikerül a gyereküknek összegyűjteni a pénzt a lakásra. Nem látom, hogy mi ezen a titkos. Én ilyesmit magamtól is mondok.
Mit szól ehhez a párod? Talán az a baj, hogy neked az anyós, após, távoli rokonnak tűnik, és nem veszed észre, hogy a párodnak viszont a saját szülei nagyon is közelik.
9/17 anonim válasza:
"Kedves Józsi és Mari, köszönjük a jó szándékú érdeklődést, de MI NEM SZERETJÜK KITEREGETNI a pénzügyeinket, ha ilyet kérdeztek, akkor kellemetlenül érezzük magunkat. Kérlek, hogy ne legyen ez téma."
Viccen kívül, ezt az egyenes megoldást miért nem próbáljátok meg? Egyszerűen máshogy vagytok szocializálva, valószínűleg nem esik le nekik a tantusz, amíg udvariasan, de egyértelműen nem mondjátok el, hogy mi a gond.
10/17 anonim válasza:
Nem. Öreganyámék szoktak néha kérdezősködni, de mindig rájuk hagyjuk a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!