Adományoznál petesejtet?
Anyuval vitatkoztunk. Ő azon az állásponton van, hogy nem, hiszen bárki szülné majd meg, mégiscsak az ő DNSe lenne, az ő vére. Ki tudja, később nem-e futna vele össze egyszer, és nem bánná -e meg. Azt hiszem, igaza van, én sem tenném, de érdekelne más emberek véleménye is.
Te adományoznál? Vagy már adományoztál?
Én férfi vagyok, olvasom a hozzászólásokat, érveket..
Genetikai oldal, testvérházasság? Amerikában vannak spermabankok, /ez ugye a férfioldal sejtje/, ahol csak egy sikeres termékenyítéshez használják fel, nem tartják nyilván kié, mert a való életben a "félrelépések" miatt nagyobb a valószínűsége a tudatlan "testvérházasságnak".
Milyen körülmények közé kerülne? Egy olyan családba, akik már mindent megtettek egy gyerekért, nem hiszem, hogy rossz élete lenne.
És akkor: egy életre boldogság, öröm költözne egy családba, ahol az adott sejtből származó gyerek megjelenne.
Én így gondolom...
én adnék. én elhasználok 400at az életem során, szülök 3 gyermeket, a többi pedig "csak egy mensi". de valakinek az a gyereke lehet, mert nevelne ő örömmel, de nem teheti. az nem az én gyerekem lenne, genetikailag meg amúgyis annyira hasonlítok a szomszédomra is, hogy erre fogni szerintem ostobaság. ráadásul nem a párom lenne az apja, nem én szülném meg, nem én nevelném fel, enm engem hívna anyának.
ha ezen múlna, hogy egy párnak babája születhessen, akkor ez a legkevesebb.
Én igen. Ez számomra olyan, mint a véradás, az is belőlem van, de ha nekem nincs rá szükségem, akkor miért ne adhatnám annak, akinek viszont nagyon kéne? A gyerekem sem attól a gyerekem (amúgy már van egy), hogy az "én vérem" hanem attól, hogy én hoztam a világra, én neveltem/nevelem, én gondoztam, én vagyok az anyukája, nekem mondja, hogy anya, bennem bízik.
Szóval én adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!