Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vezettek háztartási naplót?

Vezettek háztartási naplót?

Figyelt kérdés

Én két hónapig vezettem.Mindent feljegyeztem az utolsó gyufaszálig.De valahogy nem lettem okosabb.Semmiről nem gondoltam,hogy fölösleges kiadás lett volna.

Ti hogy csináljátok?

2010. febr. 14. 19:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen napló csak arra jó, hogy tudjad, mire ment el a pénz. Ha napló nélkül nem elég a pénzed, naplóval sem lesz az.
2010. febr. 14. 20:14
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én idén kezdtem el vezetni, és nekem nagyon jól bevált. 4 oszlopban vezetem: 1: bevásárlás, itt tudunk ugye spórolni. 2: tankolás, 3: rezsi + egyéb csekkek, mert ez fix kiadás minden hónapban, ugyan különböző télen és nyáron, de akkor is ad egy útmutatást, mi az a pénz, amivel semmiképp nem rendelkezem. 4: egyéb vásárlás (pld. ha vennék egy kerékpárt az jönne ide. Jobban figyelek így a bevásárlásainkra, és jobban is sikerül félrerakni (ill. pont azért kezdtem ezt el, mert nem sikerült már félrerakni, és elhatároztam, ez így nem mehet tovább, ha csak 5.000,- Ft-ot, de valamennyit fontos minden hónapban eltenni.)
2010. febr. 14. 20:15
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
nekem van, és nemcsak a kiadásokat írom bele utólag, hanem csinálok költségvetést is. persze nem minden hónapban, de ha nagyobb vendégségre készülök (gyakran van ilyen, átlagosan havonta) akkor ebben tervezem meg a menüsort meg annak a becsült ktg-eit. így tudom, mennyi pénz kell majd rá.
2010. febr. 14. 20:16
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Régen én is írtam pár hónapig, de én sem lettem okosabb.

Tökmindegy, hogy felírom e vagy sem, akkoris tudom hogy mire megy el a pénz :)

Csekkekre, kajára, ruhára, játékokra, szórakozásra.

És nekem minden kell amit megveszek, semmi sem fölösleges, ha felírom akkor sem.

2010. febr. 14. 20:17
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én csak most fogom elkezdeni költözés után és nagyon bízok benne, hogy kibuknak az esetleges felesleges kiadások :)
2010. febr. 14. 20:33
 16/25 A kérdező kommentje:
Az azért vigasztal,hogy nem egyedi a problémám.A 20:15-ös megoldást ki fogom próbálni köv. hónapban.Köszi.
2010. febr. 14. 20:34
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi igen. A kezdetektől fogva. Minden kiadást könyvelünk. Már többször hasznát vettük, ha kerestünk valamit /pld. csekkbefizetést/. Még a külföldön vásárolt dolgokat is számon tartjuk. Nagyon érdekes és izgalmas visszanézni a több évvel ezelőtti árakat, felhasználásokat. Nem azért vezetjük, hogy firtassuk a felesleges kiadásokat, hiszen ilyesmi mindenkinél előfordul. Saját örömünkre csináljuk. Ez végtére is egy dokumentációja a múltnak.
2010. febr. 14. 20:44
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk különféle rovatok vannak, pld.: élelmiszer, gépkocsi, napi cikkek, rezsi, stb.
2010. febr. 14. 20:46
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
20.44-es vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy mi nemcsak a kisdásokat, de a bevételeket is könyveljük az utolsó fillérig. Szerintem csak így van értelme.
2010. febr. 14. 20:47
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is minen kiadást feljegyzek,tételesen,dátumozva.

Különrovatok:rezsi,javíttatások,élelmiszerek,tisztítószerek,szappan stb.,ruházati cikkek,egyéb kiadások.

Hó végén egyenleget vonok a bevételek-kiadások között.

2010. febr. 14. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!