Vezettek háztartási naplót?
Figyelt kérdés
Én két hónapig vezettem.Mindent feljegyeztem az utolsó gyufaszálig.De valahogy nem lettem okosabb.Semmiről nem gondoltam,hogy fölösleges kiadás lett volna.
Ti hogy csináljátok?
2010. febr. 14. 19:42
11/25 anonim válasza:
Az ilyen napló csak arra jó, hogy tudjad, mire ment el a pénz. Ha napló nélkül nem elég a pénzed, naplóval sem lesz az.
12/25 anonim válasza:
Én idén kezdtem el vezetni, és nekem nagyon jól bevált. 4 oszlopban vezetem: 1: bevásárlás, itt tudunk ugye spórolni. 2: tankolás, 3: rezsi + egyéb csekkek, mert ez fix kiadás minden hónapban, ugyan különböző télen és nyáron, de akkor is ad egy útmutatást, mi az a pénz, amivel semmiképp nem rendelkezem. 4: egyéb vásárlás (pld. ha vennék egy kerékpárt az jönne ide. Jobban figyelek így a bevásárlásainkra, és jobban is sikerül félrerakni (ill. pont azért kezdtem ezt el, mert nem sikerült már félrerakni, és elhatároztam, ez így nem mehet tovább, ha csak 5.000,- Ft-ot, de valamennyit fontos minden hónapban eltenni.)
13/25 anonim válasza:
nekem van, és nemcsak a kiadásokat írom bele utólag, hanem csinálok költségvetést is. persze nem minden hónapban, de ha nagyobb vendégségre készülök (gyakran van ilyen, átlagosan havonta) akkor ebben tervezem meg a menüsort meg annak a becsült ktg-eit. így tudom, mennyi pénz kell majd rá.
14/25 anonim válasza:
Régen én is írtam pár hónapig, de én sem lettem okosabb.
Tökmindegy, hogy felírom e vagy sem, akkoris tudom hogy mire megy el a pénz :)
Csekkekre, kajára, ruhára, játékokra, szórakozásra.
És nekem minden kell amit megveszek, semmi sem fölösleges, ha felírom akkor sem.
15/25 anonim válasza:
Én csak most fogom elkezdeni költözés után és nagyon bízok benne, hogy kibuknak az esetleges felesleges kiadások :)
16/25 A kérdező kommentje:
Az azért vigasztal,hogy nem egyedi a problémám.A 20:15-ös megoldást ki fogom próbálni köv. hónapban.Köszi.
2010. febr. 14. 20:34
17/25 anonim válasza:
Mi igen. A kezdetektől fogva. Minden kiadást könyvelünk. Már többször hasznát vettük, ha kerestünk valamit /pld. csekkbefizetést/. Még a külföldön vásárolt dolgokat is számon tartjuk. Nagyon érdekes és izgalmas visszanézni a több évvel ezelőtti árakat, felhasználásokat. Nem azért vezetjük, hogy firtassuk a felesleges kiadásokat, hiszen ilyesmi mindenkinél előfordul. Saját örömünkre csináljuk. Ez végtére is egy dokumentációja a múltnak.
18/25 anonim válasza:
Nálunk különféle rovatok vannak, pld.: élelmiszer, gépkocsi, napi cikkek, rezsi, stb.
19/25 anonim válasza:
20.44-es vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy mi nemcsak a kisdásokat, de a bevételeket is könyveljük az utolsó fillérig. Szerintem csak így van értelme.
20/25 anonim válasza:
Én is minen kiadást feljegyzek,tételesen,dátumozva.
Különrovatok:rezsi,javíttatások,élelmiszerek,tisztítószerek,szappan stb.,ruházati cikkek,egyéb kiadások.
Hó végén egyenleget vonok a bevételek-kiadások között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!