Mit gondoltok, anyukám lenyúlta a pénzem? Ha igen, akkor mit tehetnék?
Ilyen alkalmak sokaságából tanultam meg hogy apámnak az anyagi dolgaimról nem kell tudnia. Se azt hogy melyik diákmelóval mennyit kerestem, se hogy alkalmanként mennyit kaptam.
Szerintem te is csináld így.
Rendben van, hogy nem szép dolog ez a pénz elvétel.
De ő adta neked, ad havi 40.000 ft-ot, ne mond nekem, hogy egyetem mellett nem lehet dolgozni, mert ez ostobaság, esetleg lusta vagy és nem akarsz elmenni.
Az is rendben van, hogy nem mindig lenne elég a "megélhetésedre" mikor épp nem vagy otthon, de ne te legyél már azon felháborodva, hogy az általa megkeresett és neked adott pénzt felhasználta, valóban nem szép dolog tőle, hogy szó nélkül ezt tette, de a te reakciód sem a legmegfelelőbb a helyzetre..
Nem is értem, miért nem lehet megbeszélni, ahhoz már nincs benned gerinc?
ui, jöhetnek a - ok.
Mond el neki, hogy szereted, fontos a számodra és eddig becsülted.
Szeretnéd ha őszinte lenne veled hiszen ő az édesanyád.
Számodra sokkal fontosabb a vele való kapcsolat mint az a pénz. Ha elfogyott, elfogyott. Fágylatt rá. De neked egy olyan édesanya kell akiben bízol.
A 32-es válaszoló egy barom! Fel se vedd, amit ír. Aki normális szakon tanul, tehát nem büfészakon, az képtelenség, hogy heti 5 munkanapon 4 órában melózzon a mekiben. Persze, megtehetnéd, aztán 10 év alatt lenne diplomád, vagy kibuknál a harmadik év után, mikor már nem tudnád tolni a tantárgyakat. Sok egyetemista sztorit ismerek, ritka aki képes egy komoly szak mellett melózni, sőt, nincs is. Egy ismerősöm az orvosi mellett mentős volt, hát 3. évben kibukott. Pedig okos gyerek, hát nem működik a kettő.
Anyukádra visszatérve, én azt mondom, havi 40 ezer ft támogatás normális, nem kell neked ezért olyan hálásnak lenned, ahogy itt sokan előadják, ugyanis anyukád döntése volt, hogy világra hoz, ő a szülő, és mivel neked van egy ilyen lehetőséged, hogy tanulhass, eszed is van, igenis abban az 5 évben még álljon melletted! Ha havi 70 ezerből élne, oké ha nem ad, de ez a "18 elmúltál most aztán élj meg ahogy tudsz" szöveg ... na ne már! Persze, megélek ahogy tudok, de akkor megélek egymagam.
A pénzre visszatérve, akit szeretsz annak úgyis mindent megbocsátasz. Ezt is megfogod. Anyukádra többet ne bízz pénzt. Amit tett az kiábrándító, de hát mindenki hibázik. Szerintem visszatette volna azt a pénzt, csak nem gondolta, hogy te éppen most kérdezel rá. Mondd neki, hogy "keresse elő", ha nem találja, akkor "keresse elő" részletekben. Mondjuk havonta találjon meg egy 10 ezrest valahol a lakásban. Vagy találja meg egy összegben, de akkor is "keresse elő", ha ilyen feledékeny, mert ez bizony nagyon égő!
Viszont ne veszekedj vele, ne mondd el neki naponta, hozd fel hetente vagy 2 hetente. Egyszer majd ott lesz a pénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!