Mit gondoltok a facebook tényleg rossz hatással van házasságokra/párkapcsolatokra?
Sok helyen olvastam,hogy a facebook rossz hatással van,ha valaki nem megfelelően használja.Már tudósok pszichológusok is bebizonyították.Környezetembe is többen mondták már,hogy nagyon rossz hatással volt,van a házaséletükre,párkapcsotukra.Van aki törölte is magát,és lám azóta javult a helyzet.Sokszor féltékenységre ad okot,ami lehet,hogy nem történne meg,ha pl nem érkezne egy olyan üzenet vagy megjegyzés.
Velem is történt ilyen,a páromnak volt egy egéjszakás kalandja régebben,majd 2 éve nem beszéltek,én tudtam,hogy ki az,majd egyszer csak hirtelen ráírt az az ember.Egyből én is kombináltam,majd a jött a féltékenykedés.Végül a párom nem válaszolt a levélre,de egy kis veszekedés lett a dologból.Ha nincs facebook,akkor nincs ez,mivel,hogy a valóéletben találkozzanak,elég kevés az esély.Szóval szerintem sok ember kerül ilyen kellemetlen helyzetbe a facebook miatt és jó táptalaj egy kis féltékenykedésre,veszekedésre.
Hát, véleményem szerint nem az oldal a felelős.
A való életben lévő problémákat maximum felerősíti, de nem kreálja.
Példa: aki féltékeny, az nem a facebook miatt az. Lehet ennek a munkahely vagy akár a telefon a táptalaja, a kiváltó ok pedig nagy többségében az önbizalomhiány.
Jómagam azt figyeltem meg, hogy mikor előtört bennem, vagy a férjemben, annak soha nem a másik volt a kiváltó oka, a hiba általában a féltékenykedő félnél jelentkezett. Pl mikor erősen meghíztam, az volt a mániám, hogy a férjem megcsal. A gyanúra nem adott okot, csak tökéletes táptalaja volt az én elégedettlenségem saját magammal szemben. De az önismeret nehéz út, ami talánsoha nem ér véget. Könnyebb másra haragudni.
nekem például a Facebook segített hogy rájöjjek, szerető voltam, és szakítsak.
Nem az ololdal a hibás. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. A sok gerinctelen p..kánnyal van a baj.
Van,ahol igen.
Szerencsére a férjemet hidegen hagyják a közösségi oldalak.
Igaz mi már 46-47 évesek vagyunk.
Én fent voltam a myVipen,IWIW.-en anno, és most a Facen.De nem ismerkedés céljábó:)hanem régi osztálytársakat,isemrősöket keresek, képeket nézegetek, kapcsolatot tartok stb...
Viszont.Marha féltékeny lennék,ha fent lenne, mert 5 éve megcsalt,és azóta bizalmatlan lettem.Hiába bánta meg ,és hozta helyre a dolgokat.
Én nem vagyok hajlamos a hűtlenségre, de aki az a Face nélkül is az...
De az is igaz,hogy könnyebb kapcsolatot tartani, ismerkedni itt.
A férjem volt szeretője is fentvan, letiltottam , de szoktam néha nézegetni, bevallom, kíváncsiságból.
Nem örülnék neki, ha látna minket,ránkírna, mert sajnos régen zaklatott a myVipen,IWIW en is, azért léptem ki onnan.
A kérdésre válaszolva, igen lehet, hogy rossz hatással van a házasságra, de csak ha mind a 2 fenntvan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!