Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a facebook...

Mit gondoltok a facebook tényleg rossz hatással van házasságokra/párkapcsolatokra?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam,hogy a facebook rossz hatással van,ha valaki nem megfelelően használja.Már tudósok pszichológusok is bebizonyították.Környezetembe is többen mondták már,hogy nagyon rossz hatással volt,van a házaséletükre,párkapcsotukra.Van aki törölte is magát,és lám azóta javult a helyzet.Sokszor féltékenységre ad okot,ami lehet,hogy nem történne meg,ha pl nem érkezne egy olyan üzenet vagy megjegyzés.

Velem is történt ilyen,a páromnak volt egy egéjszakás kalandja régebben,majd 2 éve nem beszéltek,én tudtam,hogy ki az,majd egyszer csak hirtelen ráírt az az ember.Egyből én is kombináltam,majd a jött a féltékenykedés.Végül a párom nem válaszolt a levélre,de egy kis veszekedés lett a dologból.Ha nincs facebook,akkor nincs ez,mivel,hogy a valóéletben találkozzanak,elég kevés az esély.Szóval szerintem sok ember kerül ilyen kellemetlen helyzetbe a facebook miatt és jó táptalaj egy kis féltékenykedésre,veszekedésre.

2015. márc. 2. 07:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó dolog a face .. Én sok ismerősömre , rokonomra ott akadtam rá , akiktől elsodort az élet . Azóta ott tartjuk a kapcsolatot újra . Csak tudni kell(ene ) rendeltetésszerűen használni .. Arra amire ki is lett találva !
2015. márc. 2. 13:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha elvágod az ujjad, nem a kés a bűnös.
2015. márc. 2. 13:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
:) ha sz@r a kapcsolat, akkor fb nélkül is vagy fb-kal is sz@r lesz!
2015. márc. 2. 13:54
 14/16 anonim ***** válasza:

10: Szerintem meg épp több emberrel segít a kapcsolatot ápolni. A facebookon azt a volt kollégát is megtalálom, aki azóta szintén más helyen dolgozik, esetleg külföldre ment.

Tudni kell használni arra, amire ki lett találva. Nem csak párkapcsolatból és kavarós exekből meg volt szeretőkből áll a világ, vannak távolabbi rokonok, kollégák, régi sporttársak és barátok is, akivel jó tartani a kapcsolatot, még ha lazábban is.

2015. márc. 3. 01:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy ezekben a dolgokban nem a Facebook a hibás. Ha valaki hűtlen, vagy agresszív, vagy féltékeny, az általában a valóságban is az, nemcsak Facebookon. Ha meg valaki el akar érni valamit, arra megtalálná a módot Facebook nélkül is. Csak hát ott könnyebb, mert ugye alapvetően arra lett kreálva az oldal, hogy az ismerősök bejelölhessék egymást, tudjanak kapcsolatot tartani, csak - és itt a másik kulcsszó, amit említettél - van, aki nem arra használja, hogy a külföldi ismerősökkel, távol lakó rokonokkal dumáljon és néha-néha megosszon egy családi fotót, hanem hogy zaklasson, csábítson, kukkoljon, ésatöbbi.

Én családi életből tudnék példát hozni, mivel párkapcsolatom nincs... Unokatesóm oldaláról derült ki, hogy abban a pillanatban éppen egy családi találkozót tartanak, amin apám is ott van, ráadásul szinte ott volt a szomszédban, csak engem és anyámat nem hívtak meg, ráadásul úgy, hogy anyám beszélt a találkozó szervezőjével is előtte nap, aki valahogy kihagyta ezt az infot. Gyakorlatilag én ezt úgy fogom fel, hogy szinte még köszönettel is tartozok a Facsebuknak, mert legalább hamarabb kiderült a dolog, és felerősítette benne, hogy ne én érezzem magam pocsékul, amiért a rokonaim ok nélkül utálnak, mert ők sem érnek többet. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az oldalon könnyebben lehet kapcsolatot tartani azokkal, akik tényleg számítanak, csak nincsenek közel! :)

2015. márc. 3. 15:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem csak a házasságokra van rossz hatással, hanem úgy többségében sokkal többet árt, mint ami haszna van...

Ha valaki nagyon akarja tartani a kapcsolatot a másikkal akkor azt személyesen kéne tenni. Az nem kapcsolattartás hogy kényszerlájkoljuk egymás képeit meg poénosnak tűnő hozzászólsokat írunk. Na és akkor még a feltűnési viszketegségben szenvedőket meg sem említem akik folyton azt lesik hogy hány lájk jön a képükre...pfejj

2015. márc. 8. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!